Slutat av en slump.

Välkommen! Forum Allmänt Slutat av en slump.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 35 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68515
    janne321
    Medlem

    Snusat i trettio år med korta avslutningar. Har väl alltid mer eller mindre funderat på att lägga av. Var på kortare semesterresa för fjorton dagar sedan och snuset tog slut….och jag har därefter ej snusat något- ”skiter väl i det”- var den styrande tanken. Det går bra om än med en viss abstinens, lite lättirriterad, sömnig-gäspar ofta. Sover lite sämre, bruten.

    Sammanfattande så går det betydligt lättare (än så länge) än vad jag kunnat föreställa mig. Sugen-javisst men mest i tanken tror jag.

    Kan den naturliga avdramatiseringen utan förberedelser bidra till minskad abstinens? Var jag mindre beroende än jag trodde? Eller lurar min hjärna mig att tro att det inte är svårare än så här att sluta……

    #75222
    janne321
    Medlem

    Ok jag får fungera som egenstödjare.

    Det har gått ytterligare ett dygn som varit fritt från nikotin. Går fortfarande ganska enkelt att leva utan snus. Finns i tankarna hela tiden men inga direkta fysiska besvär eller abstinens. Hmmm…varför gjorde jag inte detta för flera år sedan? Hörs i morgon så får vi se hur det är då!!

    #75223
    Jarre
    Medlem

    Om du tänker på snuset hela tiden så är ju det symptom av något slag;)

    Lycka till, du kommer klara det!

    #75224
    janne321
    Medlem

    Tack Broder!

    Jag tror ju mer man försöker att inte tänka på något särskilt desto svårare är det att faktiskt ej göra det! Mindfulness-låt den få komma och gå.

    Tanke till handling får bli skillnaden.

    Alltnog går det fortfarande förbryllande lätt att undvara nikotin vilket för min del då är lika med snus. Inte besviket men ett förvånande konstaterande av detta faktum. Har tagit till mig tanken att leva snusfritt framöver och det är en behaglig känsla.

    #75225
    stark82
    Medlem

    KÄMPA för fan! du kan göra detta! är jag sugen ibland så brukar jag inte ta suget som att jag är sugen på snus! det vet jag inte brukar jag intala mig med! Så då tar jag en tuggummi och börjar tugga tills jag tröttnar!

    brukar hjälpa jävligt bra!!!

    det finns inget som heter snus i vår värld eller hur? det är bara ett påhitt! Så tänk på något som verkligen finns, dvs. tuggummi i mitt exempel ovan ;)

    Lycka till! Jag vet hur svårt det är!

    #75226
    janne321
    Medlem

    Jaha tillbaka i varda´n efter att ha varit bortrest under helgen. Fortsatt fri från nikotin och det går tämligen bra.

    Morgonprillan till kaffet saknar jag nog mest o sedan den efter frukost o sedan den efter fm kaffet o den efter den o sedan…..tänk vad som till slut blev en slentrian att egentligen ha snus till allt. Det blir ju med andra ord till mycket ett skapat behov och ej att tillgodose abstinens. Portionspåsarna gör ju också att man kan ha snuset inne längre och i andra sammanhang…….nåja- Hurra vad jag är bra som kommit på att livet faktiskt går att leva utan att snusa………

    #75227

    Jag tror även jag slutade av en slump för två timmar sen. Tränade på lunchen, insåg att jag inte köpt nån ny dosa. Tänkte ”nu har jag ju varit snusfri i två timmar, kanske lika bra att sluta helt”. Så jag tänkte göra det. När kommer abstinensen? än så länge känns det lugnt. Är det sant att det endast är några dagar som kroppen har en ”faktisk fysisk abstinens”?

    #75228
    janne321
    Medlem

    Se där! Ännu ett oplanerat avslut. Abstinensbevär är väldigt individuellt och mångfasetterat liksom alla upplevelser i livet. För mig har jag förvånats över hur lite av besvär det har medfört. Mår bra förutom lite ”speedad ” korta stunder. Tankemässigt finns snuset där men mest som konstaterande snarare än längtan. Känner mig lite mera stolt över mig själv för var dag som går……

    #75229

    Enligt min sambo var ju tydligen väldigt irriterad igårkväll även om jag tyckte det gick rätt bra. Snart ingen snus på 12 h, känner mig lite smådeppig och trött men blir det inte värre än såhär är det ju inte svårt alls att sluta. har satt min mål på 72 h, sen har jag valt att tro på artikeln jag läste om att sug(abstinens) efter den perioden är enbart psykiskt.

    #75230
    Torba 37
    Medlem

    Hej på Er alla,

    Har Snusat i 25 år med endast ett kort avbrott för många år sen.

    Sista åren har det gått en dosa lös och en halv portion per dag.

    Slutade några endagars under semestern, men funkade inte alls, alldeles för tung

    abstinens. till affären och igång igen……..

    Slutade igen igår och vill nu hålla detta denna gång!!

    Har fruktansvärd abstinens nu efter ca. ett dygn, domningar i benen, kraftig yrsel (missade handtaget när jag skulle ut för en affär:) och otroliga stickningar i huden överallt…..

    Till detta också fullständigt svettig genom hela natten, trodde det var feber:)

    Har någon annan liknande symptom, hur länge ska detta sitta i?

    Ps. Önskar att Snus och Cigaretter var fullständigt förbjudet och producenterna borde bestraffas hårt :mrgreen:

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 35 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.