Sömn

Välkommen! Forum Allmänt Sömn

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #84316
    mic
    Medlem

    Det som knäckte mig i mitt senaste sluta-snusa-försök var till sist sömnen. Jag vaknade i princip en gång i timman de 12 dagar jag höll uppe. Somnade oftast om snabbt, men ibland gick inte det heller så det blev inte många timmars sömn på nätterna.. Till sist orkade jag inte längre. Fixade inte jobbet. Så min fråga nu när jag ska kasta mig ut i sluta-snusandet igen är: Hur lång tid tog det innan ni kunde sova hyfsat normalt igen? Och när var sömnen helt normal?

    Tacksam för alla svar så jag har något att gå efter och motivera mig med när det blir som tyngst!

    /Mic

    #84317
    mic
    Medlem

    Kan ju tillägga att jag också svettades floder i säkert 10 av de 12 nätterna..Ganska jobbigt det också.. så ni får gärna lägga till när det upphörde för er också..

    /Mic

    #84318
    addeforever
    Medlem

    Jag skulle ge det cirka en vecka till…dvs typ runt 20 dagar. Träning hjälper att få till sömnen så om du inte tränade förra gången rekommenderar jag dig att börja träna. Egentligen sover man bättre utan snus nikotin i kroppen, det blir bättre kvalite på sömnen…håll ut och skit i att du sover dåligt ett tag. Du kommer sova som en kung bara du klarar lägga snuset bakom dig 🙂

    #84319
    mic
    Medlem

    Ok. Så då hade jag kanske bara en vecka kvar till målet.. Nu har jag iallafall något att gå efter. Träna gör jag..brukar springa runt 3-4 mil i veckan, så i det fallet tror jag inte det hjälper mig. Inte när det gäller sömnen i alla fall. Abstinensen dämpas dock så visst är det bra att träna! Ska försöka hålla ut denna gången. Det jag tyckte var svårast var att jag var helt borta på jobbet vissa dagar när sömnen var kass. Kanske är läge att berätta om snus-stoppet på jobbet så man får lite förståelse när hjärnan inte funkar. Berättade inte alls något om mitt snus-stopp förutom min familj förra gången, men det kanske inte är så smart? Kanske är lättare o börja igen också? För ingen vet ju ens att jag slutat..Får kanske tänka om där.

    Tack för ditt svar Adde!

    Snart är jag på spåret igen!

    Ser fram emot att sova som en kung 🙂

    #84324
    MichaelB
    Medlem

    Är du uppe på banan, Mic? I så fall är vi ju typ snusslutarkompisar. Då ska jag vifta med ett förmanande pekfinger nästa gång du funderar på att stoppa in skit under läppen. Ja, förutsatt att du talar om att du funderar på det, förstås.

    Och du får gärna sparka mig i magen om jag funderar på att trycka i mig nikotin. Bildligt talat, alltså. Att bli sparkad i magen är ju inget vidare.

    #84325
    mic
    Medlem

    Jag är på banan! Imorgon åker vi 🙂

    Kul att du också planerar slutsnus imorgon! Härligt att ha någon att kämpa med!

    Börjar jag snusa igen får du sparka mig precis var du vill 🙂

    Men det här fixar vi! eller hur?

    Vi hörs!

    #84326
    MichaelB
    Medlem

    Härligt!

    Det blir kul. Kul att se vad det där gnälliga nikotinmonstret kan ta till för knep. För inga knep är smarta nog för oss.

    Då hörs vi imorgon!

    #84345
    Kickan
    Medlem

    Vet att detta förslag inte är så populärt, men kan du inte börja med nikotinplåster och trappa ned därifrån. På så vis så bryter du ju själva ”snusvanan” men får i dig nikotinet. Bara ett förslag

    #84347
    Kickan
    Medlem

    Kanske du inte behöver ha det hela dagen utan några timmar innan du lägger dig eller nåt

    #84350
    mic
    Medlem

    Tack, men Nej Tack! Har provat att dra ner på alla möjliga sätt..slutar alltid med att jag snart är tillbaka i snus-träsket igen.

    Så för mig gäller bara nolltolerans när det gäller nikotin. Denna gången tänker jag inte ge upp- Detta tänker jag aldrig mer uppleva igen..

    Sömnen blir väl normal någon gång.. får man hoppas. 🙂

    Kämpa på alla slutare!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.