Pandora1

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 69 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #84415
    Pandora1
    Medlem

    +800 dagar.

    Känns bra nu. Nu går det många dagar som jag inte tänker på snus alls. 🙂 Har siktet inställt på 1000, hoppas att jag då kan sluta med snusslutandet och bara vara en icke-nikotinist.

    • Det här svaret redigerades för 9 år, 2 månader sedan av Pandora1.
    som svar på: Meningslöshet #83534
    Pandora1
    Medlem

    Det ordnar sig. När dopaminsystemet åter är intakt så försvinner oftast känslan av meningslöshet också. Men att sluta snusa är en överdjävlig utmaning. Och älskar man inte överdjävliga utmaningar så kan man lika gärna lägga ned direkt. 🙂

    • Det här svaret redigerades för 9 år, 8 månader sedan av Pandora1.
    som svar på: rysare i många delar, nybrocorner slutar snusa #83523
    Pandora1
    Medlem

    Ja det förändrar personligheten mer än vad man tror att det gör. Det är först när man slutat som man inser det. Det gick ju knappt att njuta av någonting utan nikotin innan. Man fick artificiellt stimulera sitt eget belöningssystem genom att tillföra den externa substansen nikotin. Det spelade ingen roll vad man gjorde, åt eller drack. Det var först när prillan slängdes in som njutningen blev verklig. Jag hade aldrig kunnat ana att en kopp kaffe på morgonen kunde smaka så utomjordiskt gott som det gör nu när nikotinet är borta. 🙂

    som svar på: rysare i många delar, nybrocorner slutar snusa #83496
    Pandora1
    Medlem

    Kom igen nu Nybro, ge inte upp nu när du kommit så långt!

    som svar på: rysare i många delar, nybrocorner slutar snusa #83485
    Pandora1
    Medlem

    Hoppas det inte är något ”allvarligare” än ett snedsteg på fyllan. Stoppa bomull i öronen om generalens förföriska silvertunga blir för mycket!

    • Det här svaret redigerades för 9 år, 8 månader sedan av Pandora1.
    som svar på: RIP nikotinmonster – The dagbok. #82851
    Pandora1
    Medlem

    Bra jobbat!

    som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #82848
    Pandora1
    Medlem

    18 månader idag. Lugnet och balansen har smugit sig på långsamt. Man börjar sakta inse att snusandet bara var ett enda stort stressmoment i tillvaron.

    som svar på: Är det värt att sluta? #82794
    Pandora1
    Medlem

    Ett bra sätt att försvaga abstinensen är att lägga sig på ett litet kaloriunderskott, typ 300-500 kalorier/dag. Att trycka i sig snask gör det mycket värre.

    Jag citerar mig själv från ett annat forum:
    Kolhydrater är den stora boven i dramat. Nikotin höjer blodsockret och när du slutar snusa får du därför ett sug efter godis. Men om man ”löser” problemet genom att äta stora mängder godis så blir suget efter godis ännu större. Det är som att försöka släcka elden genom att hälla bensin på den. När man sedan inte pallar trycka stora mängder socker länge så börjar man snusa igen. Men det enda man egentligen är beroende av är ett högt blodsocker.
    Kolla artikeln nedan från kostdoktorn. Där står det varför stora mängder kolhydrater gör oss sugna efter mer kolhydrater. Om man dietar eller äter mer fett och protein så ökar fettförbränningen vilket dämpar suget. Om suget efter socker dämpas så kommer suget efter nikotin också att dämpas.

    ”Hur det fungerar

    Äter man mycket kolhydrater så får man högre insulinvärden i blodet. Det minskar fettförbränningen och hindrar ens fettceller från att släppa på sitt innehåll. Istället trycks lätt mer näring in i fettcellerna. Resultatet blir lätt att så fort de kolhydrater man ätit är slut (vilket kan gå rätt fort) så blir man sugen på något mer.

    Äter man sig mätt på fett istället, med bara små mängder kolhydrater, då får man låga insulinvärden i blodet. Det gör att fettförbränningen ökar, och att ens fettceller kan släppa på sitt innehåll. Det kan leda till att man håller sig mätt länge. Fettlager har man ju ofta så att energin teoretiskt räcker i månader. Att fettcellerna står och läcker ut lite av sitt innehåll hela tiden gör ju att man ”äter” av sina egna fettlager också. Alltså inte bara av maten man stoppar i munnen. Inte konstigt då om man håller sig mätt längre tid…

    En ytterligare bonus av minskat sockersug på LCHF-kost är att många plötsligt verkar kunna gå förbi godisdisken i affären, utan att ens tänka på att den finns där. Ur en ond cirel alltså, och in i en god istället.

    http://www.kostdoktorn.se/om-sockersug-och-mattnadskanslor

    som svar på: När blir jag människa #82326
    Pandora1
    Medlem

    Klart det är värt det! Men gör det på rätt sätt, att trycka i sig massa snask för att dämpa suget är som att hälla bensin på elden. Det gör det bara värre. Din bästa vän är styrketräning och konditionsträning(löpning?) ute i naturen. Att spela tv/dataspel hjälpte mig mycket också, det är en bra distraktion och påverkar dopaminflödet på ett bra sätt. Sätt upp en fet bakgrundsbild på datorn på något roligt du ska köpa/göra för pengarna du sparar på 1 år.

    som svar på: När blir jag människa #82322
    Pandora1
    Medlem

    Det tar ca 12 veckor innan nikotinreceptorerna har nedreglerats till normalt antal. Och det var efter 12 veckor som mitt humör började stabiliseras någorlunda. Den värsta fysiska abstinens släppte dock efter ca 4 dagar. För mig blev det klart bättre efter följande tidsperioder: 4 dagar, 4 veckor, 12 veckor, 6 månader, 14 månader. De flesta som lägger ned nikotin måste kriga i ca 12 månader, sedan blir det lite lättare. Låt dig inte luras och tro att du är ”botad” efter 3-4 veckor, att sluta snusa är ett grymt och plågsamt marathon. Men för alla som gillar en ordentlig utmaning så är det faktiskt ganska kul också. 🙂

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 69 totalt)