Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Ska sluta.. #83391
    Jasse
    Medlem

    Nu har det gått 12 dagar sedan jag slutade snusa. Jag använder inte nikotinplåster eller onico längre heller. Och jag måste säga : Wow , det går ju!
    Samtidigt som jag måste erkänna att det nu börjar bli tufft.. Suget är enormt just nu och humöret har börjat svänga nu – sådant som jag trodde skulle ske under första veckan sker nu. Men jag ger inte upp, jag tänker rida ut stormen.
    En av mina stora utmaningar har jag klarat av :
    Att handla ensam utan att köpa snus. För visst hade jag kunnat köpa en dosa och snusat upp den om jag hade velat, det lockar kan jag tala om – men NEJ. Köpte alltså ingen snus och jag är ganska stolt över mig själv …att jag lyckades gå förbi snuset och inte e köpa den där goa dosan……………………..
    Tuggummi är väldigt effektivt =)

    som svar på: Ska det kännas så här? #83390
    Jasse
    Medlem

    Jag har inte haft så stora problem med humöret eller skakningar , min största utmaning har varit suget efter tobak (snusade grov portion eller Skruf Stark). Så det är nog ganska individuellt , men att känna sig typ..”trög-tänkt” – DET kan jag verkligen hålla med dig om – känns som att det tar längre tid att både prata och skriva (haha).. Nu när jag är inne på min andra vecka (14 dagar på onsdag) så kan kan märka att mitt humör har börjat svänga mer , jag är mer uppkäftig fast jag inte vill det typ…vet inte hur jag ska förklara. Men jag tror stenhårt på att det blir bättre så fort man har kommit över tröskeln så att säga.

    Det är bara att hålla ut, ta en dag i taget, kanske till och med en timme i taget …för varje timme som går så blir det lättare – tro det eller ej !
    Hejja hejja !

    som svar på: Ska sluta.. #83363
    Jasse
    Medlem

    – Jag har en plan, och i den planen ingick/ingår onico och nikotinplåster….Hade bestämt mig att sluta med Onicon igår (måndag) vilket jag har gjort. Och planen kring Nikotinplåster är : Ha vid behov denna veckan ut – sen ska jag stå på ”egna ben”.

    Idag är det tisdag , 6 dagar utan snus. Har börjat med de svagaste Nikotinplåstren ..eller börjat är fel att säga: Har dom på jobbet de stunder som det känns stressigt, sedan åker plåstret av. Tanken är att SENAST på söndag kväll inte ha mer plåster, så denna veckan så ska jag börja med att försöka rida ut stormen även på jobbet. Hemma har det gått bra så det blir en liten utmaning att göra det även på jobbet – faktiskt. Men skam den som ger sig !! Detta går fortfarande bra suget efter att ha något under läppen är inte alls lika stort längre.
    De tre senaste nätterna har jag sovit väldigt bra, sen om det beror på nikotinintaget eller om det beror på lite svalare nätter är för mig oklart eftersom det inte har gått såå många dagar sen jag tog sista snusen…

    Jag kan varmt rekommendera alla som ska sluta snusa , denna sidan, och detta forum. Det är en bra sida där man kan ventilera sig, få peppningar av andra, få ta del av andras erfarenheter och tips/råd. Man blir ännu mer motiverad till att hålla sig ifrån snuset när man läser andras berättelser, och får peppningar från andra.

    som svar på: Ska sluta.. #83358
    Jasse
    Medlem

    Håller med dig ”Vagge” i de mesta av det du säger ! Sist jag höll upp i 3 månader så blev jag så förvånad över hur mycket lukt och smaksinnet faktiskt hade påverkats. Och konditionen !!

    Idag är det måndag. Det betyder 5 dagar. Men visst har jag la *fuskat* lite genom att ha använt nikotinplåster (näst svagaste) vid vissa tillfällen . Inte när jag är hemma, eller känner mig lugn. Men på jobbet har jag det då jag har en ganska psykiskt påfrestande jobb (jobbar inom äldre psykiatrin). Samt att jag har Onico Lakris..även det vid behov..Det går bra och jag är stolt över mig själv! På onsdag ska jag köpa sista steget med nikotinplåster ..bara ha det vid behov. Onicon tar slut idag och då blir det inget mer med det heller. Känner att det är tur att jag har ”envis-som-en-åsna”-egenskap. För jag är lite sån : Om jag ger mig in i något, eller har bestämt mig för något till 100% så kan jag vara en svår nöt att knäcka ! Så detta blir en liten kamp mellan Mig och Snuset , en kamp som jag SKA vinna helt enkelt ! . Jag har börjat märka av en skillnad när det gäller min aptit. Jag äter konstant hela tiden känns det som haha…o ja, det har la å göra med att man ”byter ut” belöningen – snuset- till en annan belöning -godis/läsk/mat. Tur att jag är *liten å tanig* och att det inte skadar med några extra kilon 🙂

    Så småningom om är tanken att jag ska börja träna igen. Jag är lite trögstartad med det..å vill helst inte gå till gymmet själv eller tralla ut i skogen å köra ett varv på 3 km sträckan. Men får la plocka fram min envishet även där….

