yrselattack

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Dag 1 #83478
    yrselattack
    Medlem

    Det har varit väldigt inspirerande att följa dig Nova. Du slutade någon månad innan mig, du var peppande och gav mig många insikter. Jag själv har misslyckats med att sluta. Har klarat att hålla upp fyra veckor som längst. Och några halvhjärtade försök på 2-4 dagar efter det. Jag röker numera dagligen. Snus vågar jag inte röra.
    Jag känner så väl igen mig i det du beskriver ovan. Att nikotinet speglar en person man vill förändra.
    ”Dessa pengar är en dosa snus om dagen, ett par cigaretter, ett par Nicotinell och ett par öl…för det var så mitt missbruk såg ut.”
    Mitt rökande leder ofta till några onödiga öl på kvällen och vice versa. Jag sitter ofta på balkongen och röker, öppnar en folköl och tittar ut över gården. Unga par i huset hejar på mig men kanske samtidigt ser mig som en sunkig åldrande man (är 38 år). Hehe. Jag ser också nikotinet som något symboliskt. När jag slutar för gott. Måste jag gå igenom en slags metamorfos. En förvandling. På riktigt. Som du.
    Jag är djupt imponerad över vad du åstadkommit.

    som svar på: När blir jag människa #82438
    yrselattack
    Medlem

    Det här gick åt pipsvängen. Började feströka. Nu röker jag på daglig basis, ca 10 st per dag. Överväger snus. Men nej. Nej. Nej. Har en cigg kvar. Röker den. Sen nollställer jag mätaren och stålsätter mig.

    som svar på: När blir jag människa #82371
    yrselattack
    Medlem

    Okej. Det går inte så bra. Jag har gjort fem veckor nu. Men har varit nära att trilla dit. Detta pga nedstämdhet, irritation. Det gick så långt häromkvällen att jag tjuvrökte två cigaretter. Så dumt. Receptorerna vaknade till liv. Återkommande kväll tog jag ytterligare en cigg. Men fr o m igår har jag hållit mig ren. Trodde inte att nån cigg skulle påverka mig så kraftigt, men nikotinabstinensen smög sig på. Det är nolltolerans som gäller. Jag fattar det. Men, man vill ju bara må bra. Att det skulle ta så jävla lång tid att återställa hjärnan var jag inte beredd på. Förstår att det kan ta upp emot ett halvår. Det är bara att trä på arbetshandskarna och promenera vidare.

    som svar på: När blir jag människa #82360
    yrselattack
    Medlem

    Fyra veckor avklarade!
    Nu har jag väl ändå gjort det värsta. Det känns som att det gradvis blir enklare nu. Sover bättre. Har dock fortsatt lite svängigt humör och ofta en svag huvudvärk, ett symtom som envist hållit sig kvar från de första avgiftningsdagarna. Lite märkligt kan jag tycka. Har käkat allt för mycket treo mot detta. Men men. Även det ska väl klinga av. Just nu är jag brakförkyld så min hjärna har det i fokus. Skönt. Så trött på all tid man lägger på att tänka på nikotin. Helt i onödan. Kampen fortsätter.
    Hatten av för alla peppande, trevliga människor här på forumet. Ha nu en trevlig söndag. Ät nåt gott!

    som svar på: När blir jag människa #82332
    yrselattack
    Medlem

    Firar tre veckor utan nervgiftet idag!
    Jag sover fortsatt dåligt. Börjar få svårt att tro att endast nikotinet är orsaken till detta, det kan också ha att göra med en omställning i mitt liv att göra, börjar nytt jobb och har en knakande relation. Men nikotinet har en viss skuld ändå, den jäkeln.
    Det som är glädjande är att mitt humör är bättre. Jag ser ljusare på tillvaron och har närmre till skratt. Jag blev avtackad från mitt gamla jobb idag med en korg full av lyxig öl och korv, det får jag unna mig ikväll.
    Alla ni andra – ha en trevlig helg, kämpa vidare och var snälla mot er.

    som svar på: När blir jag människa #82323
    yrselattack
    Medlem

    ”De flesta som lägger ned nikotin måste kriga i ca 12 månader”
    En fråga jag ställer mig dagligen: Är det värt det? Jag hittar snabbt svar, tunga argument mot tobaksbruk. Men kom igen, tolv månaders kamp. Jag ska oavsett kriga mig fram till tolv veckor. Sen ska det ju bli enklare.

    som svar på: hittills 12 dar fri efter 7 års snusande #82289
    yrselattack
    Medlem

    Hej. Jag ligger nån dag före dig. Är inne på dygn 17. Första veckan upplevs som väldigt likartad för de flesta verkar det som. De första dygnen med yrsel, influensaliknande symtom. När jag väl var igenom det kickade jag något på känslan av kontroll, efter ca en vecka. Hade energi. Men nu, efter dryga två veckor tycker jag att de lustfyllda känslorna uteblir. Känns segt. Men det är bara att härda ut. Det vänder. Vi har fattat ett jävligt bra beslut. Och vi ska hålla det. Skörden kommer. Kämpa min vän.

    som svar på: Nu kör vi! #82288
    yrselattack
    Medlem

    Jag planerade in mitt snusstopp på en långledig helg. Allt för att minimera kontakt med människor och konflikter. Men tids nog måste man gå till jobbet, träffa folk. Och humöret är en jobbig baksida med det här sluta snusa-projektet. Jag har i vredesmod fattat dåliga beslut på jobbet. Skällt ut folk i onödan. Samtidigt har jag varit öppen med mitt mående och som tur är har de flesta av mina kollegor tålamod och en gnutta humor. De skrattar ibland när de ser mig. Av skadeglädje kanske. De nästan väntar på att jag ska flippa över nåt.

    Men nu ska du inte göra som jag. Utan mer lyssna på Martin. Håller med om att det är klokt att tänka ut en plan för att lösa, undvika konflikter. Jag ska själv dra mig undan en tid, tills humöret lugnat ner sig. Acceptera att ha tråkigt en tid. För,(det känns som ett mantra här på slutasnusa.se): ”Det blir bättre!”

    som svar på: När blir jag människa #82276
    yrselattack
    Medlem

    Hej alla. Många som gått igenom den här sluta snusa-resan menar på att det tar ca två-fyra veckor efter att man slutat innan man är någorlunda i balans och sug och abstinens klingat av. Men det är märkligt, jag känner efter dryga två veckor att det förvisso är lättare än tidigare att kontrollera suget, men jag upplever att mitt humör blivit allt sämre. Är irriterad och nedstämd. Nu var jag visserligen inte den största muntergöken innan jag slutade snusa. Men jag kände absolut livsglädje mellan varven. Någon som kan komma med nån tröstande prognos. Hur vanligt är detta? När kommer glädjen åter?

    som svar på: Dygn 1 – Darrig och sur #82233
    yrselattack
    Medlem

    Go go go! Går du cold turkey eller tar du hjälpmedel?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)