Fisken

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Tack för pepp – Jag kämpar på…! #85645
    Fisken
    Medlem

    Liten uppdatering, 44 dagar nikotinfri idag och tänker sällan på snus öht! Den här sajten var toppen de första 2 veckorna men därefter kände jag hur suget ökade snarare än minskade när jag läste här inne. Ville hursomhelst titta in nu för att hejja på alla som kämpar! Ni är så jäkla duktiga! Pepp pepp pepp!!

    Må väl i (den förvisso svinkalla) sommaren!

    som svar på: Tack för pepp – Jag kämpar på…! #85301
    Fisken
    Medlem

    Herrejistanes vad dagarna flyger iväg, 12 dygn nikotinfri idag! Har inte tittat in här på ett par dagar av den enkla anledningen att jag inte tänkt på snus speciellt mycket. Galet, men sant! Och framförallt skönt!! Visst finns det stunder varje dag då nikotinmonstret gör sig påmind, men suget försvinner lika snabbt som det kom.
    15 år av dagligt nikitinmissbruk… Hade jag vetat att det var så här lätt att sluta kanske jag hade slutat tidigare… Fast ändå inte. Jag har en känsla av att jag inte var redo mentalt innan, fast det är man väl aldrig iofs. Och, jag vågar baske mig inte ropa hej än, rätt vad det är sitter jag kanske med en rapé under läppen och en stock i kylskåpet. Bäst att komma ihåg hur överjävligt det var de första dagarna utan nikotin!

    Stay strong alla figthers, DET BLIR BÄTTRE!!

    som svar på: Tack för pepp – Jag kämpar på…! #85281
    Fisken
    Medlem

    Bättre ställe än den här sajten kunde jag aldrig ha hittat när det gäller inspiration, krigaranda och motivation för att sluta snusa! Folk i min omgivning som inte snusar, eller som snusar men inte håller på att snusa kan omöjligt förstå vad man går igenom – men det gör alla på den här sajten! Det gör mig helt rörd ;), är fortfarande lite skör över allting märker jag…

    En vecka och en dag snart avklarad, nästa delmål är två veckor, även om jag fortfarande ser det som ett ”dag för dag-projekt”. Ja ibland som ett ”timme för timme” med för den delen. Igår kväll var det extra hårt, brukade ha som kvällsrutin att ta min dosa, min katt och min telefon för att medan jag avnjöt kvällens sista Rapé slösurfa eller spela spel på mobilen. (Sov aldrig med snus inne, det är jag glad för idag!). Just rutinerna kring snusandet är svåra som f*n att bryta… Jag såg kvällsstunden i sängen som riktig kvalitetstid med min bästa vän Göteborgs Rapé. Det första som hände när jag vaknade var att jag famlade efter dosan, som antingen låg på nattduksbordet eller under en kudde, för att stoppa in morgonens första prilla under läppen. Efter nästan åtta dagar som snusfri är det just de två snusarna jag saknar mest – morgon och kvällssnusen. Den jag saknar näst mest är naturligtvis ”efter maten-snusen”, men vid de tillfällena upplever jag att det är lättare att sysselsätta sig med något, som att dricka en kopp te och kanske ta en liten bit mörk choklad för att få en ny bättre vana. Nu är ju kanske inte choklad det nyttigaste här i världen men det är iaf nyttigare än snus!

    En märklig sak jag noterat är att jag blivit snustorr (haha) i munnen sen jag slutade snusa, jag dricker alltså mycket mer och får följaktligen springa på toaletten i tid och otid. Har googlat på detta fenomen men inte hittat något om det.
    Vill även skriva (pga stolt som en tupp över mig själv) att jag det senaste ett och ett halvt dygnet inte använt snuttefilt som ingefära eller hushållspapper under läppen! Allt som håller snusbeteende och de gamla missbrukarvanorna igång ska bort! Men det är f*n inte lätt, fast lättare än jag trodde ändå?! Igår kväll var det dock tur att jag inget snus hade för då kom jag inte på EN enda anledning till att jag slutat snusa – det verkade bara otroligt korkat. Men det gick över under natten, som jag har lärt mig att det alltid gör, bara jag håller ut.

    Här kommer ett tips i appform: Snusfri, den håller koll på hur många dosor du låtit bli att snusa (6st), hur mycket pengar du sparat (268kr) och hur länge du varit snusfri (7 dygn, 19h, 40min, 57s). Sen kan man även skriva tankar och lärdomar i sin privata loggbok, lyssna på avslappningsövningar mm. Man skriver också ett kontrakt med sig själv om att man börjar sin snusfria period i sitt liv, där fyller man i motivation och strategier för hur man ska klara snusstoppet. Bra pepp enligt mig! Just det, du ”levlar” upp också, de första dagarna når du en ny level varje dag, sedan höjs leveln efter sju dagar. (Längre vet jag inte eftersom jag inte varit snusfri längre än en vecka). Hursom, bra pepp enligt mig!!

