Elvira

Forumsvar skapade

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Huvudvärk av att sluta? #86494
    Elvira
    Medlem

    Det är väl bara att härda ut! Vill inte ta för mycket värktabletter.

    som svar på: SNUSFRI From IDAG! #86490
    Elvira
    Medlem

    Det går! Håll ut! Här kommer lite pepp till dig 🙂 Jag tog min sista prilla igår och har trappat ner i 5 veckor innan dess. Känns lite jobbigt idag…

    som svar på: dags att trappa ner #75592
    Elvira
    Medlem

    Hej Uisce83,

    Jag har hört flera som tycker Onico svider och jag tyckte det själv också när jag snusade samtidigt. Jag började med att trappa ner med snuset, tog färre och miniprillor, det funkade för mig. Sen blev det tuggummi i 3 veckor, men jag hade ett slutdatum där också för annars skulle jag bara tugga på dem istället.

    Har slutat snusa på det sättet en gång förut, då tuggade jag tuggummi i 3 år…

    Nu tar jag en Onico då och då för att det spänner så himla gott under läppen men de svider faktiskt inte alls, jag tror att när slemhinnorna fått vila sig lite och läka ihop efter snuset så kan man ta sig en Onico. Tyvärr är det ju när man håller på att lägga av som man vill ha det där. Det finns ju andra märken dock. Minns inte namnet men det första nikotinfria snuset gjordes av en tjej i Norrland som lade av när hon blev gravid. De är baserade på mer örtkryddor och svider inte alls. Leta efter dem i affären är mitt tips!

    Lycka till!

    som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #74316
    Elvira
    Medlem

    Elvira 36 år

    Snusat: 10 år

    Snusfri: 57 dagar

    Nikotinfri: 38 dagar

    Det går!!

    som svar på: Illamående! #75422
    Elvira
    Medlem

    Hej Biggan,

    Det kan vara så att dina känslighet för lukter ökar iom att du inte ”dövar” dem med nikotin längre och därför mår lite illa av vissa starka dofter. Jag hoppas att det har gått över nu. Jag blev också väldigt yr i början men det försvann efter ca 2 veckor. Lycka till med slutandet! Jag firar 4 veckor som helt nikotinfri imorgon :)

    som svar på: Nedtrappning. #75550
    Elvira
    Medlem

    Hej!

    För mig funkade nedtrappning men jag gjorde en brutalare variant :) Drog ner från 1 dosa ”vanliga” snus till ca 7 stycken mini per dag. Blev en hemsk lördag eftersom min äkta hälft gjorde detsamma… Men vi var överens om att båda måste sluta samtidigt. Men sen gick det ganska bra. Jag bestämde ett datum när jag skulle ta den sista snusen (4:e sept) och så tog jag den. Då var jag nere på ca 4 mini om dagen så det var ju inte så särskilt mycket att sluta med egentligen. Fick tugga tuggummi knappt 3 veckor efter det. Sen bestämde jag helt enkelt att när paketet med nikotintuggummi var slut så fick jag inte köpa nya. Hemska kval i början med sömnsvårigheter och förkylningskänsla i kroppen. Men nu sover jag jättebra och har visserligen ett jäkla sug ibland, konstigt att det kan sitta i så dant. Mindfulness funkar också för mig och så en massa vanliga tuggummi förstås. Lycka till!

    /Elvira

    som svar på: nikotintfri nikotinist #75560
    Elvira
    Medlem

    Hej Maja och Frussan,

    Ville bara skicka lite uppmuntran och kanske tröst till er båda! Jag har kommit över det värsta, slutade med snuset den 4 september och med nikotintuggumi den 23:e i samma månad. När jag slutade snusa förra gången (2004 tror jag det var) så hade jag ingen som helst plan med hur jag skulle sluta med tuggummina. Så jag knaprade microtab och tuggummin i 3 år! Snacka om magproblem. Tror jag var nikotinfri i 6 veckor vår-vintern 2007 sen brakade livet ihop och jag började snusa igen. Jag kunde ha rest till Thailand minst 2 gånger för alla de pengar jag lagt på nikotinersättning… Poängen är att jag tror det är lika bra att ta smällen så snart som möjligt. Kanske det kan vara en tröst att jag nu sover gott hela natten, det tog ca 2 veckor för mig så hade kroppen vant sig rent fysiskt iaf. Sen saknar jag mitt snus, tuggummit ligger under läppen och kan känna ett sånt jä—-la suuuuuuug. Men det går över ganska fort. Lycka till och häng i!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)