Dag 4

Välkommen! Forum Allmänt Dag 4

Etiketter: 

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68620
    Asa
    Medlem

    Har snusat i sammanlagt 25 år. Lyckades sluta när jag var gravid men började efter 5 år igen, min idiot. För ett par dagar sedan så helt plötsligt bestämde jag mig. Jag ska sluta snusa. Hade 2 dosor kvar hemma och sen var det dags när de tog slut. Hade laddat upp med plåster, Zonnic (medicinskt snus !), nikotintuggummi och nikotinfritt snus. Nu j-lar. Det går förvånansvärt bra, lite sämre tålamod bara. Plåster har jag använt i 2 dygn och de tänker jag sluta med nu. Det värsta är att det kommer bli svårt att inte få stoppa nåt under läppen. Lurar jag mig själv när jag använder det nikotinfria snuset. Förlänger jag plågan bara? Det kanske bara går bra så länge jag får ha ”snus” under läppen? Det ”medicinska snuset” kommer jag bara använda tills dosan tar slut. Trodde ändå att de fysiska besvären isamband med avvänjningen skulle vara större. Brukade få hjärtklappning, svettningar etc. Kanske hjälper min blodtrycksmedicin till att dämpa besvären…

    #75332
    BottegaV
    Medlem

    Grattis till bra beslut! Har vart snus- och nikotinfri sedan i onsdags. Köpte Onico men tog 2-3 stycken innan jag fattade att jag skulle behöva sluta med det också senare. Lika bra att strunta i substitut direkt. Hört historier om personer som snusat Onico i flera år…

    Jag gick från en dosa/dag till ”Cold Turkey”. Försat 3 dagarna hade jag kraftiga fysiska besvär, så det är klart att de lindras med nikotintillförsel i annan form än just snus.

    Stå på dig och lycka till!

    #75333
    Asa
    Medlem

    Grattis själv till beslutet att sluta snusa! Jag misstänker att jag lätt kunnat fortsätta med Onico så därför inga fler. Tack för varningen! Däremot tuggas det nikotintuggummi för fulla muggar just nu. Säkert fler än de som rekommenderas. Planerar att fasa ut dessa så småningom men känner mig stolt ändå att kommit så här långt på så kort tid.

    Bra jobbat, BottegaV och kämpa på!

    #75334

    Papperstussar under läppen har varit till stor hjälp för mig!

    Jag har övertygad om att hjärnan skickar ut extra dopamin och andra spännande må-bra-hormoner i hjärnan, när det registreras att man lägger in en fet (pappers)prilla. I alla fall nu i början, när suget är som starkast.

    Jag är inne på min tredje dag nu och har mycket abstinens, det känns väldigt jobbigt men sugtabletter (EJ med NIKOTIN) och papperstussar minskar mina besvär en aning. Alvedon mot huvudvärken och mycket vatten är också fiffigt.

    (Trots att kaffet ökar snus-suget, så dricker jag kaffe som vanligt) Nån jävla måtta får de vara. Ska ju kunna dricka kaffe utan att automatiskt återfalla i nikotinmissbruket i framtiden, så lika bra att vänja sig =)

    #75335
    Maja
    Medlem

    Kämpa på säger jag till er som varit fria ett tag. Själv är jag inne på min andra dag. Känns ganska ok än så länge. Papper under läppen är enda substitutet för min prilla. Ingen nikotin i form av plåster eller tuggummi etc.

    Vad har ni för mål med att sluta?

    #75336
    frussan
    Medlem

    Mina ”sluta snusa” mål är:

    Att kunna vara glad, trevlig och social – UTAN snus (så där som man var innan man började snusa…ooops)

    Att vara skärpt på jobbet, hjärnan i topptrim – UTAN snus (så där som man var innan man började snusa…ooops)

    Att klara stress och bekymmer – UTAN snus (så där som man gjorde innan man började snusa…ooops)

    #75337
    Kapet
    Medlem

    Åh vad ni är duktiga!!!

    Jag känner igen mej i allt ni skriver. Jag kämpar också med att bli av med skiten.

    Nu fixar vi det här och slutar slänga pengarna i sjön. (Säger jag med en Onico under läppen….) :-(

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.