Tack för pepp – Jag kämpar på…!

Välkommen! Forum Dagbok Tack för pepp – Jag kämpar på…!

Etiketter: 

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #85229
    Fisken
    Medlem

    Hej!

    Slutade med snus i onsdags förra veckan. Snart fem dygn!! Fy fabian vad jag är BRA! (4 dygn, 22 timmar och 18 minuter sedan). Har snusat sedan 2007 (ca 1/2-1 dosa Göteborgs Rapé om dagen beroende på dagsform), dessförinnan rökt sedan 2000. Hallå ung och dum! Kunde jag resa tillbaka till mitt tonårsjag hade jag gjort det direkt och gett mig själv en rejäl utskällning! 15 års bruk av ett jävla knark! (Har ju inte fattat förräns nu när jag slutade att det faktiskt är en livsfarlig, sinnessjukt beroendeframkallande drog). Fifan, det har inte varit lätt de här dagarna, MEN jag ser små små små skillnader från dag till dag som underlättar.

    Dag ett var jag jag totalt speedad i hjärnan. Jag kunde inte sitta still en minut utan for runt som en tätting och rensade i grönsaksland och rabatter. Dag två var snarlik dag ett med skillnaden att snussuget var mycket värre dag två. Dag tre slutade hjärnan att snurra på högvarv – SKÖNT! Dock behöll kroppen en känsla av rastlöshet som fortfarande finns kvar. De tre första dygnen slog SORGEN mig i magen som en fet käftsmäll med jämna mellanrum. PANG sa det bara så kändes det som att en livskamrat dött. Ett svart hål. De perioder då sorgen mattades av kände jag istället en märklig känsla som närmast kan beskrivas som hunger, men som självklart inte lät sig mättas av mat eller socker. (Testade att mata tomheten med det såklart). Nu gäller det att jag håller mig i skinnet så jag inte sväller upp till en köttbulle inför beach 2015…! Suck.

    Löpning hjälper, en av anledningarna till att jag slutade var att min kondition var så dålig trots att jag löptränar regelbundet (nåja, under vår, sommar och tidig höst iaf). Tycker faktiskt att jag upplever en förbättring redan nu, men det kanske är önsketänk…

    Köpte en dosa Onico enbärssmak första dagen, kan inte säga att det hjälpte något alls. Har sedan dess använt mig av färsk ingefära och – allra bäst enligt mig – torky hushållspapper under läppen. (Så jävla sjukt egentligen… men vad gör man). Idag har varit bästa dagen hittills. Jag tänker på snus 24/7, min hjärna är totalt insnöad på snus. Jag googlar på snus, sluta snusa, home remedies for quitting snuff osv osv… fast idag har det nog gått åtminstone 2 minuter mellan gångerna jag tänker på snus. Baby steps är också steg!

    Framförallt börjar jag känna mig så jävla lurad. Hur kan en intelligent tjej som jag falla så fatalt i händerna på tobaksbolagen?! Nä, nu är det nog! ALDRIG MERA SNUS! Underbart att läsa alla andras resor här inne, har varit här och läst runt i stort sett varje ledig stund sedan jag slutade. Ni verkar vara så HIMLA trevliga och underbara människor allihopa!!

    Ps: Första två dagarna hade jag en Rapé XR i kylskåpet för säkerhets skull, gick och luktade på den då och då tills andra dagen när suget från helvetet satte in och jag i princip g n e d in hela ansiktet i snusdosan som en katt eller hund som hittat något riktigt göttigt att kleta in sig i. Då insåg jag att jag aldrig kan snusa igen, jag är ju som en narkoman! Förfärad slängde jag ut Rapén i soppåsen och sprang ut med den till soptunnan. (Har som tur är en bit till närmsta affär så kommer få en stund att sansa mig innan jag kommer dit om det någon gång blir så att jag inte kan stå emot suget att köpa nytt, fast just nu känns det verkligen inte som att jag kommer köpa nytt nånsin! Minst 150 000:- har jag glatt gett till tobaksbolagen hittills, jag tycker nog det räcker nu.

    Långt dagboksinlägg blev det, skönt att skriva av sig även om ingen orkade läsa hela. Tack för att ni delar med er iaf, det har verkligen hjälpt! Om en timme och 20 minuter går jag in på nästa dygn som snusfri! Fan vad underbart!!

    Stay strong och Kämpa på!

    //Fisken

    #85230
    iceman
    Medlem

    Nu är du över värsta tiden – de första 3-4 dagarna med fysisk abstinens. Nu kommer den psykiska delen – saknaden, suget, hunger, tomheten. Men för att du känner så behöver du inte agera och stoppa in nervgift i munnen. Du har ingen smärta och känslorna är mest hjärnspöken. Visst det är jobbigt, mycket jobbigt. Men även detta blir bättre och bättre med tiden. Så kämpa på och låt bli allt nikotin så kommer du att klara det. Du blir garanterat ”frisk” och du kan inte misslyckas då. Läs om hur andra har lyckats här på sajten.

