Ångest

Välkommen! Forum Dagbok Ångest

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #69831
    lazylimpan
    Medlem

    Jag har inte ens slutat ännu, min slutdag är den 27/2 en tid jag satt för ca 2 veckor sen. Jag har gått och funderat och förberett mig inför dagen D men nu sitter jag här ned gruvlig ångest och funderar över hur jag ska klara mig utan den där morgonsnusen som jag lagt in varje morgon i 16 år.

    Min plan har hela tiden varit att sluta snusa utan hjälpmedel, har testat med hjälpmedel tidigare utan lyckats därför har jag bestämt mig för att bara gå på ren vilja. För det finns inget jag hellre vill än att sluta, barnen börjar bli stora nog att förstå vad det är jag stoppar i under läppen och jag vill inte att mina barn blir snusare men för att verkligen kunna sälja det känner jag att jag måste sluta.

    Vet inte hur sammanhängande detta blev men jag var tvungen att skriva av mig lite.

    #76390
    igra
    Medlem

    Tisdag kväll är det tre veckor sedan jag tog min sista snus. Första veckan var förjävlig, den andra ganska hyfsad och den senaste har varit helt lugn. Läser man runt här på forumet verkar min ”sluta-snusa-kurva” vara ganska lik de flesta andras. Den vetskapen gjorde det enklare för mig att förutse vad som komma skulle vilket var otroligt hjälpsamt mitt bland alla kaotiska känslor de första dagarna. Jag kan fortfarande få ett otroligt starkt sug men det varar bara en kort stund.

    Med detta vill jag säga att du kan vara relativt säker på vad du har framför dig och hur förloppet kommer att se ut. Första veckan kommer att vara ett stålbad. Skaffa stöd i omgivningen och frossa i allt annat du tycker om (godis för mig!). Ta dig igenom första veckan och du har gjort det stora jobbet.

    Kom också ihåg att – precis som undertexten till det här forumet lyder – det är lättare än du tror!

    Lycka till!

    #76391
    Martinan
    Medlem

    193 timmar och 0 minuter.

    Ungefär lika med 8 dagar och 1 timmar.

    Jag snusade för en vecka sedan. Under mina ~22 år som nikotinslav så trodde jag aldrig att jag skulle kunna sluta. De gånger jag saknade nikotin så ordnade jag snabbt fram det, abstinensen upplevde jag som mycket obehaglig.

    Jag har skrivit hur jag betedde mig på för att sluta på andra ställen här. Jag trappade ner tills jag blev så tröt på det så jag helt enkelt slutade. Första dagen så var jag ju beredd på att det var svårt. Andra och tredje dagen blev jag helt spattig och okoncentrerad. Jag har fel sorts jobb för den typen av sinnesstämning. Sen har jag bara levt med snussug. Sömnen var helt knäpp första två tre nätterna men sen ordnade det till sig.

    Något du skulle kunna göra är att köpa tabletter att ha i fickan? Och skriva en liten lapp:

    ”tar jag en av de här tabletterna börjar jag från noll igen”.

    Och när du känner dig riktigt desperat så tar du upp en av tabletterna, lägger den i handen, läser din lapp, tittar på tabletten och tar dig en funderare på om du vill börja från noll igen? Och om du trillar dit så, tja, finns många som slutat med hjälpmedel, till och med något sjukvården rekomenderar?

    Lycka till! Du fixar det!

    #76392
    Martinan
    Medlem

    Sen finns det positiva saker med att sluta snusa också. Det är en kick för självförtroendet. Och för mig så har den här rastlösa energin varit väldigt bra, jar är rätt slö normalt sett så jag har fått saker gjorda.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.