Försöker…

Välkommen! Forum Dagbok Försöker…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #85125
    Crash77
    Medlem

    Jag har försökt sluta sen 31 mars. Jag började snusa när jag var c:a30-32 minns inte riktigt. En kompis bjöd på snus när vi var på krogen och jag blev så förtjust i ruset – nikotinkicken att jag inte kunde sluta sen.
    Sen några år tillbaka har jag bytt ut snus mot nikotintuggummi. Men nån gång i början av december när jag fyllde 37 skulle jag UNNA mig en dosa. Jaha och då var det kört igen. Efter ett väldigt igenkännande och skämtsamt, ja as-roligt avsnitt av Ack Värmland blev jag inspirerad igen att sluta. En av grabbarna där försökte sluta. Han sjukskrev sig från jobbet och la sig på en madrass i källaren och bara skrek och vrålade ut sin abstinens. Haha.
    Men jag har trillat dit om och om igen. För mig är det ett substitut … att ”glömma” andra känslor, av uttråkning, ensamhet. Plus att jag tycker att det smakar gott. Men nu är jag trött så trött på att så mycket pengar går åt till detta, samt att jag oroar mig för hälsoriskerna. Så nu ska jag verkligen göra en ordentlig ansats till att sluta. Jag håller på att lära mig om acceptans, och medveten närvaro. Och det känns som att de två sakerna (att snusa samtidigt som man är medvetet närvaranda) är oförenliga, för mig.
    Japp. Jag kommer återvända hit för att få stöd och skriva hur det går. 🙂

    • Detta ämne redigerades för 8 år, 11 månader sedan av Crash77.
    #85128
    iceman
    Medlem

    Bered dig på en lång kamp men det är värt det. Du verkar redan ha lärt dig läxan – aldrig mer ta nikotin. Det går inte att ta bara en utan man faller snabbt tillbaka i gamla vanor. Efter den inledande jobbiga fysiska abstinensen som bara varar några dagar så kommer den psykiska som varar i månader. Ett tips: Lär dig så mycket som möjligt av andra veteraners erfarenheter. Hur de gjorde, kände och vilka fallgropar som finns. Läs t.ex. cumulunimbus inlägg här. Börjar på sidan tre om jag kommer ihåg rätt. Kämpa på så kommer du att klara det!

    #85131
    Crash77
    Medlem

    Tack för svar!!
    Det är redan svårt, ska dricka kaffe. Och är van att ta snus efter. Har några prillor kvar i dosan också.

    #85133
    LinaMie
    Medlem

    Det är ingen lätt resa och det gäller att plocka fram pannbenet och bestämma sig. Det här forumet är en ovärderlig hjälp och det finns mycket hjälp att få här genom att läsa superhjältarnas (veteranernas) dagböcker.

    Jag hejar på dig, kör hårt och håll emot suget.

    #85141
    Crash77
    Medlem

    tack för pepp!

    Fattar inte rubriken på det här forumet: ”Det är lättare än du tror”— sure …. är ju nästintill omöjligt ju.

    #85175
    Crash77
    Medlem

    Hej, kikar in lite skamset och konstaterar att motivationen inte höll :/
    Jag ska inte ge upp kampen. Tittar in när jag försöker på nytt.
    Det är aldrig ”rätt tid” att sluta. Det förstår jag. Ärligt talat vet jag inte vad som ska till. Jag menar…stunden efter man har tagit en prilla, känns det lätt att bestämma sig för att det var den sista. TILLS suget dyker upp igen, några timmar eller någon dag senare.
    Men…skam den som ger sig.

    #85177

    Hej såg oxå det avsnittet ,så roligt,, hor polis!! 🙂

    Försök igen, det är bra att tänka att det här blir jävligt jobbigt , och om du kan, ta ledigt första veckan från jobbet , sen är det bara att genomlida skiten ^^ 2 första veckorna är värst . kör nåt substitut under läppen , färsk ingefära funkar för mig , staaarkt

    #85227
    Crash77
    Medlem

    tack så mycket för svar! haha ja, visst var det avsnittet roligt!? haha
    nu tar jag nya tag igen. Denna gången med nikotintuggummi till hjälp.
    Jag ser i nuläget fram emot ett snusfritt liv!

    #85246
    Crash77
    Medlem

    usch nu är det svårt igen :/ går hemmma idag, lyssnar på ljudbok, och hela tiden har jag sug. Snus, snus vad gott det skulle vara…

    #85253
    LinaMie
    Medlem

    Stå emot! Suget är lömskt och vansinnigt besvärligt. Kämpa!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.