    #85232
    Fisken
    Medlem

    Tack Iceman! Och grattis till 28 dagar, nästan en hel månad!!
    Jag undrar dock hur länge den psykologiska aspekten ska hålla i sig… hade varit så skönt om man kunde trycka på en knapp och så vips var man fri från tankarna på snus! Men det underlättar att läsa andras historier, definitivt. Sen är det ju klart individuellt för alla hur länge den psykologiska biten hänger i – jag använder mig inte av nikotinersättning eftersom att jag tror att det förlänger lidandet (i mitt fall, för andra är det säkert jättebra) MEN jag stoppar ju saker under läppen (papper, ingefära) och hade jag kunnat sluta med det också tror jag att den psykologiska biten kunde försvinna snabbare också…

    #85241
    misja
    Medlem

    Jag orkade självklart läsa och kände igen mig i mycket. Överaktiviteten i början var ju delvis positiv (man får mycket gjort) men mest jobbig för mig då jag inte kunde sova. Hoppas du slipper den biten.
    Fantastisk inställning – du kommer att klara det!!!

    #85247
    Fisken
    Medlem

    @Misja härligt att höra att du tycker att jag har en fantastisk inställning! Hoppas det stämmer…. berättade idag för mina studiekamrater att jag slutat snusa, men la till att ”kanske sitter jag här om en vecka och snusar” för att liksom avdramatisera det hela… Usch, mestadels går det ju faktiskt helt ok och idag har jag inte ens tänkt på snus annat än var tionde till femtonde minut (vilket ju låter HELT sjukt mycket men är en kraftig minskning från varje vaken sekund första – tredje dygnet och sedan nån gång per minut 4-5 dygnet.

    Idag har jag dock gjort den klassiska rörelsen att sticka ner handen i väskan för att leta upp snusdosan – bara för att komma på att ”nej visst ja, jag har ju slutat” eller gå förbi en kiosk och tänka ”åh vad bra, här kan jag kila in och köpa snus”… Är det som man är glömsk eller förtränger man att man har slutat eller är det nikotindjävulen som försöker lura en tro??

    Har nu ätit kvällsmat och försöker att låta bli att stoppa in hushållspapper under läppen, jag misstänker att det bara förlänger det psykologiska beroendet, jag har liksom blivit beroende av det istället känns det som! Kom även på mig själv med att shoppa upp pengar jag inte hade (men snart kommer att ha pga inte snusar längre :)) vilket triggar igång belöningscentrat i hjärnan på samma vis som snus gör, precis som att jag har ätit kopiöst mycket godis och andra onyttiga saker den här veckan. Men SEX DYGN IDAG! Ett ”smekmånadsdygn” kvar då jag tillåter mig att använda hushållspapper som substitut, samt inte får viktångest över godiset, sen får jag fasa ut både godis och hushållspapper.

    Usch, nu blir det nog en papperstuss under läppen iaf… Kilar liksom i hela kroppen. Fan att det ska vara så svårt!

    Keep up the good work alla!!

    #85252
    LinaMie
    Medlem

    En vecka!! Wow! Hoppas du förstår vilken bedrift det är! Grattis Fisken!

    Det är en skakig och tuff resa det här men tillsammans kan vi klara det, välkommen till krigarna, kämparna, slutarna 🙂

    /LinaMie

    #85261
    Fisken
    Medlem

    Om ca 4 timmar har jag varit 100% nikotinfri i SJU DAGAR! En hel jävla vecka. Det trodde jag faktiskt inte själv att jag skulle klara. Mitt infall att sluta snusa var just det – ett infall. Fast undermedvetet har min hjärna funderat på det länge tror jag, vet att jag har haft tankar det senaste året som kretsat kring att jag snusar för mycket, det är för dyrt, tandköttet tar stryk osv. Men jag har stoppat huvudet i sanden, blivit livrädd och snusat extra mycket istället för att sluta. Hade till och med ett försök till nedtrappning där jag under en veckas tid kartlade hur många prillor jag la in om dagen. Det resulterade i att jag fick panik och istället för att trappa ner blev varje prilla så värdefull och underbar att jag var tvungen att snusa mer. Åh! Ironin!!

    Nähä, istället för att grotta ner mig i avsaknaden av det (numer) avskyvärda och äckliga snuset under läppen ska jag äntligen ta tag i hemmet och rensa upp lite!

    Ps: Längtar tills jag har ett par veckor till bakom mig, känns fortfarande som att jag är ute på hal is… men en vecka måste firas på något sätt…! Hurra hurra hurra!

    #85262
    Fisken
    Medlem

    …och TACK @LinaMie!!

    #85263
    mic
    Medlem

    Grattis! Du har gjort de 7 värsta dagarna. Visst kommer det upp och nedgångar framöver men så djävligt som det är första veckan blir det aldrig! Jag har haft dumheten att sluta och börja ett antal gånger så jag vet.. Så kämpa på nu när du kommit så långt!! För denna veckan vill du inte göra om..eller hur?

    Tror du kommer fixa det bra! 🙂

    /Mic

    #85267
    Booka
    Medlem

    Grattis till en vecka Fisken!

    Första månaden är ett helvete, finns inga genvägar, så ta på dig ditt warface och parera snusmonstrets attacker med pannbenet! Har du motivationen så kommer du att lyckas, behöver du support/tröst/pepp eller bara skriva/läsa av dig, så är du på helt rätt ställe!

    Kör hårt och lycka till!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.