sverker

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 132 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #88632
    sverker
    Medlem

    Klarade en dryg månad efter 48 års idogt snusande, anser att jag är ”klar” med det. Har insett att jag inte vill sluta och ägna resten av mitt liv till att sluta. Nöjd med mitt liv.

    som svar på: Hjälp. Hur ska detta gå? #88445
    sverker
    Medlem

    Måste säga att du gör helt rätt här, som skriver av dig hur det känns rent känslomässigt. Jag är imponerad!
    Du om någon är värd att bli fri från snus och cigaretter. Jag kunde inte undgå att läsa din kamp, för jag har inte sett någon som är så öppen, tydlig och rak om, vilket helvete det är att sluta. Själv lyckades jag inte. Men jag hoppas verkligen att du gör det, för det du har skrivit av dig hittills är riktigt modigt och starkt. Och du kommer att ha stor nytta av det i framtiden.

    Jag önskar Dig stort lycka till!

    Sverker

    som svar på: Mycket tid. #87164
    sverker
    Medlem

    Hej på er duktiga slutare! Tack för omtanken och pepp under den här tiden.

    Motivationen försvann för mig i samband med att jag åkte utomlands, resten förstår ni.
    Det här med att sluta med snus är svårt, och har man ingen motivation så säger det sig självt hur det slutar.
    Jag trodde att jag var starkare och att jag skulle klara av det. Nu var det här första försöket för mig och om det blir något mer, vet jag faktiskt inte nu. Men, skulle jag försöka igen så återkommer jag till denna sida.

    Jag vill inte bara försvinna utan förklaring, det är inte min stil och dessutom så är det fegt anser jag.
    Fortsätt med era fantastiskt starka slutar argument, ni är beundransvärda.

    Bästa hälsningar från mig som inte lyckades denna gång.

    Sverker

    som svar på: Nu ska det ske! #86896
    sverker
    Medlem

    Intressant att du tar upp att vi snusare är lugna, sympatiska laidbacktyper. Jag känner igen dragen hos mig själv, och är i grunden en väldigt lugn person. Tror att det är just därför jag drogs till snuset mer än cigaretter. Har aldrig känt mig nervös eller kolerisk, däremot blir man nästan för mycket laidback av snuset. Åtminstone så blev jag väldigt slö och oföretagsam av det de senaste 15-20 åren om inte tidigare. Nu däremot så känner jag mig också lugn men på ett annat vis, men har samtidigt ett större behov av att vara social mer än tidigare då jag snusade. Det händer mer nu sedan jag la ner snusandet, och det har med ökad energi att göra. Kan inte sitta still på samma sätt längre och känna mig tillfreds på samma sätt. Är mer engagerad i olika saker nu, och har ett större behov av att röra på mig som jag inte hade som snusare.

    som svar på: En gång för alla #86725
    sverker
    Medlem

    Mumin, jag får gratulera till 3 månader 🙂

    Mycket starkt jobbat och en stor bedrift!

    Sverker

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #86724
    sverker
    Medlem

    Grattis till halvåret iceman. Riktigt starkt och en stor bedrift av dig!

    Sverker

    som svar på: Motivationen avgör #86723
    sverker
    Medlem

    Var stolt VanQuijote för att du är nikotinfri. En ”snutte” har jag med i mina tuggummin, och tänker fortsätta med dem så länge som jag känner att jag behöver. Inget att skämmas för alls. Fortsätt som du gör så blir det bra med det mesta. Heja! 🙂

    som svar på: Mycket tid. #86722
    sverker
    Medlem

    Dag 59.

    Snart 2 månader utan snus, inte illa.

    Har haft kortare duster med snustrollet den sista tiden, och det verkar som att det börjar retirera när jag inte går på finterna längre. Jag tänker mer på hur i helvete har jag kunnat underkasta mig snus i mer eller mindre hela mitt liv, varför slutade jag inte tidigare osv. Men gjort är gjort och ingen större idé att grunna på det mer. 18 år var jag när jag började, relativt sent när jag läser andras berättelser här. Nåväl, snusat har jag gjort. Det här med att sluta på livstid tänker inte jag, utan mer jag snusar inte tillsvidare känns lättare med den tanken för mig personligen. Jag vill inte heller skänka mer pengar än vad jag obligatoriskt gör till regeringens konstigheter, det räcker med den skatt jag redan betalar och det är mycket. Tycker inte det händer speciellt mycket nu, och det är jag enbart glad för. Har varit vit några veckor nu också. @Messi visst kan man dricka alkohol måttligt, men vara väldigt vaksam om det skulle komma tankar på att ta en snus till biran. Då är det kört igen. På tisdag åker jag frun utomlands i 2 veckor, och det ska bli skönt att komma till varmare breddgrader och byta miljö + ägna sig åt att vara lat, sola, bada äta gott och kolla in sevärdheter. Utan snus.

    Ha det gott alla medlöpare på forumet.

    som svar på: Mycket tid. #86689
    sverker
    Medlem

    Dag 53.

    Jag är inne i en lättare period nu, och känner mig ”lättare” också inte för att jag blivit det vad gäller vikten.
    Men det känns helt enkelt bra, och de här dagarna ska man utnyttja och glädjas över. Magen fungerar som den ska (vilket var en av anledningarna, till att jag slutade) promenaderna är rena ”uppåtpillren” nu 🙂 + min gymträning som börjar ge lite effekt i form av ökad styrka. Nu har min fru också börjat att äta mer regelbundet och mindre, en god vana som vi tillsammans känner att vi mår bra av.

    Har också funderat på en resa till varmare land ett par veckor, framöver. Det ligger än så länge i planeringsstadiet men det vore skönt att komma bort från kylan och höstmörkret ett tag. @Jaeger olika falla ödets lotter, eller hur jag ska uttrycka mig men namnet Sverker finns det fler av. Ha det bra oavsett var ni befinner er i slutastadiet alla ni andra.

    som svar på: Varför jag slutade snusa #86688
    sverker
    Medlem

    Bra beslut att sluta nu jaeger.

    De baksidor du räknar upp med snusandet, tror jag att vi alla kan skriva under på. Säkert alla känner igen något av det du beskriver, i alla fall jag. Stresskänslan speciellt ökar av nikotin och även att man blir slö och initiativlös, så nikotin och snus är absolut ingenting att bygga livet kring. Mycket bra att din son också får en snus och nikotinfri pappa att se upp till i framtiden + att du ger dig själv ett bättre liv. Som du så mycket riktigt skriver, så ligger du och jag nära varandra tidsmässigt och kan hjälpa varandra. Jag kan rekommendera dig att läsa så mycket du kan här, och då speciellt veteranernas dagböcker där finns det mycket insikt att hämta och hur de började sina resor mot ett snus och nikotinfritt liv. Grattis till 50 dagar 🙂 detta fixar du.

    Sverker

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 132 totalt)