nikotintfri nikotinist

Välkommen! Forum Dagbok nikotintfri nikotinist

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68676
    maja11
    Medlem

    Jag har snusat (och periodvist) även rökt i 27 år…. Med mindre halvdana uppehåll då jag försökt slutat när jag varit gravid m.m. Säkert slutat 5 ggr/år i 10 år men då tuggat nikotintuggumi eller microtabs och sånt tills magen har satt stopp och då har jag gått tillbaka igen. Så.. egentligen har jag aldrig riktigt slutat. Inser att nikotinersättningsgrejer inte funkar. Jag blir inte av med nikotinberoendet för det. Hur mkt pengar jag lagt ner på ”nikotin” och nikotinersättningsgrejer vill jag inte veta. Det jag vet är att det är hemskt mkt. Så nu har jag lovat mig själv att sluta med allt vad nikotin heter en gång för alla. Jag har också lovat mig själv att kommer jag inte sluta denna gång så kommer jag aldrig sluta. För jag (och min omgivning) är så trött på mitt snusande och slutande hela tiden så då kommer jag aldrig mer utsätta mig själv eller någon annan för detta igen. Nu är det NU… eller aldrig. Och jag vill verkligen, vill verkligen slippa. Gick in här för jag behöver få ur mig skiten och förhoppningsvis få lite hjälp och stöd…! Är inne på dag 5 utan nikotin och har det riktigt tufft. Trodde inte det skulle va riktigt sååå tufft. Ser fram emot en tredje natt utan riktig sömn. Och dagarna är oändligt långa. Och allt känns tungt och meningslöst. Vill bara fungera men gör det inte. Men jag vill klara det. Ska klara det.

    #75557
    Marina
    Medlem

    Har skrivit lite i en annnan tråd om mitt beslut av att sluta.

    Min vilja är så stark att jag ska inte ens försöka utan jag SKA sluta. Det finns inget annat. Idag har varit jobbigt, har gråtit halva dagen och varit arg halva. Min PMS står för dörren med och vi får se vad det blir för vändningar då. Men jag vill absolut inte börja om nu! Som du skriver känns både dagar och nätter oändligt men någon gång måste det ju vända! Eller hur?

    Kämpa på!

    #75558
    maja11
    Medlem

    Tack för dina tankar och ditt stöd Marina. I dag har jag uthärdat jobbet med nöd och näppe. Tycker fikaraster och sånt är jobbigt. Tror jag blivit deprimerad på kuppen. Tidigare dagar har jag varit ledsen och arg och sånt nu känner jag bara mig låg. Låg, folkskygg och handlingsförlamad. Vill bara gå och lägga mig under täcket och existera när jag kommer hem från jobbet. För sova har jag jättesvårt med nu. Nu är klockan mitt i natten och här ligger jag och skriver. Har idag tuggat i mig en hel påse tuggumi så nu kör magen och käkarna värker. Känner mig vare sig frisk eller stark som jag skulle vilja göra nu när jag sluta. Har ju varit nikotinfri 6 dagar och det blir liksom inte mycket bättre. Men jag ska kämpa på för…. Jag SKA aldrig mera snusa. Men kanske ska gå till apoteket och höra vad de har i morgon ändå för det här är ju skitjobbigt.

    #75559
    frussan
    Medlem

    Hej!

    Jag känner så väl igen allt du skriver – jag har precis som du slutat o börjat igen -otaliga gånger och den akuta anledningen till återfall har ofta varit att det hänt något ”så speciellt viktigt” på jobbet att jag ansett mig vara i behov av en fungerande hjärna – men nu får det vara nog, jag tänker acceptera att hjärnan är trög och att humöret uselt- förhoppningsvis går det över någon gång – OCH ANNARS FÅR DET GÅ ÄNDÅ!

    Min erfarenhet är den att det inte hjälper med medtrappning eller nikotin”läkemedel” från apoteket- så fort kroppen blir HELT nikotinfri kommer ändå depressionen som ett brev på posten (tänkte ett tag gå till VC för att få antidepressiv medicin – men då blir man väl beroende av det i stället…)

    Jag blir hjälpt av att tänka på att jag gör det här för MIG och att det är VIKTIGAST, det är till och med viktigare än att prestera på jobbet och vara trevlig mot alla jämt… LYCKA TILL DU MED!

