Ska det kännas så här?

Välkommen! Forum Dagbok Ska det kännas så här?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83388
    tygis
    Medlem

    Idag, måndag, femte dagen utan snus.

    Jag snusade senast i onsdags eftermiddag, därefter har jag inte nyttjat någon form av nikotin. Det är inte första gången jag försöker sluta, men däremot första gången som jag inte trappar ner successivt eller använder nikotintuggummi. Av den anledningen är effekterna något .. starkare (milt uttryckt) jämfört med tidigare gånger. (Jag har snusat sedan 2006, cirka 0,5-1 dosa per dag, beroende på märke).

    De senaste dagarna är lite luddiga. Kort beskrivet så känns det som att det tar dubbelt så lång tid att tänka (bara den här texten har tagit ett bra tag), jag kommer inte på något att säga och är riktigt yr och skakig. Känns som att man lever i någon slags drömvärld, allt är liksom lite luddigt i konturerna (låter det märkligt?). Och som att man begåvats med humöret från helvetet.

    Jag var förberedd på det här, jag har känt liknande symptom när jag varit utan nikotin i bara några timmar men trodde nog att det vid det här laget, det vill säga efter 4-5 dagar, skulle kännas något mindre. Men jag vinglar på i samma takt som de senaste dagarna. Jag börjar bli lite nervös för att det inte kommer bli bättre.. Att man inte kan tänka lika snabbt eller skarpt utan nikotinet..

    Ni som har erfarenhet av det här – var det likadant för er?

    #83390
    Jasse
    Medlem

    Jag har inte haft så stora problem med humöret eller skakningar , min största utmaning har varit suget efter tobak (snusade grov portion eller Skruf Stark). Så det är nog ganska individuellt , men att känna sig typ..”trög-tänkt” – DET kan jag verkligen hålla med dig om – känns som att det tar längre tid att både prata och skriva (haha).. Nu när jag är inne på min andra vecka (14 dagar på onsdag) så kan kan märka att mitt humör har börjat svänga mer , jag är mer uppkäftig fast jag inte vill det typ…vet inte hur jag ska förklara. Men jag tror stenhårt på att det blir bättre så fort man har kommit över tröskeln så att säga.

    Det är bara att hålla ut, ta en dag i taget, kanske till och med en timme i taget …för varje timme som går så blir det lättare – tro det eller ej !
    Hejja hejja !

    #83392
    messi
    Medlem

    Tjo! Läs min tråd så ser du hur jag kände mig efter 2 veckor 🙂 helt efterbliven! Är lite bättre nu efter en månad, men inte helt borta än. Blir nog bättre framöver ska du se. Jag är inte förvånad över nåt längre när man slutar snusa. Men sluta ska jag… Och du oxå nu, ge dig aldrig!

    #83395
    Titus
    Medlem

    Hej,
    slutade snusa i förrgår efter att ha sett mitt tandkött där snusen brukar ligga, det såg nästan nekrotiskt ut, flippade ut och bestämde mig där och då för att genast sluta snusa. Det har nu gått ett och ett halvt dygn ca. Använder inga nikotinsubstitut. Har varit storsnusare i ca tio år. Tänkte höra lite med er andra som kanske har kommit längre i eran avvänjning om vad jag har att förvänta mig de närmaste veckorna. Just nu känns det ändå förvånansvärt OK att inte snusa. Klarar mig hyfsat på att tugga EXTRA-tuggummi konstant. Men antar att nikotinet inte hunnit gå ur kroppen helt än. Klart att jag är sugen och det första jag tänkte när jag vaknade upp i morse var att jag ville stoppa in en ny prilla men det gick ganska bra att låta bli (och då ska det ändå tilläggas att jag har en dosa liggande nånstans här hemma…)

    Det som har varit jobbigast hittills är att allt känns så himla trist o tråkigt, som att tiden går långsamt plus att jag har jävligt kort stubin (stackars mina barn!). Jo, och så är jag konstant sugen på ”nåt”.

    Hur har det varit/är det för er när ni slutat med snuset?

    Lycka till o keep on keeping on!

    // Titus

    #83396
    messi
    Medlem

    Kan nog bli alla möjliga besvär! Nikotinet går ur kroppen relativt snabbt, tror det tar ca3 dagar. Jag hade lite halvjobbiga dagar först. Sen rätt ok några dagar. Efter det började jag droppa. Kände mig yr, seg i hjärnan, disträ, tiden går långsamt och att allt blev lite tråkigare.

    Har blivit lite bättre nu efter 1 månad, men fortfarande jobbigt för mig. Inget akutjobbigt, mer en seg och malande jobbighet. Sen reagerar alla olika. Min brorsa slutade för ett år sen och han tyckte inte att det va så farligt.

    #83400
    Titus
    Medlem

    Ok, tack messi. Det där med yrsel har jag förstått är väldigt vanligt. Många verkar också känna sig trögtänkta, hoppas jag slipper det då jag nyss börjat på ett nytt jobb och behöver vara skärpt (och stresstålig) i alla fall i det sammanhanget. Skulle det bli outhärdligt på jobbet har jag tänkt att jag får ha nikotinplåster under tiden jag jobbar, men vill helst undvika det om det bara går.

    #83401
    Titus
    Medlem

    Hur har ni haft det med viktuppgång, förresten?

    #83402
    pillepalle
    Medlem

    Är inne på dag två och har ett helvete. Tips som funkar? Ska klara mig igenom detta!!

    #83403
    vagge
    Medlem

    Pillepalle, jag har snusat papperservetter när det varit som värst sen jag slutade och det har hjälpt jättemycket. En del snusar även ingefära för att få den brännande känslan, men det kan nog vara svårare att sluta med ingefäran sen än med papper.

    #83406
    Titus
    Medlem

    Pillepalle;

    enligt många andra på det här forumet så ska de tre-fyra första dagarna vara värst. Bit ihop, härda ut och ut och spring, städa, använd Onico, mängder av EXTRA-tuggummi, ät godis, chips, drick vatten mm mm tills du ridit ut den värsta vågen.

    Ge inte upp, det kommer snart bli bättre.

    Lycka till!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.