Återfall och dags att lägga ner igen!

Välkommen! Forum Dagbok Återfall och dags att lägga ner igen!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #81035
    Laggner
    Medlem

    Efter nästan ett år som snusfri trillade jag dit igen (med besked). Snuset lurade sig in efter följande klassiska misstag: Jag tog några cigaretter när det blev stressigt på jobbet en dag. Det blev under de följande veckorna en vana att ta en cigg efter lunch, och sedan några cigaretter till efter att barnen gått och lagt sig på kvällen. Detta utvecklade sig efter någon månad till ett beroende. Mitt nikotinförgiftade huvud kom fram till att det enda sättet att bli av med cigaretterna var att ersätta dem med … trumvirvel … snus! Det gick bra att hålla snusandet nere några veckor, jag menar, jag hade ju besegrat snusdemon för alltid, det var jag som bestämde … Och nu snusar jag föga förvånande precis lika mycket (en dosa om dagen) som jag gjorde innan jag slutade. Nu känner jag att det är dags att sluta, och jag tänkte dra i bromsen nu på direkten och lägga ner. Erfarenhetsmässigt vet jag att det krävs ett helt batteri av ersättningsåtgärder: Nikotinfria tuggummin, ingefära, jogga, duscha, laga mat, röja i förrådet, rita teckningar, gå igenom lådor och möblera om … Det handlar väl om att laka ur sin beroendepersonlighet på så många grejer som möjligt och manövrera ut nikotinet med riktiga känslor. Man blir så jävla passiv och liknöjd av snus … Tack till den som hittade på den här sidan förresten :-)!

    #81042
    Jajo
    Medlem

    Heja Laggner, se till att starta räknaren också! 😉

    Under de första dagarna är det såklart skönt att hålla sig sysselsatt, medan nikotinet lämnar kroppen, men efter det så måste man ju, som du redan vet, ta tag i känslorna. Enligt min erfarenhet behövs inget batteri av aktiviteter då, jag har snarare upplevt att sådant kan stjälpa, eftersom de skjuter upp det känslomässiga arbetet. Jag tycker också att ingefära/andra substitut försvårar. Ditt normaltillstånd är inte att ha saker i munnen hela tiden och ju fortare en vänjer sig av med det, desto bättre, tror jag.

    Det tog exempelvis en biltur på några mil för mig att inse att det går ju fenomenalt att köra bil utan att snusa, det tog en fest utan cigg och snus för att inse att det går utmärkt att göra det utan cigg och snus, och så vidare. Beta av alla ”första-gången-utan-snus”-tillfällen och känn hur självförtroendet växer! 🙂

    http://whyquit.com/whyquit/LinksAAddiction.html Världens bästa hemsida!

    #81055
    Laggner
    Medlem

    Tack för länken, den kommer jag nog att klicka på varje dag den närmaste tiden! Jag håller med dig till fullo, men nu när nikotinet börjar lämna systemet är det kaos. Har bara en regel: Inget snus/cigaretter. Tårta till lunch är OK!

    #81063
    martin_1
    Medlem

    Har du gjort ett år förut så vet du hur man gör, då kan du göra det igen och slå ditt rekord!! Lycka till!

    #81140
    Laggner
    Medlem

    Tack, jo det är ett bra mål. För mig är varje timme utan nikotin en seger! Inget återfall än trots krogbesök och vardagsstress. Förra gången släppte det värsta suget efter ca 3-4 veckor, men ingefäran under läppen hängde med ända fram till återfallet. För mig är det viktigaste att få bort suget efter giftet och knäcka det kemiska beroendet, återställa balansen i hjärnan. Den orala fixeringen känns inte som något stort problem, som jag minns det så blir det lättare att tackla behovet av att ständigt tugga på något/ha något under läppen efter ytterligare någon månad utan nikotin.

    Märkligt nog kändes det värre att sluta denna gång, än gången innan … eller så har jag förträngt hur illa det var. Första nätterna utan nikotin var riktigt tuffa, hjärtklappning, ingen sömn … men morgonen kommer så småningom och dagarna går. En intressant erfarenhet är det i alla fall, det här med att tända av från nikotin.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.