Lottapotta

Forumsvar skapade

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Ångestladdat #76805
    Lottapotta
    Medlem

    Heja Snusmumlan! Här har du en 59-årig olyckssyster med nästan 40 års snusande på meritlistan. Idag har jag varit snusfri i 30 dagar! Utan vare sig plåster eller nikotintuggummi. För fem år sedan ”slutade” jag med hjälp av tuggummi – och så var jag fast i det. Tuggade nästan ihjäl mig. Så det blev snus igen… Men nu jävlar ska det gå. Snuslängtan är fortfarande i princip konstant, men man lär sig leva med den – och den ska väl minska i styrka nån gång. Det hjälper förstås att äta, men frågan är om det är så mycket nyttigare att bli tjock. Får väl ta hand om extrakilona sen. Lycka till! Vi hörs!

    som svar på: Göteborgsvarv #76752
    Lottapotta
    Medlem

    GRattis till ett bra beslut. Jag tror man ska sluta när man känner att det är dags – oavsett vad kalendern har för punkter. Hur känns det idag? Jag kände mig också sjuk och gör det fortfarande på dag elva, fast lite bättre är det nu. Just ont i halsen på morgnarna (det är väl som när barken lossnar från ett gammalt träd…), väldigt, väldigt trött, störd nattsömn, svårt att fokusera och koncentrera mig. Man undrar lite stillsamt hur man kunde vara så dum att man under flera decennier (!) proppade cellerna fulla med nikotin från morgon till kväll. Det är kanske inte så konstigt att kroppen och hjänan reagerar nu när den inte får sitt ”godis” längre. Men efter tio dagars stenhård fight tänker i alla fall inte jag ge upp. Det måste gå att bli nikotinfri!

    som svar på: Minne? #76759
    Lottapotta
    Medlem

    Intressant tanke! Efter åtta dagars snusstopp märker jag inga hälsoförbättringar – what so ever. Snarare sämre med förstörd sömn, skum mage, koncentrationsstörningar och dåligt humör. Men på sikt hoppas man förstås att snusfriheten ska märkas på hälsan. Lite bättre hjärnfunktion skulle jag inte tacka nej till.

    som svar på: Nybörjarslutare #76723
    Lottapotta
    Medlem

    Men Lalle – du ÄR duktig. Det är vi alla snusslutare för det är så jäkla svårt att kämpa mot nikotin. Jag har hört flera gånger att det är svårare att sluta snusa än att sluta knarka. Vet inte om det stämmer men det skulle inte förvåna mig.

    Själv ska jag ut och kämpa mot demonerna för åttonde dagen nu. Det värsta är det som Antonia säger, att man känner sig liksom inkomplett när man inte har en prilla inne. Det fattas något och man blir alldeles olycklig eftersom man vet hur man skulle kunna åtgärda det hela, men det är ju det man inte får.

    som svar på: Fördelar, nackdelar #76744
    Lottapotta
    Medlem

    Nackdelar:samma som dina men också obehagskänsla i magen, plötsliga aggressionsattacker mot mina stackars medmänniskor

    Fördelar: stolthet över varje timme snusfritt man lägger bakom sig, 50 spänn om dagen på pluskontot, frihetskänslan – man slipper hålla koll på hur många prillor som finns kvar i dosan och om de räcker till i morgon bitti. Slipper alltså akuta nattutryckningar till närmaste snusställe.

    som svar på: 4 dagen utan snus #76742
    Lottapotta
    Medlem

    Jag är också inne på femtedagen och har haft precis samma känsla. Inne i en burk liksom. Svårt att fokusera på saker och ting. Men vi får kämpa på. Vem lovade att allts skulle vara lätt här i livet.

    som svar på: Nybörjarslutare #76719
    Lottapotta
    Medlem

    Tack Lalle och Martinan för uppmuntrande ord. Nej jag är inte på väg att supa ihjäl mig, utan känner mig bara lite desperat när nikotinanfallen kommer. Men faktiskt – i morse tog det flera timmar efter att jag vaknat innan anfallen började.

    Nej, SM ska inte ha ett öre till av mig – det räcker med de hundratusentals spänn som de redan fått. Och ännu snuskigare tycker jag det är att de som gör ”låtsassnus” tar samma pris som de som måste lägga på tobakskatt. Snacka om att utnyttja andras olycka!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)