Om att kräkas och att vänja sig

Välkommen! Forum Dagbok Om att kräkas och att vänja sig

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 186 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #84323
  MichaelB
  Medlem

  Halloj!

  När brorsan och jag var 13 respektive 14 köpte vi en dosa Göteborgs rapé portion. Det är 24 år sedan. Vi gick till skogsdungen en bit från huset vi bodde i, satte oss på en sten och lade in varsin prilla. Så satt vi en stund och kände oss ganska vuxna och det brände rätt bra under läppen och vi pratade väl om ditt och datt eller sa kanske inte så mycket. Jag minns inte. Efter en kvart eller så reste vi oss och då snurrade det till i huvudet. Snart började benen kännas lite skakiga och då spottade vi snabbt ut våra snusar. Fast för sent. Brorsan kräktes. Jag minns att han hade käkat filmjölk och jordnötter. Konstig kombination, för övrigt. Jag försökte stirra på en punkt för att låta bli att kräkas. Vi satt så en stund och mådde dåligt. Slängde sedan dosan långt. Sa att vi aldrig skulle göra om det.
  Några veckor senare kom vi på att vi inte skulle ha prillorna inne så länge. Det gällde ju att vänja kroppen. Ja, och på den vägen är det.
  Efter det har 24 år av blandat bruk av cigaretter, nikotintuggumin och snus följt. Jag har gjort flera försök att sluta och har som längst hållt upp ett halvår, tror jag.
  I torsdags förra veckan tog spottade jag ut min sista snus. Helgen som följde tuggade jag i mig ett paket nikotintuggummin, 4 mg. På måndagen köpte jag ett paket nikotintuggummin, 2 mg. Det är sex tuggummin kvar i paketet, men nu åker de åt helvete. Inget mer nikotin. I någon form. Någonsin mer. Inget mer se tillbaka och vela och fundera. Imorgon börjar mitt nikotinfria liv. Vill ni önska mig lycka till blir jag glad, för jag tror att jag behöver lite stöd på vägen. Och jag försöker stötta er, förstås.

  Nu jävlar.

  #84327
  MichaelB
  Medlem

  Okej. 4 timmar utan nikotin och det känns inget vidare. Tömde skafferiet på en påse mandlar, en halv påse geléhallon och drack 3 folköl. Kändes lite bättre, men vill helst inte bli alkis/sockerberoende istället för nikotinist. Dessutom är jag sur som en gris och spänd som en fjäder.
  Jaja. Nu är det dags att sova. Kanske känns det lite bättre imorgon? Ledig dag med ungarna (3 o 6 år). En prövning…
  Sov gott alla tappra!

  #84328
  MichaelB
  Medlem

  God morgon!
  Då så. Första helt nikotinfria dagen på evigheter har inletts. Vaknade med rejält sug förstås (som alla andra dagar de senaste 24 åren), men för tillfället känns det rätt okej. Hemma med barnen idag, ska försöka vara en snäll och tålmodig pappa.

  Min mentala förmåga känns väldigt nedsatt. Tog typ dubbelt så lång tid att duka av frukostbordet som det brukar. Men det blir väl bättre, antar jag.

  Är du vaken, Mic?!

  #84329
  nikotinils
  Medlem

  Heja Michael!

  Du är inte ensam! Har nu varit snusfri i hela 38 timmar. Fy fasen, så illa jag mår… Omväxlande kräkfärdig och superhungrig. Snusat i princip hela tiden i 26 år, så det är väl inte så konstigt. Har svårt att fokusera på jobbet och kommer nog snart skrika åt någon. Cyklar hem och går ut med hunden!

  #84330
  mic
  Medlem

  Jovisst är jag vaken. Tänkte jobba till 12 sen går jag hem och lägger mig. De första dagarna är jag något av en mästare på…har ju slutat några gånger sista året, och de 2-3 första brukar jag klara. Bara in i dimman och vänta tills det värsta går över. Men än går det bra för mig. Hoppas det känns hyfsat för dig också. Kan vara jobbigt bitvis första dygnet så hoppas du klarar av det. Snäll och tålmodig? Låter inte lätt… 🙂

  Kämpa på!

  #84331
  mic
  Medlem

  Hur går det för dig Michael?!

  Du har väl inte gett upp än?

  Hör av dig 😉

  #84332
  MichaelB
  Medlem

  Hallo Nikotinils och Mic!

  Närå, jag har inte gett upp än. Fast det var nog lite jobbigare än jag mindes det.
  Har lyckats vara rätt snäll mot barnen, trots att det känns som om jag håller på att sprängas.
  Känner mig samtidigt trögtänkt och lite korkad och borta. Som en ilsken, dement gubbe, kan man kanske säga. Arg och innesluten i min egen värld, fast ändå orolig.
  Och finmotoriken är värdelös. Jag tappar grejer i golvet och fyller på så mycket vatten i glasen att det rinner över och när jag värmde sås kokade den över och lade sig över hela spisen. Det var kul.
  Ja, fy fan. Kaffe och vanliga tuggummin hjälper en del mot suget, men de här psykiska defekterna är väl inget att göra åt. Hoppas att hjärnan funkar lite bättre på måndag, för då ska jag jobba.
  Hur går det för er? Smet ni från jobb? Överlever ni helgen?

  #84333
  nikotinils
  Medlem

  Hej på er! Gömmer mig på mitt kontor, men måste snart ut och visa mig på ett firande! Det förväntas nog att jag ska säga några ord, men fan vad trögtänkt jag är…… Ska gå och köra ett långt styrkepass efter jobbet, så jag blir riktigt trött till kvällen! Håll ut!

  #84334
  MichaelB
  Medlem

  Ja, träning är nog rätta vägen.

  Mitt nikotinsug just nu är för jävligt. Men att jag skulle stoppa i mig nikotin är uteslutet. Bara att härda ut. Kanske ett par glas vin ikväll kan hjälpa lite?

  #84335
  nikotinils
  Medlem

  Tror också jag ska unna mig lite vin ikväll! Det är förstås inte bra i längden att döva nikotinsuget med alkohol, men just idag tycker jag att jag är värd lite riktigt gott vin! Har inga nikotinprodukter hemma, så om jag blir lite onykter finns inget att tillgå. Har inga barn i helgen, så det är bara hunden som jag ska försöka att inte skälla på! Over and out.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 186 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.