Snusmupp

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 125 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Då var det dags igen. Dag 1 #75113
    Snusmupp
    Medlem

    Starkt av dig att hålla emot och bra med promenader! Det hjälper att skingra tankarna men sedan så är det iofs min övertygelse att man kan svettas ut abstinensen 😈

    Vad har du för plan med plåstren? Hur trappar du ner och när planerar du ta sista?

    som svar på: 44+0 dagar. #73924
    Snusmupp
    Medlem

    Wella, vad kul! Hoppas att du lika som jag ser att det finns en riktigt bra värld i det snusfria, bara man tar sig igenom den där första tiden! Det är alltid bra med lite peppning och goda råd, för det är riktigt tungt att sluta. Tycker jag i alla fall… men det går om man vill!

    Kör hårt!!! 😈

    som svar på: MINA SNUSFRIA DAGAR.. #74040
    Snusmupp
    Medlem

    Helt rätt :-) !!! Ett riktigt hästjobb faktiskt! Det var bra mörkt ett tag men nu är livet riktigt behagligt faktiskt :-)

    Trevlig helg!

    som svar på: KOLLA HIT!! 3 månader utan snus. #75117
    Snusmupp
    Medlem

    Grattis! Bra beslut! Känner igen mycket av det du beskriver. Jag skrev ganska utförligt om abstinens och hur jag bearbetade den i min dagbok 44+0 här på forumet. Jag tror du kommer känna igen dig i mycket av det.

    Kör hårt!

    //Snusmuppen

    som svar på: Då var det dags igen. Dag 1 #75107
    Snusmupp
    Medlem

    Hej!

    Bra idé att sluta :-) Tipsen som jag kan ge dig är lika viktiga som avgörande…

    1, Du måste verkligen BESTÄMMA dig för att aldrig mer snusa. Det går inte annars. Skulle vilja påstå omöjligt.

    2, Psykisk och mental hälsa/styrka är mycket viktigt, välj ett bra tillfälle då du är stark och känner dig riktigt laddad!

    Snuset fungerar ju som en ”belöning/tröst” (dopamin), så är du deppig är det inte någon bra idé att sluta nu.

    3, Bryt med ALLT som du tidigare och även nu kopplat till snus/nikotin! Jepp, snusande vänner inkluderat! (tills du är stark nog att utan obehag se alla kompisar böka munnen full med snus).

    Själv kapade jag många och mycket omtyckta inslag i livet och tillvaron. Alkohol, långa kvällar på restaurang, bytte arbetsmiljö etc. Men det fina är att med snusstoppet kommer en självkänsla som annars är svår att nå. Så otroligt många positiva bonuseffekter. Läs dagböckerna på forumet. Lycka till!

    //Snusmuppen (44+0)

    som svar på: 44+0 dagar. #73922
    Snusmupp
    Medlem

    Det gamla hederliga citronvattnet funkar fortfarande bra… :-) Dock inte mot träningsvärk…. En solig och fantastisk onsdag morgon!

    som svar på: MINA SNUSFRIA DAGAR.. #74038
    Snusmupp
    Medlem

    Härligt att höra att du är fri fortfarande!

    En del på forumet som åkt dit igen… trist. Men så är det väl antar jag. Det krävs en hel del för att stå pall.

    Själv är jag snusfri sedan 209 dagar i dag och nikotinfri sedan 165 dagar. Tiden går fort… och nöjd som få att jag slutat, men fy fan vad sugen jag kan bli ibland… man kanske aldrig slutar utan bara gör ett uppehåll på obestämd eller bestämd tid? En sak är då säker, tar jag en enda snus så är jag fast igen. Så något sådant blir det inte tal om :-)

    Ha det!!

    som svar på: En dag i taget. #74962
    Snusmupp
    Medlem

    Klart du har vunnit! Bra jobbat! Jag tyckte det släppte på riktigt efter första månaden. Fick iofs en dipp strax där på men den var inte så farlig jämfört med de första dagarna…

    Bra jobbat! 😈

    som svar på: 44+0 dagar. #73921
    Snusmupp
    Medlem

    44+164

    Snusfri: 208 dagar

    Nikotinfri: 164 dagar.

    Söndagen den 17 oktober 2010 tog jag sista snusen.

    Trodde att världen skulle rasa samman av abstinensen. Det gjorde den inte. Tiden har gått otroligt fort. I dag mår jag helt obeskrivligt bra. Hoppas detta kan fungera som inspiration till alla er som kämpar med att nå ert första delmål! I dag blir det ett stramt konditionspass i löparspåret 😈

    som svar på: Vill inte gå upp i vikt #75083
    Snusmupp
    Medlem

    Kristina!

    Som du ser finns det både bra och obra varianter och förklaringar. Metabolismen förändras drastiskt och något kilo här och där är nog mer regel än undantag. Mycket i kroppen förändras – till det bättre! Att fortsätta snusa för att undvika ett par extra kilo tycker jag är en märklig variant av viktreducering… men jag förstår din rädsla. Jag var livrädd när jag skulle sluta, framför allt för att gå upp i vikt. Gick jag upp i vikt – Jepp! Hade jag kunnat undvika det – Jepp! Var det värt det – Jepp! I dag har jag promenerat bort mina ca nio extra kilo och inte snusar jag heller.

    Det är lättare att promenera bort sina ”jag tycker så synd om mig så jag äter lite godis för att jag slutar snusa kilon”, än att sluta snusa. Så börja du i rätt ordning. Bestäm dig för att sluta! Sedan slutar du. Sedan promenerar du bort det du lagtpå dig (OM du gjort det). Sedan lutar du dig tillbaka och tänker; Oj vad bra jag mår nu i dag nu när jag inte snusar längre! Här hittar du kompisar som stöttar dig igenom abstinensen till du kommer ut på andra sidan!

    Du kan fixa detta! Bara du bestämmer dig! Detta är ett mycket bra sätt att hitta motivation och styrka på.

    Lycka till, jag hoppas du bestämmer dig för att lägga av… You can do it!!! 😈

    /Snusmuppen

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 125 totalt)