Forumsvar skapade

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Vill inte gå upp i vikt #75081
    surpuppan
    Medlem

    PS. Första gången jag slutade var jag godissugen men inte ilsken och deppig, den här gången är det tvärtom. Så kanske summan av abstinensbesvären är den samma….?

    som svar på: Vill inte gå upp i vikt #75080
    surpuppan
    Medlem

    Om jag ska vara ärlig så tror jag att snuset också ökar förbränningen men det kanske är inbillning. Jag slutade snusa för första gången för 3 år sedan och höll upp ca ett halvår och den gången var jag konstant godissugen men nu andra försöket (slutade 32 dagar sedan) har jag av nån anledning inte alls haft det problemet, så det kanske inte drabbar dig heller.

    En helt idiotisk sak var att det faktiskt var som bantningskur jag började snusa!!! Jag hade inte rökt innan men ville gå ner några kilon och fick det lysande rådet att börja snusa. Jag var 32-33 år gammal och borde ju definitivt ha vetat bättre men tänkte vara så listig att jag skulle snusa ett halvår medan bantingskuren pågick och sedan sluta, smart va?? Nå det funkade i allafall på vikten, gick ner lite för mycket t o m (har tyvärr tendens till ätstörningar redan sen tidigare) men då var jag ju som ni fattar redan fast i snusträsket… För att inte gå upp i vikt är det väl samma trista tips som alltid; ät mindre och motionera mer. Jag hoppas att du inte låter vikträdsla hindra dig från ett friskare, snusfritt liv! Vi ska stötta dig!

    som svar på: Har någon tips för fest?? #75023
    surpuppan
    Medlem

    Tack för alla svar och peppning! Ja nu är det gjort. Festen var otroligt rolig, massor av skratt, sång, lekar och allmänt jättekul. Faktiskt så glömde jag bort att vilja snusa(!) det trodde jag ju inte var möjligt! Det hjälpte att en annan av gästerna hade ”härmat” mig och slutat snusa en vecka efter mig så vi bevakade varann… Hon snusade örtsnus och jag tuggade tuggummin fast inte så många, jag glömde det med. Sen vid ca tvåtiden hade vi tyvärr bägge tappat omdömet och tiggde varsin cigg, plus sen en till. INTE bra men ändå snäppet bättre än en prilla. Jag har inte varit röksugen sen dess (aldrig gillat att röka nykter) däremot tror jag att nikotinet ökade snussuget under söndagen och måndagen. Ska verkligen försöka att inte upprepa det. Eller nej inte Försöka, jag ska Göra det. 32:a dagen utan snus idag:) Kram och lycka till alla tappra ex-snusare!

    som svar på: Idag är första dagen #74941
    surpuppan
    Medlem

    Ni är helt otroligt duktiga, beundrar er verkligen som bara klipper rakt av utan plåster el dyl! Ni har ju hunnit bli helt giftfria vid det här laget, grattis!! Papper eller fusksnus ser inte jag som något som helst problem, så länge det inte är en hel A4 man knölar in förstås… :)

    Fortsätt i samma stil och glad påsk!

    som svar på: En dag i taget. #74958
    surpuppan
    Medlem

    K-Out, det där tror jag verkligen på! Lite klyschigt kanske, men motivationen måste verkligen komma inifrån. Det kommer att hjälpa dig att fortsätta vara snusfri, det är jag säker på. Att ens sambo, barn eller vem det än är blir glad är en bonus.

    Om snus vore en väg till lycka så skulle ju vi i Skandinavien ha varit väldigt mycket gladare än i andra länder, och det finns det väl t o m forskning som motbevisar. Man behöver verkligen inte snus för att må bra, det vi behöver är hälsa och kärlek:)

    som svar på: Symtom #74926
    surpuppan
    Medlem

    Jag känner igen allt utom det där med hjärtslagen… men tydligen har fler det. Jag kommer ihåg från högstadiet, då gjorde vår NO-lärare ett experiment där han kopplade på sig puls- och blodtrycksmätare och stoppade in en snus, bägge gick upp då, ganska snabbt dessutom vad jag minns. Så det borde ju teoretiskt sett vara tvärtom?

    som svar på: Livet känns skit!!! #74883
    surpuppan
    Medlem

    PS, jag glömde skriva lycka till! Du är superduktig och jag känner på mig att du klarar det! Om några veckor till mår vi nog bra igen:)

    som svar på: Livet känns skit!!! #74882
    surpuppan
    Medlem

    Nenne, jag känner igen mig 100% i din beskrivning! Inge kul….. jag är inne på 4:e veckan. Den enda positiva effekten hittills är en känsla av duktighet, men det är allt. Eller, kanske kanske att jag är lite lite mindre ilsken nu. Jag tyckte att första veckan var ok, det värsta var vecka 2 och 3! För mig hjälpte det att erkänna för omgivningen att Ja, jag vet att jag är sur och det är inte ert fel utan beror på abstinens. Det underlättar om man får förståelse tycker jag. Omgivningen får helt enkelt ställa upp på att tassa på tårna ett tag;)

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)