Har lyckats sluta men faller tillbaka varje gång

Välkommen! Forum Allmänt Har lyckats sluta men faller tillbaka varje gång

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68615
    max
    Medlem

    Nu är det såhär, jag har snusat i cirka 7 år fram & tillbaka.

    Slutade att snusa första gången för ungefär 5 år sedan, men började igen efter 9 månaders uppehåll.

    Började igen då jag ansåg att jag kunde ta en snus på en fest, och det skulle inte vara några problem (så fel man kan ha)

    Jag snusade på som vanligt igen i cirka 2 år men bestämde mig sen för att sluta igen. Det gick bra, men samma sak hände igen,

    hur jävla dum får man va?

    Hur som helst, nu har jag trappat upp mitt snusande rejält och snusar 1-1,5 dosa per dag. Lös och portionssnus, (gärna 2 samtidigt).

    Min erfarenhet är att det inte är jätte svårt att sluta snusa om jag istället tränar extra hårt och ibland unnar mig en onico, men problemet är att hålla kvar vid det. Ni som lyckats att sluta? hur gör ni? Jag är ute ofta och umgås dagligen med snusare. Är rädd för att jag ska misslyckas igen, så alla tips är välkomna!

    / Max

    #75317
    Dirkdiggler
    Medlem

    Hej jag har gjort väldigt många tafatta försök att sluta men alltid hittat på någon bra anledning till att börja igen när det har blivit för svårt att stå emot suget. Som tex att nu har jag mycket på jobbet och nu klarar jag inte mig utan en snus mm.

    Jag har under en längre tid nu faktiskt oroat mig lite över att tandköttet på min högra sida där jag helst snusar är så dåligt att man kan se tandhalsen och känna den, där det inte är någon emalj liksom. Det gör såklart ont när man borstar tänderna och det är såklart idiotiskt att fortsätta med detta, känns som att man kanske tappar ena framtanden någon gång om man fortsätter med detta. Det blir ju snyggt!

    Nu har jag bestämt att när min son fyller tre år den 2011-10-21 så ska jag sluta (om inte innan)och jag ska ta tag i gymmet igen som jag har struntat i senast åren.

    Det handlar inte om pengar även om det är sjukt dyrt, utan det handlar faktiskt enbart om min hälsa och att försöka vara ett föredöme för mina barn.

    Jag arbetar i byggbranschen och kommer dagligen i kontakt med snus eftersom det är så vanligt i den branschen men jag tänkte vända det till min fördel att varje dag se på idioterna som inte har förstånd nog att förstå konsekvenserna av långvarigt snusande, som jag beskriver med ex tandköttsskador. Testa, det kanske fungerar med dina vänner.

    Jag kommer nog skriva i forumet om detta så vi hörs kanske.

    #75318

    Nikotinets positiva effekter är en illusion (Även om det självklart kan UPPLEVAS njutbart)

    … vi har alla gått rakt in i fällan… även fast vi innerst inne vet om det så är våra vi ute på jakt efter sätt att rättfärdiga vårat missbruk och självbedrägeri.

    – Det är ju gott med en snus vid speciella situationer, efter maten, till kaffet etc.

    – Det är värt vad det kostar för det är så njutbart

    – Alla har sina laster i livet

    – Det är bättre än att röka och därför är det helt plötsligt ok

    Några exempel på argument för att kunna fortsätta missbruka.

    Jag har själv insett mer och mer hur lättlurad jag har varit, jag har verkligen trott och tror fortfarande ibland att snus är en produkt som Tillför något till mig som jag behöver och därför ger mig njutning.

    NIKOTIN ger ingen positiv effekt. BRIST på NIKOTIN ger negativa effekter som AVTAR när man tillför nytt NIKOTIN. Ekorrhjul som upphör när man bryter cirkeln…

    Att ge en snus till någon som inte har ”behovet” (Abstinens efter nikotin…) är som att ge en insulin-spruta till en icke-diabetiker. Totalt waste.

    Med andra ord, bryt cirkeln, håll ut, tillåt det att kännas jobbigt och låt tiden göra resten av jobbet. Detta är min taktik och vi får hoppas att det fungerar.

    Kämpa på mina vänner!

    #75319
    max
    Medlem

    Nu är jag inne på min 3e snusfria dag, måste dock erkänna att jag fuskat lite. Jag röker inte, men igår var jag så sugen på nikotin så jag sprang ner till kiosken och köpte ett paket, har tänkt att första veckan så är det ok om jag röker när det ”krisar” sig och sen får jag klara mig helt utan nikotinet. (Jag bor utomlands där dom inte säljer nikotintuggummin) Hur som helst, känner mig ändå sjukt nöjd och är otroligt peppad för detta! Lycka till alla ni andra :-)

    #75320

    Finns det länder där de inte säljer nikotintuggumin? Var bor du, Uganda eller? :S

    #75321
    max
    Medlem

    haha, nej jag bor på Malta. Men lite trög som man är så hade jag inte kollat på apoteket, fick höra att dom har det där. Så nu kan jag få tag i det om det skulle behövas!

    #75322
    max
    Medlem

    8 dagar utan snus, och 4 dagar helt utan nikotin. Kändes bättre igår och dagarna innan, idag har jag haft abstinens från att jag vaknade imorse. Varit på gymmet 2 gånger och tänkte ta en promenad snart, enda som verkar hjälpa :)

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.