    Kort sagt : 5 dagar idag..och jag är hittills sålt över mig själv =)

    som svar på: Ska sluta.. #83351
    Jasse
    Medlem

    Jag tog sista snusen igår , onsdag 23/7 kl.17.50. Dosan var på väg att ta slut och jag kände att det inte var någon mening att köpa en ny när jag ändå skulle sluta .
    Än så länge så går det bra. Smått sugen men funkar bra med tuggummi. Jag vet att morgondagen kan komma att bli värre men får inte glömma att efter 3-4 dagar så är det värsta över ! …
    Vet inte om jag ska ”varna” alla i min närhet eller inte ,om försöket till att bli snusfri faktiskt äger rum nu. En del säger att det är bra att säga till sin omgivning och vist är det bra att förvarna ett eventuellt grinigt/ argt beteende, Men för min del blir det : Ju fler som vet desto större press känner jag. För då får jag känslan av att alla förväntar sig att det ska gå bra och hej å hå…Kanske finns det någon annan som känner igen sig i det ?? Så för mig passar det bra att så få som möjligt vet.
    Har talat om för några om att jag försöker sluta , varpå en reaktion från en person blev ”Men snälla, du har sagt det så många gånger att du ska sluta” ..inte precis den bästa och mest peppande kommentaren eller hur.. , till alla som tänker så : Testa att ha ett beroende ett tag, och tala sedan om för mig hur jäävla lätt det är att sluta bara pang bom rakt av. Snälla gör det. Så ska vi se hur många försök det krävdes !!

    som svar på: Nu är det bestämmt.. #76582
    Jasse
    Medlem

    okej ! ja när man är 12 så förstår jag att man inget vill säga haha :)

    Det har nu gått 39 timmar sen jag tog sista snusen. Märker att nikotinet inte var något som lockade mig speciellt mkt utan det var mest att ha något under läppen. För när de börjar krypa lite i kroppen och jag tar en Onico så slutar det o jag blir som vanligt – nästan haha.

    Fortfarande inga svettningar, skakningar,oro eller ångest. Så ska snart börja ta bort även onico men den får hänga med lite till

    Har sovit väldigt bra med. Vet inte om det är för att jag inte snusar eller för att jag mår som jag mår :) ,

    Vaknade exakt 03.00 i natt och var klarvaken. Låg o surfade en stund på mobilen. Tänkte gå upp och fixa mig men äh. La mig ner igen och efter en stund så somnade jag om :)

    Humöret är bra. Känner dock av att jag kan bli lättare irriterad lite granna men de gör inget – inget som skadar haha ;)

    som svar på: Nu är det bestämmt.. #76576
    Jasse
    Medlem

    varför vet dom inte om det då?

    Nu har det gått 24 timmar !! och det går så otroligt bra. Så mycket bättre än vad jag trodde. Detta gör mig ännu mer motiverad till att fortsätta köra på :)

    som svar på: Motivation till att sluta? #76395
    Jasse
    Medlem

    Tuggummi !!! Det kör jag på :) har inte tagit en snus på 20 timmar nu och visst har suget varit där men än så länge så går det hur bra som hällst, känner inte av något (svettningar,skakningar, oro, ångerst osv) – det enda som jag känner lite det är suget ! Men då har jag Onico / kickup som jag tar o det går genast över.

    Klart att man har blivit lite avskräckt när folk sitter och skriver så hämska upplevelser och inte vill man ju ligga på golvet o skaka samt svettas….men tror dock att det är individuellt. Men förstår dig iaf !!

    Min motivation är faktiskt pengar..hur mycket pengar jag sparar in och kan lägga på bättre skaker så som möbler. Och bruna tänder ! Innan brydde jag mig inte men har mer å mer insett att bruna tänder inte är det finaste .

    som svar på: Nu är det bestämmt.. #76574
    Jasse
    Medlem

    Att somna igår gick bra . Jag kände innan jag la mig att jag var lite sugen på snus men det gick över fort.

    Idag vaknade jag vid halv tio. Det lilla småsuget var där men tillät inte mig själv att tänka på det.

    Gick upp och satte mig vid datorn. Har druckit läsk.

    Känner mig lite tung i bröstet men inget som är jobbigt.

    Men det går hitills MYCKET bättre än vad jag trodde att det skulle göra.

    Nu har det alltså gått 18 timmar sen jag kastade all snus jag ägde.

    Jag bor hos min bror och han snusar också. Just nu så sover han men hans snusdosor ligger framför mig på bordet….visst är det lite frästande , skulle lika gärna kunna ta en av hans (Jag har nikotinfria) , men NEJ aldrig . Inte när jag har klarat 18 timmar utan några problem.

    Jag är på väg mot mitt första mål och jag tänker inte sabba det genom att ta en förbannade snusjävel som kommer försöra allt.

    Haha precis så känner jag när jag ser dosan , antar att det är bra att bli arg över det :)

    Jag har bara sagt till två stycken att jag ska sluta. Å det är till min ena syster å min ena bror !!

    Tänkte säga det det resten av familjen när jag har klarat mig i några dagar..Fast kan ju vara bra å säga det till mamma ..så hon kan stötta mig?

    som svar på: Slutat nyligen utan speciella krämpor…!! #76615
    Jasse
    Medlem

    Skönt att höra från en som har snusat så länge att det går så bra !!

    Hoppas att det går lika bra för mig :) Slängde all snus som jag hade idag vid 16 tiden. Å då har jag snusat i bara fem år.

    Tror att det värsta är vanan att ha något under läppen.

    Heja Heja dig !

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)