Varning för snusromantik!

Välkommen! Forum Dagbok Varning för snusromantik!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68634

    Jag har nu varit snus/nikotinfri i drygt två veckor. För det mesta funkar det fint. De fysiska effekterna (trötthet, luddigt huvud mm)försvann efter bara ett par/tre dagar. Det kändes till en början som att detta inte skulle bli så värst svårt, men det är nu, efter ett par veckor som jag på allvar börjat sakna min gamle vän. Det är nu jag blir påmind om varför jag tyckte det var gött att snusa i början.

    1. När jag var trött på jobbet, i skolan, i valfritt socialt sammanhang så tog ja bara en snus, och vips så fungerade jag som en supermänniska (fick jobbet gjort, hängde med på föreläsningen, föll inte ur diskussionen).

    2. Jag slapp äta godis och annat otyg som bara får mitt blodsocker att gå bananas, och tänder att gå sönder. Därmed inte sagt att jag var tvungen att äta godis, men det blev lätt på det viset.

    3. (Denna är på sätt och vis kopplad till första punkten.) Snuset förbättrade avsevärt min förmåga att kunna fest och ha kul under alkoholpåverkan till långt in på småtimmarna. Alkohol kan få mig att bli väldigt trött i förtid under en kväll.

    4. Det var ju så jävla gött att snusa! Om man bara bortser från all nytta man kan ha av snus så är det ju, efter en del avskalning, själva ruset/lugnet som är det skönaste. Är det ändå inte nyttigt för människan att ha ett behov som man enkelt kan tillfredsställa? För den psykiska hälsan.

    Jaa.. jag vet inte vart jag vill komma med detta. Tror mest att det är ett slags förvirrat rop på hjälp. Dessa saker snurrar nämligen runt i mitt huvud ganska ofta numer.

    Sätt mig på plats. Förklara att/hur jag fått allt om bakfoten. Källan som jag fick mitt pepp ur precis när jag slutade har sinat.

    /Sture

    #75372

    PS. Jag såg en tjej på spårvagnen för ett par dagar sedan med en sån jääävla bula under läppen. Hon såg så lugn och harmonisk ut. Jag höll på att bli galen. DS

    #75373

    Ja det är väl läge att acceptera att du har tappat motivationen och tycks inbillar dig saker som inte är sant (att nikotin skulle ge dig några positiva effekter.)

    Och låta det vara jobbigt så går det över sen.

    Jag tror inte det finns något magiskt någon kan säga eller göra för att få dig att sluta må som du gör, men innerst inne har du svaret på din fråga. (du har redan synat illusionen)

    Håller tummarna för dig! Ge dig själv en break, unna dig något kul. Fira att du är snusfri =)

    #75374

    Hej alla

    Jag vill bara passa på att skriva att jag nu varit snusfri i över halvåret (okej jag har väl tagit någon enstaka på fyllan). Saken är den att jag inte tänker på snus till vardags längre – de jobbiga tankarna är i princip helt borta.

    Detta slog mig precis nyss, och jag insåg att detta måste vidarebefordras till detta forum. Jag kan tänka att folk ofta glömmer av detta forum när de blivit snusfria, men det är ju viktigt att det syns här att man kan klara det.

    Jag vet inte vad som hjälpt mig mest. Jag slutade tvärt och efter det började jag cykla till och från jobbet (ett par mil om dagen). Kanske kan det ha hjälpt – jag vet inte.

    Tack och hej!

    Jag hoppas att jag inte skriver här igen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.