Vill inte gå upp i vikt

Välkommen! Forum Allmänt Vill inte gå upp i vikt

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68465
    Kristina
    Medlem

    Hej. Jag har velat sluta snusa ett tag, framför allt ogillar jag missfärgningen på tänderna, men jag är rädd för att gå upp i vikt och skulle nog hellre fortsätta än att bli tjock. Är det bara en myt eller sant? Om ja, vad beror det på?

    #75079
    Jarre
    Medlem

    Du kan gå upp i vikt av enkla anledningen att du äter mer för du kan få ett större matsug, gäller inte alla.

    #75080
    surpuppan
    Medlem

    Om jag ska vara ärlig så tror jag att snuset också ökar förbränningen men det kanske är inbillning. Jag slutade snusa för första gången för 3 år sedan och höll upp ca ett halvår och den gången var jag konstant godissugen men nu andra försöket (slutade 32 dagar sedan) har jag av nån anledning inte alls haft det problemet, så det kanske inte drabbar dig heller.

    En helt idiotisk sak var att det faktiskt var som bantningskur jag började snusa!!! Jag hade inte rökt innan men ville gå ner några kilon och fick det lysande rådet att börja snusa. Jag var 32-33 år gammal och borde ju definitivt ha vetat bättre men tänkte vara så listig att jag skulle snusa ett halvår medan bantingskuren pågick och sedan sluta, smart va?? Nå det funkade i allafall på vikten, gick ner lite för mycket t o m (har tyvärr tendens till ätstörningar redan sen tidigare) men då var jag ju som ni fattar redan fast i snusträsket… För att inte gå upp i vikt är det väl samma trista tips som alltid; ät mindre och motionera mer. Jag hoppas att du inte låter vikträdsla hindra dig från ett friskare, snusfritt liv! Vi ska stötta dig!

    #75081
    surpuppan
    Medlem

    PS. Första gången jag slutade var jag godissugen men inte ilsken och deppig, den här gången är det tvärtom. Så kanske summan av abstinensbesvären är den samma….?

    #75082
    Thera
    Medlem

    Kolla denna sida http://www.slutarokalinjen.org/folders.html?tab=six och läs pdf:en som heter ”Tobak och vikt”, där finns en massa bra fakta.

    #75083
    Snusmupp
    Medlem

    Kristina!

    Som du ser finns det både bra och obra varianter och förklaringar. Metabolismen förändras drastiskt och något kilo här och där är nog mer regel än undantag. Mycket i kroppen förändras – till det bättre! Att fortsätta snusa för att undvika ett par extra kilo tycker jag är en märklig variant av viktreducering… men jag förstår din rädsla. Jag var livrädd när jag skulle sluta, framför allt för att gå upp i vikt. Gick jag upp i vikt – Jepp! Hade jag kunnat undvika det – Jepp! Var det värt det – Jepp! I dag har jag promenerat bort mina ca nio extra kilo och inte snusar jag heller.

    Det är lättare att promenera bort sina ”jag tycker så synd om mig så jag äter lite godis för att jag slutar snusa kilon”, än att sluta snusa. Så börja du i rätt ordning. Bestäm dig för att sluta! Sedan slutar du. Sedan promenerar du bort det du lagtpå dig (OM du gjort det). Sedan lutar du dig tillbaka och tänker; Oj vad bra jag mår nu i dag nu när jag inte snusar längre! Här hittar du kompisar som stöttar dig igenom abstinensen till du kommer ut på andra sidan!

    Du kan fixa detta! Bara du bestämmer dig! Detta är ett mycket bra sätt att hitta motivation och styrka på.

    Lycka till, jag hoppas du bestämmer dig för att lägga av… You can do it!!! 😈

    /Snusmuppen

    #75084
    mammamu
    Medlem

    Håller med Snusmupp, för mig har det absolut varit värt att ta ett helvete i taget ;-)

    Dvs, jag lät mig gå upp några kilon i själva snusslutfasen – det går att ta i tu med sedan – dvs nu.

    Du kan ju också själv påverka hur mycket du ska tillåta dig. För min egen del kan jag säga att om jag inte hade tillåtit mig själv att snusa nikotinfritt snus i början hade det nog blivit 15 kg plus totalt, för då hade jag stoppat i mig hur mycket som helst. Men nikotinfritt snus under den värsta fasen löste det. Sen kan man ju bestämma sig för att ha något nyttigare än godis att tröstäta. Samt motionera. Motionen gör dessutom själva abstinensen lindrigare, det är i alla fall min erfarenhet.

    Kör hårt – det är SÅ värt det.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.