Din motivation?

Välkommen! Forum Dagbok Din motivation?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68633
    Maja
    Medlem

    Andra dagen… går med papper under läppen. Tränger bort snuset i tankarna med positiva tankar. Håller ut…

    Vad är det som gör er motiverade att vara utan snus?

    #75363

    Det som gör mig motiverad är att jag tror att ifall jag håller mig från snuset kommer det bli bättre och en vacker dag kommer jag tänka tillbaka och skratta åt att jag var beroende och inte ens ha minsta sug/lust att börja igen.

    Det hade varit värt mödan och jag hoppas jag kommer dit.

    Förresten ifall någon har kommit dit, skriv en rad eller två!

    Tja

    #75364
    superjanne68
    Medlem

    Kämpa på! Det går fortare än vad du tror, Ta ett par timmar i taget bara.

    😉

    #75365
    max
    Medlem

    Min motivation är att jag hatar att vara beroende, jag vill inte vara ”tvungen” att ta en snus bara för att lugna mig, kunna tänka bättre osv. Har även små mål på vägen, snusfri en vecka firade jag igår med en lite finare middag. Har tänkt att belöna mig själv varje månad med något roligt för pengarna jag annars snusar upp, lycka till!

    #75366
    Maja
    Medlem

    Härligt att höra att det är fler där ute som kämpar.

    Fortfarande snus och nikotinfri! Nu inne på fjärde dagen.

    Heja!!

    #75367
    Staffan
    Medlem

    Jag räknade ut att snuset kostar mig nästan 1000 kr i månaden! 10 000-12 000 kr om året! Jag har också märkt att när jag joggat så är konditionen sämre när jag snusar. Det blir alltså lättare att motionera. Min blir fru blir gladare av att jag luktar gott i munnen när vi pussas! Min förhoppning är jag ska sova bättre (nikotin är ju uppiggande).

    Inne på sjätte dagen. Läste ”Snusfri på tre veckor” och blev inspirerad. Jag har snusat i 35 år och funderat på att sluta i flera år. Men blotta tanken har fått mig svettig och börja längta efter en prilla. Jag följde förslagen i boken och köpte nicotinell 2 mg sugtabletter men märkte att jag inte tog så många per dag (rekommenderar 12 tabletter om dagen i början för att sedan trappa ned), så jag gick ned till 1 mg. Igår tog jag tio tabletter men idag verkar det bli ännu färre. Strategin är att om en eller två veckor ska jag vara nikotinfri. Det har gått betydligt lättare än vad jag trodde. Det svåra för mig är inte själva nikotinberoendet, utan vanan och vanorna som är förknippade med snuset, morgonkaffet och kaffepauserna, efter maten, när jag är lite rastlös eller tar en paus, behöver tänka. Det är där jag måste jobba på att hitta alternativa ”belöningar”. Några Förslag?

    Sugtabletterna har verkligen hjälpt när suget sätter in men jag börjar bli rejält trött på mintsmaken. Letade efter lakritssmak men de finnas bara som 2 eller 4 mg och jag har passerat det stadiet nu. Det svåraste är morgonkaffet. Det har varit en av dagens bästa stunder. Har alltid tyckt om att vakna till med kaffe, snus och tidningen.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.