Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Nu får det räcka! 2012-01-17 Nu börjar utmaningen #76135
    freand10
    Medlem

    Sådär, nu är det 3 veckor! Ja, vad ska jag säga. Bortsett från att jag äter mer… framförallt mellan måltiderna och betydligt mer onyttigt plock… så går det bra. Visst tanken på snus finns nån gång varje dag, men inte alls på samma sätt längre. Visst ibland åker det in en papperssnus… men det är bara när det blir lite mycket… men helt oregelbundet. Om två veckor är jag ledig en vecka och ska semestra lite… får se hur det blir tillsammans med alkohol. Förmodligen inget problem alls.

    Så det känns riktigt bra att vara snusfri. Men visst, efter träningen, ja då är det som värst… men andas genom näsan, så försvinner det!

    som svar på: Nu får det räcka! 2012-01-17 Nu börjar utmaningen #76133
    freand10
    Medlem

    Imorgon är det 2 veckor…. måste varit förvirrad igår :-)

    För er som funderar eller våndas över att sluta… innan jag tog klivet och bestämde mig, så var jag övertygad om att det skulle bli ett helvete. Precis som alla andra storsnusare så har mycket i smårutinerna i livet kretsat kring snus… sånt som nu, känns konstigt.

    Jag har aldrig provat att sluta innan… och nu när jag snart har varit fri i 2 veckor, efter 16 år… så känns det superbra. Inga nikotinersättningar, inga Onico eller Kickup… det enda jag tar ibland är lite papper under läppen…

    Men jag vet också att det är en hårfin gräns mellan succé eller fiasko… och varje gång jag står i kassan i en affär eller mack… så tänker jag hur lätt det skulle vara att säga ” en dosa Granit lös, tack” eller nåt annat fabrikat…. och då är fiaskot ett faktum… Men lika lätt som det är, lika stor är segern när jag inte gör det, när jag inte ber kollegan om en snus, när jag biter ifrån i de snusfokuserande tankarna.

    Så du som tvekar. Kör på! Ta en chans att utöka komfortzonen!!

    som svar på: Nu får det räcka! 2012-01-17 Nu börjar utmaningen #76132
    freand10
    Medlem

    Ja, då har jag passerat 10 dagar utan snus då… känns bra att ha slutat, men jag äter mer nu… och framförallt mer skräp… men jag kommer igång med träningen igen i veckan, och ska bli hårdare mot mig, med ätandet.

    Får behovsattacker fortfarande… men de försvinner ganska fort…

    Känns bra att vara ”fri” men suget är kvar… och jag förstår dem som håller upp så här länge och längre, och sen faller dit….

    Ni som tvekar… kör på! obehaget går över!

    som svar på: Nu får det räcka! 2012-01-17 Nu börjar utmaningen #76131
    freand10
    Medlem

    Ja, då är det dag 8…. kunde inte skriva igår… men nu känns det som nikotinbehovet är försvunnet… Men tankarna får jag slå undan så mycket jag kan!…

    Men det känns riktigt, riktigt bra!! (även om jag har tänkt tanken, att ja, det kan ju inte skada med en snus… men icke!!)

    Att det skulle gå så här enkelt… kunde jag aldrig tro!

    Ni som står och väger… bara kasta er in i det! Det går bra!

    som svar på: Nu får det räcka! 2012-01-17 Nu börjar utmaningen #76130
    freand10
    Medlem

    Nu har jag snart klarat en vecka!! fasen det är ju galet!… jag tänker inte alls mycket på snus, men suget kommer titt som tätt… känns som det är klart nu… men det handlar nog om att vara stenhård mot mig själv… inte ge vika, för att ”bara prova” en :-) för den tanken har slagit mig!

    Och antalet papperssnusar minskar kraftigt… kommer bara ha blivit 2 idag! :-)

    Alla ni andra, håll ut, och stålsätt er… det här är fasen karaktärsdanande!

    som svar på: Nu får det räcka! 2012-01-17 Nu börjar utmaningen #76128
    freand10
    Medlem

    Snart dygn 6 :-) har gått riktigt bra idag… Känns som det bara behövs några dagar till innan jag kan tro att jag är fri!

    som svar på: Nu får det räcka! 2012-01-17 Nu börjar utmaningen #76127
    freand10
    Medlem

    Hallå igen!

