När blir jag människa

Välkommen! Forum Dagbok När blir jag människa

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 37 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #82082
    yrselattack
    Medlem

    Efter att ha snusat en dosa portionssnus om dagen i 10-15 år och feströkt slutade jag tvärt kl 17 i fredags. Det har alltså snart gått två dygn. Jag mår för jävligt. Har i princip de symtomen man läser om. Yrsel, huvudvärk, domningar, hjärtklappning, irritation etc. Men i skrivande stund känner jag mest en svag huvudvärk, eller en avtrubbadning i huvudet. Sist jag försökte sluta fuskade jag med enstaka cigg längs med vägen vilket förstörde avgiftningsprocessen. Ni som gått igenom det här. Hur länge sitter den här tortyren i sig. Alltså den här akuta fysiska abstinensen?

    #82085
    Jajo
    Medlem

    Heja heja!

    Jag har slutat i mer än en vecka uppåt tio gånger innan jag till slut knäckte nöten och abstinensen är olika var gång. Första gången varade den längst, jag antar att det har med att så himla mycket gift ska ut (ackumulerat tänker jag, om det sen stämmer vet jag inte). Men efter en vecka mådde jag bra, efter två sov jag normalt utan oregelbundna nattsvettningar och konstig sömn.

    Det finns inget som slår att vara nikotinfri! Jag är glad och lycklig varje dag för att jag äntligen, äntligen slutat för gott! Håll ut och försök vända på det dåliga till nåt bra: ”Ja, jag sover dåligt för att giftet lämnar min kropp, hur mycket skada gör det då medan det är i och tillförs till kroppen? Vad oerhört skönt att ha brutit den äckliga vanan!”

    Håll ut och se allt det positiva som händer. Varje dag blir bättre och bättre och bättre! Slå dig till ro med noll nikotin och bara vänta in den goda skörden! 🙂

    #82086
    Perseus
    Medlem

    3-4 dagar tog det för mig. Det värsta alltså. Under den perioden undvek jag köra bil och sånt, livsfarlig.

    Det går sedan ganska snabbt över i en annan fas, om jag inte minns fel. Håll ut!

    #82087

    Fortsätt kämpa, jag är på dag 5 och det börjar sakta men säkert gå över.
    Nu känner jag inte fysiska besvär längre, vilket är en befrielse i sig. Men hjärntvätten är en helt annan (och den jag är mest rädd för)

    #82088
    Perseus
    Medlem

    Hjärntvätten skiljer säkert milsvida åt men minst 200-300 dagar tog det innan jag slapp skoven.
    Däremellan är det ju drägligt förutom perioden runt 40 dagar +/- 5dagar.

    Inget att tänka på nu. Dag för dag fram till 1 mån är det som gäller.

    #82095
    martin_1
    Medlem

    Jag skrev i en annan tråd samma sak precis, men jag postar här också då det var mest riktat till dig:

    På engelska och eg angående dip som liknar snus. Även om allas resa är olika så tycker jag det är läsvärt och man känner igen sig: What to expect when you quit dipping

    #82102
    yrselattack
    Medlem

    Tack för all peppning!

    Är nu inne på tredje dygnet. Den värsta abstinensen har lagt sig. Det känns inte som jag har influensa längre. Jag känner mig dock fortsatt irriterad, rastlös och svag, men betydligt mer klartänkt i huvudet. Tanken på att lägga in en snus och bara låta den hela min kropp har dykt upp från och till. För att motstå frestelsen har jag haft ett återkommande mantra:
    ”Jag vill aldrig må så här igen. Gör det nu. Inte sen.”
    Köpte precis Onico. Stor hjälp. Nu ska jag ordna lunch åt mig och min son. Laters…

    #82117
    martin_1
    Medlem

    3 Dagar är jättebra jobbat! Fortsätt kämpa!

    #82126
    yrselattack
    Medlem

    Femte dygnet helt utan nikotin och första dagen på jobbet. Jag mår trots allt ganska bra. Bortsett från att jag sover bedrövligt. Svårt att somna, vaknar etc. Är fortsatt fast besluten om att leva ett liv utan jakt på nikotin. Sen har jag de senaste dagarna gjort mig ovän med mitt ex (tur att hon just är ett ex) och skällt i onödan på min son och hans kompisar. Humöret är det absolut jobbigaste symtomet kan jag tycka. Det samt sömnproblem. Men det blir ju bättre säger ni. Kämpar på. Håller mig nykter, vågar inte riskera att trigga nåt sug. Men när jag firar två-veckors-jubileum ska jag fira med en god öl eller vin.

    #82127
    NOVA
    Medlem

    Bra jobbat… Är själv snart på 3 veckor och har sovit pissdåligt hela denna period, så hoppas att du har bättre flyt vad gäller detta än jag! Jag känner igen det där med humöret, har även jag ett ex som jag skrikit åt och en son (4år) som fått tampas med en inte så tålmodig pappa. Ha en trevlig tvåveckors öl!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 37 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.