Motivation till att sluta?

Välkommen! Forum Tips och metoder Motivation till att sluta?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #70079
    Adde
    Medlem

    Jag har snusat i ca:20 år och sjukt nog älskar jag att sitta med en prilla under läppen, under dessa år har jag aldrig försökt sluta!

    Jag vill sluta! men det käns skrämmande när man hör om alla skräckhistorier..

    Finns det några tips som underlättar att sluta, eller som får en att tänka på annat när suget blir för stort?

    Tacksam för tips//Adde

    #76394
    Martinan
    Medlem

    Personligen blev jag heligt förbannad över skattehöjningen vid nyår. Det stod helt och hållet kristallklart för mig att regeringen ljuger när de påstår att de höjer snusskatten för att snus är dåligt för hälsan (så farligt är det inte). Regeringen vill bara utnyttja människor som är fast i ett beroende. Missbruka den svage. Och det kan jag helt enkelt inte stå ut med. Jag tycker regeringens beteende är så vettlöst motbjudande att jag måste göra något.

    Men du får hitta din egen motivation. Det är ju förudmjukande att vara fast i ett beroende. Och det är gräsligt dyrt. I mitt fall har jag gjort av med 320 000 kr på snus/nikotin. Gissningsvis mer om ränta räknas in.

    Jag tror att du måste vilja sluta. Däremot så kan många sluta ganska smärtfritt med champix eller liknande medel. Här är en tråd som beskriver en solskenshistoria:

    http://slutasnusa.info/visainlagg.asp?id=4828#end

    För mig personligen har det nog varit nyttigt att uppleva abstinensen. Gör det tydligare för mig vad fan det var jag sysslade med när jag satte i mig det där giftet. Jag hade aldrig försökt sluta tidigare. Du kan ju läsa mina beskrivningar om hur jag trappade ner, här eller på .info. Tycks funka för mig, men lätt är det inte.

    #76395
    Jasse
    Medlem

    Tuggummi !!! Det kör jag på :) har inte tagit en snus på 20 timmar nu och visst har suget varit där men än så länge så går det hur bra som hällst, känner inte av något (svettningar,skakningar, oro, ångerst osv) – det enda som jag känner lite det är suget ! Men då har jag Onico / kickup som jag tar o det går genast över.

    Klart att man har blivit lite avskräckt när folk sitter och skriver så hämska upplevelser och inte vill man ju ligga på golvet o skaka samt svettas….men tror dock att det är individuellt. Men förstår dig iaf !!

    Min motivation är faktiskt pengar..hur mycket pengar jag sparar in och kan lägga på bättre skaker så som möbler. Och bruna tänder ! Innan brydde jag mig inte men har mer å mer insett att bruna tänder inte är det finaste .

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.