HansOskar

Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: ni som använder nikotinhjälpmedel #86188
    HansOskar
    Medlem

    Jag håller med. Cold Turkey är tufft i en vecka, men sedan har du gjort det riktigt tuffa – Att träna din hjärna att inte ta en drog. Tuggummit är ju bara ett substitut.

    som svar på: Dags att vända blad…. #85483
    HansOskar
    Medlem

    Dag 12!!

    Jag har fått lite hjälp på vägen. Det har redan gått 12 dagar utan snus och alkohol, och som belöning blev jag riktigt förkyld, vilket gör att man inte blir det minsta sugen på något utav det (så mkt lättare att avstå när man ligger i sängen, än när man har en massa att göra).

    Fast suget är så himla mycket mindre nu. Nu är jag mest rädd för att bara trilla dit. Måste vara på min vakt och inte vara svag. Har inte kommit på någon bra belöning ifall jag lyckas med 100 dagar annat än en mental medalj…

    Frun och barn är jättenöjda över att jag inte luktar snus längre, och för första gången vill katten och hunden ligga och vila i knäet på mig – så lite plus har jag fått :-)!!!

    HansOskar
    Medlem

    Jag håller helt med, och har sista dagarna kommit fram till att det gäller alkohol med, fast där är ju valet tydligare. Går man på fest för att dricka, eller dricker man för att man går på fest.

    Och det är ju det som gör snus så lurigt – Man behöver ju inte göra valet på samma sätt som alkoholen. Medan samhället delas upp i dom som dricker/inte dricker, så kan ju snusare i smyg snusa på….

    F

    som svar på: Dags att vända blad…. #85419
    HansOskar
    Medlem

    Hej alla ni som kämpar och ni är fantastiska ni som stöttar där ute!

    Imorgon en vecka för mig – Hurra!! Kallsvettningarna och värsta sömnsvårigheterna borta nu, och jag börjar få mer energi efter koman som kikade in första dagen. Och jag har beslutat att aldrig behöva gå igenom detta igen, så nix pix till en festsnus framöver……

    Senaste veckan har däremot varit insiktsfull.
    1) Jag har fått så mkt mer energi och känner bättre dofter än förr. Och nu undrar jag om jag dövat bort min riktiga själ i alla dessa år… Och då blir man ju rädd om det är samma sak med alkohol, som jag inte tänker ta en droppe av under sommaren med risk för att man halkar dit på en liten oskyldig drilla…. (grubblar över om man ska skita i det också – Man blir ju bara tjock av all ölen)
    2) Jag har aldrig sprungit runt så mycket förr. Vid varje snus-skov, har jag sagt att jag måste springa 3 km innan jag ens får en bit ingefära under läppen, och på något sätt har kroppen fattat…. (fungerar ju på hunden, så varför inte på husse)

    Summa summarum… en jobbig, och galen vecka, men rätt kul också! Man kommer ju att komma ihåg abstinensfrossan, ingefäran, och allt spring en framtida dag på ålderns höst, och jag tror att det blir några bra historier… (Ungarna har redan flera)..

    Så ni andra som kämpar – Ge inte upp, och gör något kul av abstinensen in det går. Det hjälper.

    Och till ni som stöttar därute. Jag sitter och läser det ni skriver varje dag, och även om ni hjälper andra så är det ju himla motiverande för en själv att läsa det ni skriver.

    HansOskar

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)