igra

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Andra gången gilt #76306
    igra
    Medlem

    Känns stort att ha klarat strax över en månad. Saknar verkligen att snusa men känner mig stark som klarat så här långt. En stor bonus är att jag som snusare alltid hamnade i en slags eftermiddags-coma som brukade sammanfalla med timmen före och under hemfärd och att jag nu är pigg och aktiv fram till läggdags! Vaknar inte heller med överjordisk huvudvärk varje morgon. Sammantaget mer vaken och fokuserad!

    Kämpa på därute!

    som svar på: relationsproblem #76419
    igra
    Medlem

    Jag känner igen mig så otroligt väl i din beskrivning. Har haft en rejäl svacka i relationen och insåg först för någon vecka sedan att den helt och hållet sammanfallit med snusslutandet, började under nedtrappningsfasen och kulminerade efter ett par veckor utan snus. Skrattretande att jag inte gjort kopplingen tidigare.

    För min del var insikten del av boten. Utan snus har jag varit inne i ett nedstämt läge och har haft nära till negativa tankar om mig själv och min relation, irritation och stingslighet. På något sätt har jag gett relationen ”skulden” utan att göra kopplingen med snuset, hur korkat det än låter. På jobbet och bland vänner har allt varit topp men hemma har det brustit.

    När jag såg mönstret och jämförde med hur relationen såg ut innan jag slutade snusa blev jag ganska skakad. Jag gjorde en helomvändning och ansträngde mig för att det skulle bli som innan. Inledningsvis, de första dagarna, kändes det lite konstlat och krystat men efter hand kom det mer och mer naturligt. Efter knappt en vecka fungerar relationen bättre än någonsin men jag känner att jag fortfarande har nära till irritation och stingslighet.

    Mitt generella råd är därför att ta det kallt, håll ut, förklara för dig själv att det är snuset och inte relationen när du hamnar i tvivel, agera kärleksfullt när det känns dassig trots att detta är svårt. Tids nog kommer det klarna.

    Lycka till!

    som svar på: Andra gången gilt #76305
    igra
    Medlem

    566 timmar! Känns fint att posta timmar här på forumet. Kan ärligt säga att jag haft noll abstinens senaste veckan vilket stärker tesen om att det tar ca 3 veckor att bryta det fysiska beroendet. Det psykiska är desto starkare … suget hugger till när man minst anar. Men det finns tack och lov saker att göra i de stunderna. Ta en frukt, ta en Fishermans, ta en promenad, kolla Quitter, surfa hit, etc etc. Bra för både självkänsla och självförtroende det här!

    Kör hårt!

    som svar på: Datumet är satt! #76248
    igra
    Medlem

    Bra jobbat! Körde också nedtrappning och är nu inne på fjärde veckan utan snus. Kommer fortfarande akuta skov av snussug med de passerar relativt snabbt. Precis som Laggner skriver känns det fint att chocka omgivningen – och sig själv! Keep up!

    som svar på: Andra gången gilt #76304
    igra
    Medlem

    470 timmar!

    Räknar fortfarande timmarna (och pengarna: 920 kr enligt Quitter) vilket kanske säger en del. Ska hursomhelst ha något slags 3-veckorsjubileum imorgon kväll vid halvåttasnåret.

    Som någon annan skrev mår man inte bara bättre och blir rikare, man får även bättre självförtroende av att kunna bryta ett beroende!

    Upp till kamp medsnusslutare!

    som svar på: Ångest #76390
    igra
    Medlem

    Tisdag kväll är det tre veckor sedan jag tog min sista snus. Första veckan var förjävlig, den andra ganska hyfsad och den senaste har varit helt lugn. Läser man runt här på forumet verkar min ”sluta-snusa-kurva” vara ganska lik de flesta andras. Den vetskapen gjorde det enklare för mig att förutse vad som komma skulle vilket var otroligt hjälpsamt mitt bland alla kaotiska känslor de första dagarna. Jag kan fortfarande få ett otroligt starkt sug men det varar bara en kort stund.

    Med detta vill jag säga att du kan vara relativt säker på vad du har framför dig och hur förloppet kommer att se ut. Första veckan kommer att vara ett stålbad. Skaffa stöd i omgivningen och frossa i allt annat du tycker om (godis för mig!). Ta dig igenom första veckan och du har gjort det stora jobbet.

    Kom också ihåg att – precis som undertexten till det här forumet lyder – det är lättare än du tror!

    Lycka till!

    som svar på: Andra gången gilt #76303
    igra
    Medlem

    398 timmar!

    Tänker förvånansvärt lite på snus. Nu, för första gången idag, ca 5 timmar efter att jag klivit upp, kom jag på att jag inte snusar längre. Fortsatt lågintensiv rastlöshet i kroppen men tänker att det kanske beror på att jag ännu inte vant mig vid att vara så här pigg och vaken!?

    Tack för påhejning! Upp till kamp!

    som svar på: Andra gången gilt #76300
    igra
    Medlem

    Tack för support Fyrkanten!

    Passerade tvåveckorsintervallet igår kväll. Smått magiskt. Två veckor kändes oerhört avlägset för två veckor sedan men tiden har naturligtvis gått lika fort som alltid. Allt eftersom det känns lättare och lättare upplever jag att en slags mental distans byggs upp mellan mig och snuset. Imorse på tåget tog medresenären bredvid en snus och jag kände ett plötsligt äckel. Märklig men bra upplevelse som gjorde mig glad!

    som svar på: Första försöket att sluta snusa #76348
    igra
    Medlem

    Laggner! Jag skrattar ihjäl mig! ”… om ett teveprogram suger stenhårt så byter jag kanal/stänger av istället för att byta snus.” Exakt så var det!

    Martinan. Jag känner igen koncentrationsproblematiken, men känner mig idag mer fokuserad och pigg än någonsin. Tågpendlar en timme åt varje håll och brukade tidigare alltid slockna på eftermiddagen. Senaste veckan har jag inte märkt av någon större trötthet. Har t o m börjat läsa för att få tiden att gå!

    som svar på: Första försöket att sluta snusa #76344
    igra
    Medlem

    Tack för skriptet!

    Det finns en underbar app till alla er som använder smartphones (åtminstone iPhone)som heter Quitter. Förutom tid sedan sista snus kan man även få en totalsumma på hur mycket man har sparat. På 1 vecka 6 dagar och 14 timmar, har jag sparat 640 kr! Inte illa!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)