Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: 20110220 #74729

    Janne jag behöver din hjälp! Har varit snusfri i 7 dagar nu och en stor del av mig vill fortsätta med det. Jag känner sen tre dagar tillbaka inte någon direkt abstinens fysiskt. Men den psykiska biten tar musten ur mig…

    Saknar snusandet som fan och det känns som att jag aldrig kommer kunna sluta sakna de,

    jag ska börja på ett nytt jobb snart förhoppningsvis också, och därför känns det som ett smart move att börja igen för att orka med det!

    HJÄLP!!!

    (Ekonomi är inget stort problem för mig, så pengarna man ”sparar” lockar inte. och

    jag har snus i frysen som jag kan sälja till ett värde runt 1400 kr.. kommer dock få sänka priset.. kanske en tusenlapp. Och det står mellan att börja igen eller sälja det till någon polare. )

    som svar på: Din motivation? #75363

    Det som gör mig motiverad är att jag tror att ifall jag håller mig från snuset kommer det bli bättre och en vacker dag kommer jag tänka tillbaka och skratta åt att jag var beroende och inte ens ha minsta sug/lust att börja igen.

    Det hade varit värt mödan och jag hoppas jag kommer dit.

    Förresten ifall någon har kommit dit, skriv en rad eller två!

    Tja

    som svar på: ingefära #73716

    Jag håller med om att det finns en ökad risk med att byta ut sitt gamla missbruk mot ett nytt, oavsett vad det handlar om.

    Just därför undviker jag Onico. Jag kör papper under läppen och har absolut inga problem med att bli beroende av det och fortsätta livet ut, om det nu blir så.

    Det är inte för att bli perfekt som jag slutade snusa, utan för att det skadar hälsan och plånboken. Till skillnad från papper. Serla är goast men Lambi är helt ok också =)

    som svar på: Har lyckats sluta men faller tillbaka varje gång #75320

    Finns det länder där de inte säljer nikotintuggumin? Var bor du, Uganda eller? :S

    som svar på: Slutat av en slump. #75240

    Jag håller tummarna för dig Janne!

    -Hur länge har du varit snusfri?

    -Hur lång tid tog det innan dom värsta abstinenssymptomen försvann, och hur lång tid tog det innan du blev helt fri från fysiska abstinensbesvär?

    som svar på: Dag 2 #75376

    Tjena, jag är inne på min tredje dag nu och det har varit en berg-och-dal-bana..

    Mina trick har varit:

    Alvedon, Vänderot, motion, massor av vatten, papper under läppen, sugtabletter utan nikotin, kaffe, med mera.

    Jag tror det är viktigt att hitta några saker man kan ”fuska” med i början.. exempelvis Väderot som påverkar samma område i hjärnan som stesolid gör, med det är receptfritt naturläkemedel. (Lugnande effekt) Kanonbra när hjärnan är abstinent och går på högvarv.

    som svar på: Varning för snusromantik! #75373

    Ja det är väl läge att acceptera att du har tappat motivationen och tycks inbillar dig saker som inte är sant (att nikotin skulle ge dig några positiva effekter.)

    Och låta det vara jobbigt så går det över sen.

    Jag tror inte det finns något magiskt någon kan säga eller göra för att få dig att sluta må som du gör, men innerst inne har du svaret på din fråga. (du har redan synat illusionen)

    Håller tummarna för dig! Ge dig själv en break, unna dig något kul. Fira att du är snusfri =)

    som svar på: Har lyckats sluta men faller tillbaka varje gång #75318

    Nikotinets positiva effekter är en illusion (Även om det självklart kan UPPLEVAS njutbart)

    … vi har alla gått rakt in i fällan… även fast vi innerst inne vet om det så är våra vi ute på jakt efter sätt att rättfärdiga vårat missbruk och självbedrägeri.

    – Det är ju gott med en snus vid speciella situationer, efter maten, till kaffet etc.

    – Det är värt vad det kostar för det är så njutbart

    – Alla har sina laster i livet

    – Det är bättre än att röka och därför är det helt plötsligt ok

    Några exempel på argument för att kunna fortsätta missbruka.

    Jag har själv insett mer och mer hur lättlurad jag har varit, jag har verkligen trott och tror fortfarande ibland att snus är en produkt som Tillför något till mig som jag behöver och därför ger mig njutning.

    NIKOTIN ger ingen positiv effekt. BRIST på NIKOTIN ger negativa effekter som AVTAR när man tillför nytt NIKOTIN. Ekorrhjul som upphör när man bryter cirkeln…

    Att ge en snus till någon som inte har ”behovet” (Abstinens efter nikotin…) är som att ge en insulin-spruta till en icke-diabetiker. Totalt waste.

    Med andra ord, bryt cirkeln, håll ut, tillåt det att kännas jobbigt och låt tiden göra resten av jobbet. Detta är min taktik och vi får hoppas att det fungerar.

    Kämpa på mina vänner!

    som svar på: Dag 4 #75334

    Papperstussar under läppen har varit till stor hjälp för mig!

    Jag har övertygad om att hjärnan skickar ut extra dopamin och andra spännande må-bra-hormoner i hjärnan, när det registreras att man lägger in en fet (pappers)prilla. I alla fall nu i början, när suget är som starkast.

    Jag är inne på min tredje dag nu och har mycket abstinens, det känns väldigt jobbigt men sugtabletter (EJ med NIKOTIN) och papperstussar minskar mina besvär en aning. Alvedon mot huvudvärken och mycket vatten är också fiffigt.

    (Trots att kaffet ökar snus-suget, så dricker jag kaffe som vanligt) Nån jävla måtta får de vara. Ska ju kunna dricka kaffe utan att automatiskt återfalla i nikotinmissbruket i framtiden, så lika bra att vänja sig =)

    som svar på: Något att tänka över vid svåra tider… #75199

    ”Kommer ihåg hur belöningssystemet i hjärnan kickade igång och fylldes när jag fick nikotinet i blodet och hur skönt det kunde kännas att vara fokuserad på det man gör hela tiden…. Att ha full koll…snuset gav mig otroligt mycket!”

    Min åsikt:

    Du har psykisk abstinens. Och effekten av nikotin är en illusion, som kan liknas med att slå sig själv upprepade gånger i huvudet med en hammare och sedan sluta slå. Känns skönt och befriande att slippa smärtan, men det är inte hammarens förtjänst… Kicken du upplever av att ta en snus är befrielse ifrån fysisk abstinens.

    Det har du inte efter 2,5 år så du kommer garanterat att bli besviken över hur dålig effekt det gav om du går och köper en dosa, och sen är du förmodligen fast igen, om du snusar upp dosan.

    Är för övrigt jävligt imponerad över att du har orkat så här länge.. känns bara lite märkligt att det är så starkt hos dig. Kan nog variera mycket från person till person, men jag är ganska övertygad om att din mentala inställning till det du upplever avgör hur starkt och långvarigt det blir.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)