    Ps: Såg nyss ”sluta snusa-avsnittet” i Ack Värmland som jag har läst att flera skrivit om här inne – hahahahahaha, hilarious! Igenkänningsfaktorn var hög!

    som svar på: Slutar efter 44 år med Ettan lös #85280
    Fisken
    Medlem

    Grattis till en månad! Läste precis dina förberedelsetips och tänker att jag (såhär i efterhand) ska läsa Free from Nicotine. Läste The easyway to stop smoking och den har hjälpt mig massor!

    som svar på: Det Ska Gå! #85279
    Fisken
    Medlem

    Härligt att läsa om en till som använder löpning som ”motgift” och att det bevisligen fungerar i det långa loppet! Tjuvtittade på videon, ska testa redan idag. Tack Mic! Ha en underbar snusfri dag och tack för inspiration LinaMie och ni andra.

    som svar på: Försöker… #85278
    Fisken
    Medlem

    Starkt jobbat Crash77!!! Nu har du klarat de tre värsta dagarna och det kommer bara bli bättre! Belöna dig med ngt för pengarna du har sparat på att inte köpa snus, och tänk på hur FANTASTISKT starkt det är att ha klarat tre dagar!

    Jag håller tummarna för dig!

    som svar på: Tack för pepp – Jag kämpar på…! #85262
    Fisken
    Medlem

    …och TACK @LinaMie!!

    som svar på: Tack för pepp – Jag kämpar på…! #85261
    Fisken
    Medlem

    Om ca 4 timmar har jag varit 100% nikotinfri i SJU DAGAR! En hel jävla vecka. Det trodde jag faktiskt inte själv att jag skulle klara. Mitt infall att sluta snusa var just det – ett infall. Fast undermedvetet har min hjärna funderat på det länge tror jag, vet att jag har haft tankar det senaste året som kretsat kring att jag snusar för mycket, det är för dyrt, tandköttet tar stryk osv. Men jag har stoppat huvudet i sanden, blivit livrädd och snusat extra mycket istället för att sluta. Hade till och med ett försök till nedtrappning där jag under en veckas tid kartlade hur många prillor jag la in om dagen. Det resulterade i att jag fick panik och istället för att trappa ner blev varje prilla så värdefull och underbar att jag var tvungen att snusa mer. Åh! Ironin!!

    Nähä, istället för att grotta ner mig i avsaknaden av det (numer) avskyvärda och äckliga snuset under läppen ska jag äntligen ta tag i hemmet och rensa upp lite!

    Ps: Längtar tills jag har ett par veckor till bakom mig, känns fortfarande som att jag är ute på hal is… men en vecka måste firas på något sätt…! Hurra hurra hurra!

    som svar på: Nu MÅSTE det gå!!! #85248
    Fisken
    Medlem

    Peppande Mic! Härligt att komma till insikt om att ingenting faktiskt blir bättre av snus – tvärtom blir det ju SÄMRE! Svårt att få in i hjärnan det där…men jag är på god väg jag också. De första dygnen kom jag på mig själv med knarkartankar som ”åååh… om det händer något riktigt jobbigt då är det legitimt att ta en snus” med följden att jag ju faktiskt hoppades på att ngt jobbigt skulle inträffa så att jag fick KNARKA nikotin?!? Herregud, bra dum är man ibland!

    Lycka till på resan! Jag längtar tills jag har uppnått lika många snusfria dagar som du….!

    som svar på: Tack för pepp – Jag kämpar på…! #85247
    Fisken
    Medlem

    @Misja härligt att höra att du tycker att jag har en fantastisk inställning! Hoppas det stämmer…. berättade idag för mina studiekamrater att jag slutat snusa, men la till att ”kanske sitter jag här om en vecka och snusar” för att liksom avdramatisera det hela… Usch, mestadels går det ju faktiskt helt ok och idag har jag inte ens tänkt på snus annat än var tionde till femtonde minut (vilket ju låter HELT sjukt mycket men är en kraftig minskning från varje vaken sekund första – tredje dygnet och sedan nån gång per minut 4-5 dygnet.

    Idag har jag dock gjort den klassiska rörelsen att sticka ner handen i väskan för att leta upp snusdosan – bara för att komma på att ”nej visst ja, jag har ju slutat” eller gå förbi en kiosk och tänka ”åh vad bra, här kan jag kila in och köpa snus”… Är det som man är glömsk eller förtränger man att man har slutat eller är det nikotindjävulen som försöker lura en tro??

    Har nu ätit kvällsmat och försöker att låta bli att stoppa in hushållspapper under läppen, jag misstänker att det bara förlänger det psykologiska beroendet, jag har liksom blivit beroende av det istället känns det som! Kom även på mig själv med att shoppa upp pengar jag inte hade (men snart kommer att ha pga inte snusar längre :)) vilket triggar igång belöningscentrat i hjärnan på samma vis som snus gör, precis som att jag har ätit kopiöst mycket godis och andra onyttiga saker den här veckan. Men SEX DYGN IDAG! Ett ”smekmånadsdygn” kvar då jag tillåter mig att använda hushållspapper som substitut, samt inte får viktångest över godiset, sen får jag fasa ut både godis och hushållspapper.

    Usch, nu blir det nog en papperstuss under läppen iaf… Kilar liksom i hela kroppen. Fan att det ska vara så svårt!

    Keep up the good work alla!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)