    #75560
    Elvira
    Medlem

    Hej Maja och Frussan,

    Ville bara skicka lite uppmuntran och kanske tröst till er båda! Jag har kommit över det värsta, slutade med snuset den 4 september och med nikotintuggumi den 23:e i samma månad. När jag slutade snusa förra gången (2004 tror jag det var) så hade jag ingen som helst plan med hur jag skulle sluta med tuggummina. Så jag knaprade microtab och tuggummin i 3 år! Snacka om magproblem. Tror jag var nikotinfri i 6 veckor vår-vintern 2007 sen brakade livet ihop och jag började snusa igen. Jag kunde ha rest till Thailand minst 2 gånger för alla de pengar jag lagt på nikotinersättning… Poängen är att jag tror det är lika bra att ta smällen så snart som möjligt. Kanske det kan vara en tröst att jag nu sover gott hela natten, det tog ca 2 veckor för mig så hade kroppen vant sig rent fysiskt iaf. Sen saknar jag mitt snus, tuggummit ligger under läppen och kan känna ett sånt jä—-la suuuuuuug. Men det går över ganska fort. Lycka till och häng i!

    #75561
    maja11
    Medlem

    Hej Elvira.

    Det där låter ju precis som mig, ha ha. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Men förstår att man kan ju inte hålla på med nikotinläkemedel med nikotin. Ska nog hålla mig till niktotinfria grejer. Det är ju ännu dyrare än snus med nikotintuggummin och microtabs. (Men visst va de goda när de fanns i citron :-)) Nä inte tänka på det nu för som sagt det är ju bara ett vansinne för såna personligheter som mig att tro att man ska kunna använda ersättning. Måste tänka på vad jag skulle kunna göra för pengarna i stället. Precis som du säger. Idag har jag faktiskt varit sjukskriven från jobbet. Somnade med migrän och vaknade med migrän. Nu börjar det släppa. Det enda positiva med migränen är att jag inte har varit ett dugg snussugen.

    #75562
    maja11
    Medlem

    Och tack förresten för din peppning Elvira, det behövs.

    #75563
    frussan
    Medlem

    Hur går det för er?

    Fyra veckor utan nikotin för mig idag – då borde det väl vara över tror man, men icke , jobbmöte idag och hjärnan var lika luddig och suddig som den varit sen jag blev utan nikotin. Arg som tusan, ilsken på allt från arbetskamrater till husdjur och får dessutom oförklarliga gråtattacker = superlabil

    Rädd är jag också, tänk om ”hjärnskadan” är bestående (nu ska jag tröstäta choklad)

    #75564
    maja11
    Medlem

    Fått återfall sen igår… Skiiit. Var helt nikotinfri i två veckor. Fick lite jobbigt och gick och köpte ett paket zoonic på apoteket. (Och så var man i det dyra ersättningsträsket.) Den gick slut på två dagar. Köpte en ny gick slut på en dag. Köpte i förrgår en dosa minicatch… och nu sitter jag här på min andra dosa och bara känner mig återigen.. totalt misslyckad. Är jag ett hopplöst fall. Vad är det med mig. Varför klarar jag det inte? Jag behöver hjälp. Vad gör jag nu då? Efter typ 50:e misslyckade försöket. Hjälp. Hur går jag vidare? Vad ska jag göra?

    #75565
    Rasmus E
    Medlem

    Nejdå, ryck upp dig. Det är ingen fara. Jag själv var också nikotinfri i 2-3 veckor och råkade falla dit, men jag ger inte upp! jag hittade ett litet recept på Ingefärasnus (bättre substitut finns nog inte) Man maler ner ingefära och blandar med kokos så får man samma konsistens som lössnus:) Sen kunde man tillsätta med kanel. Det är ju perfekt julsnus nu när julen kommer och allt! Läste något bra ordspråk här som löd typ: ”Det är ingen skam att falla tillbaka, det är en skam att sluta ge upp” typ, så jag menar, Så länge man har viljan att sluta så är det aldrig försent! Så kör hårt!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.