hittills 12 dar fri efter 7 års snusande

Välkommen! Forum Dagbok hittills 12 dar fri efter 7 års snusande

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #82287
    kaznusen
    Medlem

    Tjena. Varit snusfri i 12 dagar nu, slutade den 8e januari. Varit medlem på ett annat forum som bara försvann(?). Slutasnusa.info hette det iaf. Nån mer som var medlem där?

    Anyhow, de första 2 dagarna var värst för mig. Dag 3 var också jävlig iofs. Dag 5 var första dagen jag mådde bra. Dag 7 var förjävlig. Det är nog olika för alla, och mycket är mentalt.

    Tränar mycket, mycke löpning speciellt. Och dricker mycket vatten.

    Drömmer att jag snusar varenda natt å får dessutom ångest å panik över att jag snusar, och vaknar upp med ångest. Då känns det bra att inte brutit löftet till mig själv och faktiskt bara drömt att jag snusat.

    Snusade i 7 år, tänkte det var lika bra att lägga ner nu när jag var less på att vara såå beroende å fortfarande ung. Måste vara ännu tuffare att sluta efter 30 år som snusare ist för 7. Men det krävs viljestyrka ändå!

    Jag vill aldrig bli fast igen. Och jag kommer klara det denna gång 🙂

    #82289
    yrselattack
    Medlem

    Hej. Jag ligger nån dag före dig. Är inne på dygn 17. Första veckan upplevs som väldigt likartad för de flesta verkar det som. De första dygnen med yrsel, influensaliknande symtom. När jag väl var igenom det kickade jag något på känslan av kontroll, efter ca en vecka. Hade energi. Men nu, efter dryga två veckor tycker jag att de lustfyllda känslorna uteblir. Känns segt. Men det är bara att härda ut. Det vänder. Vi har fattat ett jävligt bra beslut. Och vi ska hålla det. Skörden kommer. Kämpa min vän.

    #82297
    kaznusen
    Medlem

    Grattis! Bra jobbat 🙂 ja det känns jävla segt men sist jag slutade minns jag att efter 1-2 månader fick jag världens energi, så som du säger är det bara att härda ut!! 🙂 det är bara dyr skit egentligen.

    #82300
    kaznusen
    Medlem

    Inne på 13e dagen nu. Allt går ju så jävla segt nu när man slutar! 2 veckor förr gick jättefort, 2 veckor nu tar en evighet. Men det är väl bara för att man väntar på att det ska ha gått lång tid, att man varit nikotinfri länge.

    Igår var suget på jobbet förjävligt. Jag köpte en påse godis å hetsåt pga allt sug, godis är ju fan inte bra det heller. Men just nu gör jag allt för att inte ta en snus. Imorgon är jag ledig å ska köra hårt träningspass.

    Det är inte lätt det här. Men det är absolut inte omöjligt heller.

    Bra tips är en norsk app som heter Slutta, den räknar dagar/timmar man varit snusfri, visar hur mkt pengar man sparar, ger tips och råd när suget är som värst å visar massa annat.

    #82307
    novacain
    Medlem

    Jag har också en sån app som visar tid och sparade pengar 🙂 känns bra att kika in där när suget kommer. Jag har ersatt endel av suget med att (när jag är hemma) borsta tänderna. Haha, lite konstigt kanske men för mig fungerar det 😉 känner sig fräsch och suget är borta när jag borstat klart! Fortsatt lycka till, och kämpa på 🙂 två veckor är ju jättebra!

    #82312
    kaznusen
    Medlem

    Haha, jag borstar faktiskt ofta tänderna när jag känner sug, och använder tandtråd så noga jag kan. Å nån ny dyr tandkräm som påstås ta bort nikotinfläckar på tänderna. Vet inte om det funkar men det känns bra å som du säger, suger är över när man borstat klart! 🙂 Grattis till tiden du klarat, fortsätt kämpa på du med och stort lycka till! 🙂

    #82314
    nybrocorner
    Medlem

    Borsta tänderna funkar av flera anledningar…
    Naturligtvis för att det bryter ett beteende, men också för att tandkräm är basiskt och ”återställer” syrabalansen… Samma sak gäller med ”bubbelvatten”…
    Tog ett tag innan jag fattade varför jag längtade så efter att borsta tänderna och varför jag missbrukade bubbelvatten…
    Lycka till med din resa…

    #82316
    Wolper
    Medlem

    Bara kämpa på detta fixar du! 🙂

    #82317
    kaznusen
    Medlem

    Tack nybrocorner och wolper för tips och pepp! Det känns som att jag tagit mig igenom det fysiskt värsta. Firar 2 veckor idag!

    Så fort jag blir sugen på snus så tänker ja ”ah okej så om jag skulle ta en skulle jag säkert njuta, men allt hårt arbete skulle vara borta, jag skulle börja kedjesnusa tills det blev äckligt igen och jag skulle återgå till ett beroende som skulle leda till att jag vill sluta å så skulle jag sitta här igen – så lika bra att stanna kvar här tills suget försvinner.” Å då brukar suget försvinna.

    Träffa en kompis på kaffe igår å hon hade och slutat snusa, en vecka efter jag slutade. Så det känns bra att vi kan stötta varann 🙂

    #82325
    kaznusen
    Medlem

    Nu är det kritiskt läge…

    Jag och pojkvännen krånglar som bara den och jag kan inte trösta mig med nikotin.
    Hela min värld faller fan samman just nu. Piss.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.