Laggner

Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Återfall och dags att lägga ner igen! #81140
    Laggner
    Medlem

    Tack, jo det är ett bra mål. För mig är varje timme utan nikotin en seger! Inget återfall än trots krogbesök och vardagsstress. Förra gången släppte det värsta suget efter ca 3-4 veckor, men ingefäran under läppen hängde med ända fram till återfallet. För mig är det viktigaste att få bort suget efter giftet och knäcka det kemiska beroendet, återställa balansen i hjärnan. Den orala fixeringen känns inte som något stort problem, som jag minns det så blir det lättare att tackla behovet av att ständigt tugga på något/ha något under läppen efter ytterligare någon månad utan nikotin.

    Märkligt nog kändes det värre att sluta denna gång, än gången innan … eller så har jag förträngt hur illa det var. Första nätterna utan nikotin var riktigt tuffa, hjärtklappning, ingen sömn … men morgonen kommer så småningom och dagarna går. En intressant erfarenhet är det i alla fall, det här med att tända av från nikotin.

    som svar på: Återfall och dags att lägga ner igen! #81055
    Laggner
    Medlem

    Tack för länken, den kommer jag nog att klicka på varje dag den närmaste tiden! Jag håller med dig till fullo, men nu när nikotinet börjar lämna systemet är det kaos. Har bara en regel: Inget snus/cigaretter. Tårta till lunch är OK!

    som svar på: DAGS ATT SLUTA! #76474
    Laggner
    Medlem

    Förbered dig på att det kan bli jävligare efter ca. 48 timmar när du bränt de sista nikotinreserverna och kroppen börjar köra helt på ”tom tank” … så var det för mig. Frisk luft håller demonerna i schack, ut och gå/spring, hjälper inte det så är det tyvärr bara att gå/springa ännu mer och ännu längre. Köp ingefära istället för Onico och undvik alla former av nikotin (tuggummi, piller, cigg)och nikotinfria men snusliknande preparat. Har varit nikotinfri i två månader och det känns skönt att ha lite distans till beroendet … Det blir lättare, värmen har återvänt till fingrar och tår och jag kan skratta utan att det ramlar ner en tjock snus i kaffet. Det är ett stålbad men du kommer inte att ångra dig när du kommer ut på andra sidan. Lycka till!!

    som svar på: Datumet är satt! #76246
    Laggner
    Medlem

    Det är en ljuvlig känsla att chocka alla skeptiker i familjen och bekantskapskretsen… Har själv varit snus- och nikotinfri i 6 veckor och kan bara säga att för mig blev det väldigt mycket lättare efter ca en månad. Lycka till!

    som svar på: Första försöket att sluta snusa #76345
    Laggner
    Medlem

    Tack för kul skript! Har tydligen lyckats hålla mig borta från nikotin i 817 timmar …

    Positiva effekter = ”Värmen” har definitivt börjat sippra ut i fingrar och tår igen och magen mår bättre. Jag tycker att jag har mer ork också, känns som om hjärtat slår i en lite lugnare, mer harmonisk takt. Har mer eller mindre automatiskt blivit mer aktiv. Det känns inte lika lätt eller ens önskvärt att bara sitta still och ”softa” och gilla läget. Jag är nog inte lika lättroad heller; om ett teveprogram suger stenhårt så byter jag kanal/stänger av istället för att byta snus. Rullar köttbullar, mixar grönsaker, går på långa promenader, använder tandtråd … Jag har alltså förvandlats från Gollum till Gunde Svan.

    Blir mer och mer motiverad att inte börja igen för varje dag som går.

    Lycka till!

    som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #74357
    Laggner
    Medlem

    Man 31 år

    Snusat i 12 år, nikotinist i 15 år.

    Snus- och nikotinfri i 37 dygn. Cold turkey. Ska inte klaga på humöret, men det är fortfarande en fight varje dag … lite lugnare dock … Från 3:e världskriget de första dagarna till en mer lågintensiv gerillakrigföring nu :-)

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)