ni som använder nikotinhjälpmedel

Välkommen! Forum Tips och metoder ni som använder nikotinhjälpmedel

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #85228
  Crash77
  Medlem

  Hej, är det fler än jag just nu, som använder nikotinhjälpmedel som stöd att sluta snusa?
  Hur gör/gjorde ni med nedtrappning. Har lätt att fastna i att tugga nikotintuggummi, istället och målet är ju förstås att inte ha nåt beroende alls…

  #85231
  iceman
  Medlem

  Jag använde nikotintuggummi när jag försökte sluta med snus för ett par år sedan. Katastrof. Blev helt beroende av tuggummina och de förstörde min hals efter några månaders intensivt tuggande. Harklade så mycket och fick slem så jag tvingades till doktorn. Fick tvärt sluta med nikotuggummina och gick tillbaka till snus. Halsen blev snabbt bättre.

  Mitt råd är att gå cold turkey och låta bli alla hjälpmedel. Hjälpmedel som innehåller nikotin är som att bota en alkoholist med en ny spritsort. Plågan blir minst med cold turkey. Men allt är individuellt och detta är min erfarenhet efter att ha försökt sluta många gånger. Nu kör jag cold turkey och det fungerar bra (so far).

  #85233
  Fisken
  Medlem

  Jag tror också som Iceman att nikotinersättning bara förlänger lidandet. Cold turkey är tufft, men man ser framsteg varje dag och det går ju att använda sig av nikotinfria hjälpmedel som Onico eller ingefära under läppen.
  Fast det var ju klart inte de här svaren du var ute efter, jag har ingen erfarenhet av nikotinläkemedel alls 🙂 Hur som så lycka till och kämpa på! Vi är många i samma situation!

  #86188
  HansOskar
  Medlem

  Jag håller med. Cold Turkey är tufft i en vecka, men sedan har du gjort det riktigt tuffa – Att träna din hjärna att inte ta en drog. Tuggummit är ju bara ett substitut.

  #86189
  Kungen
  Medlem

  Jag håller också med. Bättre att lida ordentligt några dagar, än att dra ut på lidandet med hjälp av olika hjälpmedel. som man sedan också måste lida för att sluta med.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.