Datumet är satt!

Välkommen! Forum Dagbok Datumet är satt!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 27 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68963
    pajjja
    Medlem

    Nu har jag snusat i över 8år och jag är inte ens 25år fyllda. Jag har försökt slutat två ggr tidigare, men inte för att jag själv velat utan för att andra tvingat mig. Nu har jag bestämt mig själv för att det är dags. Snusen har blivit så dyr att min ekonomi påverkas av det! Men jag är rädd, hemskt rädd! När jag slutat tidigare så har jag blivit väldigt deprimerad och mått som en skit. Nog var jag en svagare person då än vad jag är nu. Jag är även rädd att abstinensen kommer påverka mig så mkt att jag inte kommer fixa mitt jobb så bra. Men man kan inte hitta massa undanflykter! Jag har ju redan bestämt mig! Även om jag är rädd så är det nästan så att jag längtar med spänning o förväntan på att 1mars ska komma! Jag ska klara detta!

    #76237
    Martinan
    Medlem

    Du klarar det!

    Jag är visserligen bara inne på min 49:e snusfria timme. Och kan inte säga att jag var någon klippa på jobbet idag.

    Något jag gjorde innan jag slutade var att trappa ner, vissa dagar lyckades jag klara mig på bara 3 snus. Jag tycker att jag har nytta av det nu. Tror abstinensen är litet uthärdligare och jag hade vant mig litet vid den innan jag slutade.

    Sen, också, det blev ju jobbigt så känns som en lättnad nu att jag visserligen mår piss man att abstinensen kanske försvinner på riktigt den här gången? Eftersom jag inte lägger mer ved på brasan.

    #76238
    pajjja
    Medlem

    Jo nedtrappning känns som en bra grej att göra faktiskt. Så jag började med det idag. Hade 8snus i dosan när jag åkte till jobbet och jag har nu 5st kvar i den när jag kom hem, det känns skönt. Har inte alls varit jobbigt, men det är väl för att man är så hoppfull och det är bara i början.

    Fortsätt kämpa på! :D

    #76239
    pajjja
    Medlem

    Kanske ska säga att jag snusar vanligtvis över en halv dosa bara på jobbet. Tänkte att jag ska börja med att försöka vänja bort dom här ”bästa” snusarna. Direkt på morgonen, efter mat och sånna. De går okej. Var tvungen att ta mig ut på en promenad efter maten här.

    #76240
    Martinan
    Medlem

    För mig så gjorde jag min nedtrappning väldigt kravlös, nästan som en hobby. När jag kände mig stark så pressade jag tillbaka den första snusen till 10:00. Men ibland började jag pusha den till 12:00. Och det var ganska enkelt och kravlöst att vänta i två timmar med att lägga in nästa snus. Men ibland så pushade jag litet extra bara för skoj skull och då kunde det bli tre. Och ibland, särskilt när jag kom hem och varvade ner, så struntade jag i att pressa och lät autopiloten kasta in snus efter snus. Men generellt, jag hade en vag ambition att snusa mindre och började lägga märke till när jag la in snus. Det räckte för att jag skulle börja leka med det och se hur länge jag kunde låta bli.

    Hursomhelst så vande jag mig vid känslan av abstinens, lärde mig hantera den och att den inte var farlig. Känns ju väldigt mycket värre nu när jag försöker sluta på riktigt men ärligt talat så var det inte planerat att sluta snusa. Bara råkade bli så för att jag pushade en hel dag utan snus(söndags), sen i måndags så kändes det trist att börja från ruta ett igen så jag bara fortsatte. Uppe i 70 timmar nu och tror jag kommer bli snusfri.

    #76241
    pajjja
    Medlem

    Men det är precis så jag håller på nu. Lite som en hobby liksom! Jag jobbar som cyklande brevbärare och det är roligt med utmaningar samtidigt som man cyklar nu. ”Ska inte ta en snus förns jag gjort klart det här området”..men sen väntar man längre ändå bara för att pusha!

    Hoppas jag kommer klara abstinenserna bättre oxå, för just nu är det ganska så skakigt även om jag har tagit några snusar. haha

    Klart du kommer bli snusfri!

    #76242
    Martinan
    Medlem

    Kämpa på! Lycka till! Du kommer fixa det!

    #76243
    pajjja
    Medlem

    Tack för peppen! Jag ska verkligen fixa detta :D Lycka till du med :)

    #76244
    pajjja
    Medlem

    På fyra dagar har jag nu kommit ner till 6st snusar om dagen. Jag mår toppen! Jag va rädd för att humöret skulle svänga hejvilt bara på att minska på snusen såhär, men jag är bara gladare och mer positiv. helt overkligt känns det!

    Nu ska jag åka iväg på kryssning, känns lite nervöst. Intressant att se hur kroppen reagerar med lite alkhol i kroppen. Jag dricker aldrig annars så.

    #76245
    pajjja
    Medlem

    En vecka nu sen jag började min nedtrappning. Nu är jag nere på 4st per dag. Det känns som att det går alldeles för enkelt just nu, eller så är det bara min jävligt positiva inställning! Jag har valt att inte berätta för mina nära att jag håller på att sluta. Dom vet att jag försökt förut och misslyckats och det känns som att dom inte kommer tro mig. Så det är bara mina arbetskamrater som vet ännu och det känns jävligt bra! Imon är sista dagen innan mitt satta datum, nervös som tusan! Men de ska funka, det kommer funka :D

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 27 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.