RIP nikotinmonster – The dagbok.

Välkommen! Forum Dagbok RIP nikotinmonster – The dagbok.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 324 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #73692
    Perseus
    Medlem

    Kampen har pågått sedan nyårsdagen. Och nej, det är inget nyårslöfte.

    Hittade inte hit (reggade) förrän för ngn dag sedan så dagboken är inte från dag 1 men det spelar mindre roll. Nedan postar jag en text som sammanfattar dag 1-3. Första dagarna var jag inte i skick att ens komma på tanken att skriva ngt alls.

    Reflektion från 4 jan.

    ”Nyårsdagen kl 14 spottade jag ut min sista snus. Utan att ha tänkt alls på det där med att sluta bara sådär efter ca 22 års konstant snusande. Totalt oförberedd i mitt eget medvetande.

    Har ju någon dosa kvar i kylen fast det känns inte viktigt liksom den nästan fulla dosan framför mig vid datorn. Den finns där och jag har luktat ett par gånger men inte mer. Vad f-n bestämde jag mig för? Visst, jag har tänkt tanken i förbigående att det vore nog bra att göra ngt åt snusandet. Men inte nu.

    3,5 dygn har nu gått och det har sannerligen inte varit lätt. Jag slutade tvärt, dvs ingen nedtrappning, från att ha snusa minst 1 dosa om dagen (portion). De enda tillfällena när jag inte hade en prilla inne var när jag åt och när jag sov. Det hände dock att jag sov med snus men mer av misstag.

    Det gick bra att borsta tänderna med snus, tyckte jag. Sista innan jag somnade och första när jag vaknade var min älskade prilla. Min lilla nikotindjävul som följde mig hela tiden och jag gillade eg. min vän.

    Jag har dock fått nog och bestämt mig. Återstår att se vem som vinner för just nu känns det som både jag och nikotindjävulen är i brygga. Det väger.

    Å andra sidan hoppas jag nu att jag genomlidigt det aboslut värsta och det vill jag inte ha gjort förgäves.

    Vad händer då med kroppen så här långt:

    dag 1-3 är jag som i en bubbla. Dålig närvaro, trött, koncentrationssvårigheter, påverkan på synen. (texten ser ut har olika teckensnitt beroende på var fokus är). Sömnsvårigheter och vaknar vart 40 min. Första 2 nätterna vaknade jag med andnöd ett par ggr. Livrädd är bara förnamnet och som tur var har det försvunnit.

    Inte så lättretlig som jag förväntat mig men visst är stubinen kort.

    Finmotoriken är som en 3-åring, fumlig och yr. Livsfarlig bilförare då jag känner att jag är oerhört trög och tung i skallen och att öga-hjärna inte jobbar 100% ihop.

    Suget och rösten finns där. – Ta en prilla, bara ett par minuter, så mår du bra igen. Värst efter jag ätit. Tänker på snusandet flera ggr per timme.

    Vad är det som driver mig?

    Hälsan är tveklöst min största drivkraft. Är trött på krånglande mage, katarrer under ledigheter osv. Känner mig trött och orkeslös då energin sällan räcker till mer än arbetet. Hoppas kunna bli mer stresstålig än idag.

    Blir jag en bättre förebild för mina barn samt kan lägga xxxx kr/år till ngt annat är inte det heller försumbart, såklart.”

    Idag är det 8:e jan och jag har motat bort monstret i snart 7 dygn. To be continue.

    #78641
    lufttork
    Medlem

    Kom ihåg: nyckeln till framgång är att aldrig börja. Kom ihåg att så lite som en snus eller en cigarett puttar tillbaka dig. Hjärnan kommer försöka lura dig många gånger. Säkert fem hundra gånger och du måste vara på din vakt.

    #78642
    Perseus
    Medlem

    Tack lufttork. Ja, det stämmer! Vilka skumma tankar som far i huvudet emellanåt och de kommer säkert bli än mer raffinerade ju längre fram man kommer i avvänjningen.

    Idag har det varit ngt lättare än gårdagen. Vet inte med mig att jag gjort ngn större skillnad idag emot igår. Kanske lite mer sömn som grund. Trötthet triggar mer?

    Jag märker att jag är mer hungrig än tidigare och vill äta mer. Är det ett försök till kompensation?

    Skall försöka motionera mer än tidigare så man håller matchvikten i schack!

    7 dygn utan nikotin.

    #78643
    kicka
    Medlem

    Jag tror att det är blodsockret som faller när du slutar snusa..o det gör dig hungrig. O blodsockerfallet gör att du kanske sover sämre.

    #78644
    Perseus
    Medlem

    Ja, det låter som en rimlig förklaring isåfall. Det är ju lite lättare att hantera saker om man förstår vad som sker lite bättre. Tack kicka!

    #78645
    2aLed
    Medlem

    Oj, kunde varit jag som skrivit detta!

    Har skrivit en nästintill kopia 20 timmar efter dig =)

    Hade ett återfall idag efter endast en kort tid, men det är första och sista.

    Kämpa på!!

    #78646
    Perseus
    Medlem

    2aLed: Ja, haha, såg och skrev i din tråd nyss!

    Såg även att det fanns fler likheter 😆

    Ditt återfall tolkade jag som inte så lyckat med t.ex hjärtklappningen så jag hoppas du fick lite mer energi och vilja att kämpa vidare nu. Det boostade även mig. 😈

    #78647
    Perseus
    Medlem

    Dag 8. Småjobbig dag fastän jag är sysselsatt med ett nytt jobb. 3:e dagen på det nya jobbet. Antar att jag är lite småstressad av den nya tillvaron och då ökar suget? Är inte tillräckligt distraherad för att ”glömma bort” suget för handen åker ner i fick där snusdosan funnits tidigare och istället har min privata mobil åkt upp utan anledning.

    Vanans makt är stor!

    Sötsugen ikväll och jag som normalt inte är speciellt sötsugen annars.

    #78648
    Perseus
    Medlem

    Dygn 9. I stort sett lika som igår. Får jobbiga perioder under eftermiddagen medans kvällarna tycks vara lättast. Morgonen är förvirrande ännu då man käkar frulle + kaffe och ingenting till kaffet (snus alltså).

    Får se hur det känns efter fredagsmiddagen, särskilt om man tagit ett glas rött och kaffet på det.

    #78681
    Perseus
    Medlem

    Dygn 10.

    Nemas problemas. Eller ja, riktigt så enkelt är det ju inte. Konstant småsug eller ”fel” känns det ju som. Ibland bara värre än i övrigt, särskilt i vissa typiska ”snusstunder”.
    Ikväll har det druckits lite alkohol till maten och även efter till kaffet. Jag hade nog räknat med större påtryckning ifrån nikotinmonstret men hittills är det inget värre än vanligt. Hoppas det förblir så.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 324 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.