    Inne på slutet av dygn 5… fasen, snart en vecka!… känns gött!… Men kom på mig själv att längta efter snus idag…. såg en dosa ettan ligga framme… det var ju det jag började med..-… såg flera stycken lassa in snusar i min närhet… och tro det eller ej… på platsen där jag är nu…(ett övningsfält) där de aldrig, aldrig sålt snus… jo, visst gör de det. Men jag håller mig i skinnet… och försöker se det som småsegrar!

    LadyScentedBodyWash: Du har ju fasen inte sabbat ett dugg! det är ju bara att se de snusarna, som nåt du ville prova…. så, nu har du gjort det…. och tycker själv att det var en dålig idé. Ok, bra! för den enda som har rätt till en åsikt eller tanke om ditt snusande är just du! inte jag, inte dina polare, ingen annan… Så se det som en erfarenhet istället för ett misslyckande!

    3nduranz: skönt att du har hittat en metod som du tror kommer funka för dig. Det är ju bara att prova… det är ju faktiskt så att om det inte funkar… nej, pröva en annan metod :-) det finns lika många varianter som snusare…. och vad som passar dig, kanske inte passar mig och vice versa… så kör så det ryker!

    För övrigt vaknade jag inatt med… vid 0230…. ja,ja… det försvinner väl det med!…

    Hör av mig imorgon igen :-)

    som svar på: Nu får det räcka! 2012-01-17 Nu börjar utmaningen #76123
    freand10
    Medlem

    Inne på slutet av dygn 4… har gått bra idag med… men blivit attackerad av riktigt snussug ett par gånger… vaknade inatt med…. hmm… och kunde inte somna om. Men tror natten inatt blir bättre!

    3nduranz: jag upplever nog pulsen som normal… men igår bar jag ett antal tunga ryggsäckar… och då kändes det riktigt ansträngt… men har tränat idag, så inget påtagligt,,,

    Tänkte skriva ganska ofta nu i början… för att sen trappa ner det… men som jag förstår här inne, så är det mest jobbigt i början, och det är nog då de flesta behöver stöd…

    Nej, nu ska jag slänga ut pappersbiten, borsta tänderna, och sova! Skönt, ytterligare en nikotinfri dag!

    som svar på: Varför? #76182
    freand10
    Medlem

    Lycka till!!… Jag håller tummarna för dig, och det kommer vara en pissdag eller riktigt konstigt dag, den första… Men gör mycket den dagen!!

    Kör så det ryker!

    som svar på: Nu får det räcka! 2012-01-17 Nu börjar utmaningen #76120
    freand10
    Medlem

    Inne på slutet av dygn 3…. känns mycket bättre idag. Vaknade dock inatt vid 0230, satte på tv’n och skulle gå upp… sen kollade jag klockan… men det har knappast nåt med snuset att göra. Är mindre sugen på snus… eller jag är ju fan sugen hela tiden… men tankarna är inte där så ofta….. och när suget kommer… så vet jag att det försvinner efter 3-5min…. och det går bra… höll ut riktigt länge imorse innan jag tog papper…. hehe… jag vet inte hur många pappersmissbrukare det finns där ute… men jag har nog bara tagit 3 såna idag… provade även en hörselpropp… (ny :-)…) och det funkade väl med…

    Utmaningen kom när jag blev tvungen att stå mitt emot en proppfull snuskyl i säkert 10 min….. haha… lite som att kolla i en kokbok när man är hungrig… Men det gick bra… känner mig fast besluten att hålla ut… och i själva verket, känns det som det värsta är förbi… jag vet inte… men jag har inte blivit dålig än…. eller blivit helt konstig än…. Men jag är fortfarande beredd! Bring it on bara! :-)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)