Första försöket att sluta snusa

Välkommen! Forum Dagbok Första försöket att sluta snusa

Etiketter: 

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 53 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #69492
    Martinan
    Medlem

    Hej alla!

    Jag började som rökare i 9 år. Har sedan snusat i 13 år. Jag bytte till snus när jag var 27 och det var en klar förbättring av livskvalitén jämfört med rökning. Aldrig riktigt velat sluta snusa men nu till nyår blev jag asförbannad över statens hycklande skattehöjning. Så, ville verkligen inte köpa snus efter skattehöjningen, bunkrade upp med några stockar.

    Vad jag gjort är att trappa ner litet försiktigt sedan nyår, litet titt som tätt när lusten faller på så att säga, eller när jag känt mig alldeles särskilt rättshaveristisk. Kom över en stock helt skattefritt snus för en månad sedan cirka och gick då upp till normal konsumtion. Men när jag var nere på de sista tre dosorna körde jag ännu seriösare, tog mig ner till 3 snusar om dan.

    Att trappa ner tror jag är en ok metod. Jag har så att säga blivit kompis med min abstinens och märker att det inte är så farligt. Känslan är inte sådär enormt obehaglig och eftersom jag hela tiden tillåtit mig själv att ta en snus om jag tycker det är för jobbigt så har det varit uthärdligt. Det går alltid att vänta en liten stund till med att ta den första snusen för dagen/snus nummer två/snus nummer tre.

    Hursomhelst, i längden blev det smått påfrestande att gå runt med konstant abstinens och jag började bli stressad eftersom jag bara har 26 stycken ej skattehöjda snusar kvar. Så min sista snus tog jag i lördags 18:e februari. Får se om jag tar fler snus, känns bara litet onödigt, söndagen var rätt jobbig trots allt mitt nedtrappande så tror jag undviker mina sista 26 i några veckor i vart fall. Idag måndag känns abstinensen men är litet mildare än igår. Så imorgon lär vara ännu lättare tror jag.

    /martin

    #76337
    Ragatan
    Medlem

    Heja! Imorgon blir det kanske bättre, det är det som är så jobbigt med abstinensen, man vet liksom aldrig. Men det är bara bita ihop och ta en dag i taget, det ha jag gjort nu i 7 dagar. Heja vi!

    #76338
    Martinan
    Medlem

    Tack! Du ligger 5.3 dagar före mig :D Har som sagt varit skönt att ta det litet lungt, att inte helt säga farväl till nikotinet för all framtid. Men nu när det faktiskt är jobbigt så vill jag ju inte förlänga plågan. Heja vi!

    #76339
    Martinan
    Medlem

    Men AJ! Hallå! Det här är ju svårt? Dumma hjärna. Men vänta bara, staten räknade med att jag var slav och att de kunde klå mig på pengar. Men skrattar bäst som skrattar sist. Den som gapar efter mycket. Jag ska bara hånskratta åt girigbukstaten när jag inte snusar längre och när jag inte har någon abstinens längre. 44 timmar utan snus. Och fler ska det bli!

    #76340
    Martinan
    Medlem

    55 timmar. Sömnproblem. Näsblod.

    #76341
    igra
    Medlem

    Väl kämpat!

    Själv har jag större problem med att Swedish Match gör miljardvinster på mina laster men man får ta till det man går i gång på …

    Hursomhelst, mina dygn 2-4 var ganska tuffa därefter har det varit en jämn och märkbar nedgång av samtliga plågor. Nu, efter strax 2 veckor, tänker jag allt mer sällan på snus. En lågintensiv rastlöshet har dock infunnit sig i kroppen. Men det är inget som inte en kort stunds fysisk aktivitet råder bot på.

    #76342
    Patrik68
    Medlem

    Hej! 36 timmar nu, ganska uthärdligt, men otrevlig abstinens med skelande ögon, ilande magmuskler och klåda i hjärnan, men hellre det än snus under läppen. Missade ett möte nu pga pendeltågstrafiken vilket skapar stress, men skit i det! Kämpa på alla!

    #76343
    Martinan
    Medlem

    Nästan 60 timmar nu, mår bättre men kommer ha sömnbrist idag.

    Tack för stödet! Lycka till Patrik! Och Igra! Och alla andra!

    Jag skrev ett vbscript för att berätta hur lång tid det gått. För att köra det, skapa en textfil (med anteckningar) och ändra filändelsen till vbs iställt för txt (genom att trycka på egenskaper om ni inte visar filändelser på er dator. Och klipp in nedanstående.

    dim lastSnus

    lastSnus = ”2012-02-18 22:00”

    msgbox(”Timmar:” & datediff(”h”,lastSnus,now))

    #76344
    igra
    Medlem

    Tack för skriptet!

    Det finns en underbar app till alla er som använder smartphones (åtminstone iPhone)som heter Quitter. Förutom tid sedan sista snus kan man även få en totalsumma på hur mycket man har sparat. På 1 vecka 6 dagar och 14 timmar, har jag sparat 640 kr! Inte illa!

    #76345
    Laggner
    Medlem

    Tack för kul skript! Har tydligen lyckats hålla mig borta från nikotin i 817 timmar …

    Positiva effekter = ”Värmen” har definitivt börjat sippra ut i fingrar och tår igen och magen mår bättre. Jag tycker att jag har mer ork också, känns som om hjärtat slår i en lite lugnare, mer harmonisk takt. Har mer eller mindre automatiskt blivit mer aktiv. Det känns inte lika lätt eller ens önskvärt att bara sitta still och ”softa” och gilla läget. Jag är nog inte lika lättroad heller; om ett teveprogram suger stenhårt så byter jag kanal/stänger av istället för att byta snus. Rullar köttbullar, mixar grönsaker, går på långa promenader, använder tandtråd … Jag har alltså förvandlats från Gollum till Gunde Svan.

    Blir mer och mer motiverad att inte börja igen för varje dag som går.

    Lycka till!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 53 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.