Kickan

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 42 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Slutade igår kväll! #84348
    Kickan
    Medlem

    Skönt att höra att det inte är några problem, att det kan vara så också:-)

    som svar på: Sömn #84347
    Kickan
    Medlem

    Kanske du inte behöver ha det hela dagen utan några timmar innan du lägger dig eller nåt

    som svar på: Att börja eller inte börja? – igen… #84346
    Kickan
    Medlem

    Jag håller med om det Addeforever skriver. Om du inte vill ta dig till VC så kan du säkert komma en bit själv. Du beskriver ju någon form av ”livskris” eller att du åtminstone inte riktigt trivs med tillvaron. Självklart KAN du välja att börja snusa igen men frågan är om det inte bara är en flykt som för dig längre bort från det du egentligen vill. Du får lite dopaminkickar utan att egetntligen behöva ta itu med det som egentligen skaver. Risken är att du trubbar av dig själv. Ångesten/tvivlen du känner kan vara en positiv drivkraft till livsförändring, den kan vara värdefull bara du lyssnar till vad den har att säga dig 🙂

    som svar på: Sömn #84345
    Kickan
    Medlem

    Vet att detta förslag inte är så populärt, men kan du inte börja med nikotinplåster och trappa ned därifrån. På så vis så bryter du ju själva ”snusvanan” men får i dig nikotinet. Bara ett förslag

    som svar på: Är det värt att sluta? #84343
    Kickan
    Medlem

    Har länge varit rädd för att sluta snusa då jag blev så jävla förstoppad sista gången, vilket tycks vara ett tämligen vanligt problem vid snus- och rökstopp. Men jag har gjort en ny upptäckt – H2O ;-). Vem kunde tro att det skulle ha så positiva effekter. Döhhh

    • Det här svaret redigerades för 9 år, 2 månader sedan av Kickan.
    som svar på: Är det värt att sluta? #84342
    Kickan
    Medlem

    Tack Nufan och Cumulusnimbus – så svårt att stava, kommer kalla dig för C framöver;-)

    som svar på: Vill inget mer än att sluta men det känns nästan omöjligt #84341
    Kickan
    Medlem

    Halloj!
    Jag har lyckats sluta en gång (var nikotinfri i nästan ett år) men föll tillbaka. Precis som du så kände jag mig inte tillräckligt motiverad. Jag är nu själv inne på mitt sista nikotinplåster och tycker personligen att det funkat bättre än tabletter och tuggummin då jag upplever att dessa kräver mycket självdisciplin. Jag har haft svårt att begränsa intaget av tuggummin och tabletter helt enkelt.

    En annnan sak. De flesta som lyckas sluta tycks ha misslyckat några gånger. Kanske man inte ska se detta som misslyckaden utan som träning. Man lär sig helt enkelt mer vad som fungerar respektive inte fungerar för en själv för varje gång man försökt sluta, vilket man ”tar med sig” till nästa försök. Man kan se det som att ”misslyckandena” och återfallen ingår i själva processen.

    För mig har det funkat bättre att fokusera på NUET, jag låter bli att stoppa in en snus NU (min sambo snusar så jag har tillgång till skiten hela tiden). En dag, en stund i taget. Tänker jag ”jag ska aldrig” så få det nästan motsatt effekt på mig. För jag känner mig ALDRIG redo för att ALDRIG mer snusa.

    som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #84340
    Kickan
    Medlem

    Intressant det där du beskriver, om att snuset piggar upp den gråa vardagen. Känner igen mig så väl.

    som svar på: Är det värt att sluta? #84291
    Kickan
    Medlem
    • Det här svaret redigerades för 9 år, 2 månader sedan av Kickan.
    som svar på: Är det värt att sluta? #84292
    Kickan
    Medlem

    Vad hände?
    Mitt sista inlägg var 28 Maj. Jag är nu beredd att hålla med dem som varnade mig för att byta ut snuset mot nikotintabletter. För mig funkade det inte. Jag hade inte själdiciplin nog. Var inte tillräckligt motiverad och beslutsam. Jag lyckades aldrig trappa ned nikotintabletterna och efter sommaren började jag snusa igen då det blev billigare.

    Nu har jag slutat snusa sedan en vecka tillbaka. Har nikotinplåster 15 mg. Fördelen är att jag inte kan dosera nikotinet själv. Vet att det är många som är skeptiska till nikotinpreparat överhuvudtaget men jag vill helt enkelt inte ”go cold turkey”. Jag känner att jag inte har råd med att vara mosig i huvudet när jag är på jobbet. Denna gång är dock planen att sluta med nikotinersättning efter två veckor. Så till helgen ska jag vara helt nikotinfri.

    Håll tummarna för mig:-)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 42 totalt)