Nedtrappning.

Välkommen! Forum Dagbok Nedtrappning.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68670
    abstrackt
    Medlem

    Jag kanske kan ta hjälp av den här i sidan i kampen om att sluta snusa. Jag vill sluta, pga. många anledningar. Mestadels hälsan.. och självklart pengarna som jag lägger ut på skiten varje månad. Men jag längtar efter att känna mig fräsch i munnen! Det tycker jag är en tillräcklig anledning till att sluta.

    Jag har börjat med en lååångsam nedtrappning innan jag ska sluta helt. Vet inte om det är rätt eller fel metod för just mig men jag känner att det är det bästa just nu iaf. Min nedtrappning går till så att jag tar en snus mindre varje dag.

    Vad tror ni om detta?

    =)

    #75550
    Elvira
    Medlem

    Hej!

    För mig funkade nedtrappning men jag gjorde en brutalare variant :) Drog ner från 1 dosa ”vanliga” snus till ca 7 stycken mini per dag. Blev en hemsk lördag eftersom min äkta hälft gjorde detsamma… Men vi var överens om att båda måste sluta samtidigt. Men sen gick det ganska bra. Jag bestämde ett datum när jag skulle ta den sista snusen (4:e sept) och så tog jag den. Då var jag nere på ca 4 mini om dagen så det var ju inte så särskilt mycket att sluta med egentligen. Fick tugga tuggummi knappt 3 veckor efter det. Sen bestämde jag helt enkelt att när paketet med nikotintuggummi var slut så fick jag inte köpa nya. Hemska kval i början med sömnsvårigheter och förkylningskänsla i kroppen. Men nu sover jag jättebra och har visserligen ett jäkla sug ibland, konstigt att det kan sitta i så dant. Mindfulness funkar också för mig och så en massa vanliga tuggummi förstås. Lycka till!

    /Elvira

    #75551
    abstrackt
    Medlem

    Hej! Vad kul att du svarade på mitt inlägg.. :) Är alltid skönt att prata med någon om det tycker jag, och speciellt inte någon i ens närhet för jag orkar inte berätta att jag börjat med nedtrappning IFALL det går åt skogen.. även denna gång. Har ju försökt att sluta några ggr innan.

    Jag snusar ju både stora och mini så jag trappar ner dom båda kan man säga.. Grejjen är den att när jag kommit till de dagarna då jag bara för ta 5,4,3,2,1 så vet jag inte riktigt vad jag ska ha för substitut. Jag har faktiskt inte tänkt börja med något nikotinsubstitut utan onico.. Är det nåt du har kört med? Och sen har jag även tänkt lakritstuggummin och lakritstabletter..

    Just nu märker jag ju inte ens av nedtrappningen eftersom jag är uppe i så pass många än så länge.. blir nog värre sen när jag kommer under 10-sträcket.

    Vad skönt att du och din sambo slutar samtidigt!

    /Anna

    #75552
    Marina
    Medlem

    Tror det är jätte olika hur man vill göra.

    Jag skulle inte klara att trappa ner. Allt eller inget är det som gäller för mig :-)

    Är inne på min 6: e dag och helt nikotinfri.

    Snusar russin :-)

    Jag har bestämt mig och jag ska klara det.

    Önskar dig all lycka till!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.