Dags att vända blad….

Välkommen! Forum Dagbok Dags att vända blad….

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #85390
    HansOskar
    Medlem

    Vilket toppenforum och vad många bra tips.

    Jag har själv efter 20 år med stora kvantiteter snus beslutat att inte bara sluta snusa, men även göra ett långt break med alkohol. Man kan inte dricka och försöka sluta snusa märker jag. Mina senaste tre försök föll när det dracks alkohol, och jag tror faktiskt att det får vara nog med den vanan också.

    Och nu är det gjort. Cold Turkey sedan 3 dagar, och jag skulle vilja tacka för tipsen i forumet som gjort mina dagar uthärdliga.
    1) Ingefära på eftermiddagen om man klarar dagen
    2) TV-Spel. Helt otroligt, men 2 timmars grävande i Minecraft tar udden på det mesta
    3) Bara springa ut och springa så fort det blir outhärdligt
    4) Att ha en full fin dosa hemma i fickan.

    Och så vet jag ju tack vare alla här att det kommer att vara jobbigt framöver, men jag ser nästan fram emot det här. Lite som att träna till Sthlm maraton, och ibland blir man ju nästan hög av abstinensen.

    Fast jag skulle vilja ha mera tips och råd kring hur man kan sätta upp belöningar för sig själv, och kanske mest familjen som står ut runt mig (Barn och en tålmodig fru)…

    • Detta ämne redigerades för 8 år, 11 månader sedan av HansOskar.
    #85396

    lycka till !Har aldrig prövat minecraft :),men det lät kul ,gäller att aktivera sig på nåt sätt , jag själv var rätt så hysterisk första veckan ,funka nog inte så bra som människa då, men det gäller bara att genomlida skiten .Sen kommer den tuffa biten den psykologiska som man kommer att få tampas med rätt länge ,men det blir bättre med tiden

    kämpa på !

    #85401
    LinaMie
    Medlem

    Välkommen till ett bra beslut!

    Du har bra tankar redan nu i starten!

    Kämpa på!

    /LinaMie

    #85419
    HansOskar
    Medlem

    Hej alla ni som kämpar och ni är fantastiska ni som stöttar där ute!

    Imorgon en vecka för mig – Hurra!! Kallsvettningarna och värsta sömnsvårigheterna borta nu, och jag börjar få mer energi efter koman som kikade in första dagen. Och jag har beslutat att aldrig behöva gå igenom detta igen, så nix pix till en festsnus framöver……

    Senaste veckan har däremot varit insiktsfull.
    1) Jag har fått så mkt mer energi och känner bättre dofter än förr. Och nu undrar jag om jag dövat bort min riktiga själ i alla dessa år… Och då blir man ju rädd om det är samma sak med alkohol, som jag inte tänker ta en droppe av under sommaren med risk för att man halkar dit på en liten oskyldig drilla…. (grubblar över om man ska skita i det också – Man blir ju bara tjock av all ölen)
    2) Jag har aldrig sprungit runt så mycket förr. Vid varje snus-skov, har jag sagt att jag måste springa 3 km innan jag ens får en bit ingefära under läppen, och på något sätt har kroppen fattat…. (fungerar ju på hunden, så varför inte på husse)

    Summa summarum… en jobbig, och galen vecka, men rätt kul också! Man kommer ju att komma ihåg abstinensfrossan, ingefäran, och allt spring en framtida dag på ålderns höst, och jag tror att det blir några bra historier… (Ungarna har redan flera)..

    Så ni andra som kämpar – Ge inte upp, och gör något kul av abstinensen in det går. Det hjälper.

    Och till ni som stöttar därute. Jag sitter och läser det ni skriver varje dag, och även om ni hjälper andra så är det ju himla motiverande för en själv att läsa det ni skriver.

    HansOskar

    #85430
    LinaMie
    Medlem

    I morgon kan du börja räkna veckor! Stort!

    Fasen vad bra du är, håll i och kämpa!

    #85483
    HansOskar
    Medlem

    Dag 12!!

    Jag har fått lite hjälp på vägen. Det har redan gått 12 dagar utan snus och alkohol, och som belöning blev jag riktigt förkyld, vilket gör att man inte blir det minsta sugen på något utav det (så mkt lättare att avstå när man ligger i sängen, än när man har en massa att göra).

    Fast suget är så himla mycket mindre nu. Nu är jag mest rädd för att bara trilla dit. Måste vara på min vakt och inte vara svag. Har inte kommit på någon bra belöning ifall jag lyckas med 100 dagar annat än en mental medalj…

    Frun och barn är jättenöjda över att jag inte luktar snus längre, och för första gången vill katten och hunden ligga och vila i knäet på mig – så lite plus har jag fått :-)!!!

    #85492
    LinaMie
    Medlem

    Heja dig! Bra jobbat och snart kan du fira två veckor 🙂

    Fortsätt kämpa!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.