bcc

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Kanske har jag klarat det nu? #75905
    bcc
    Medlem

    Hmm, detta känns sådär att skriva nu men ändå känner jag att det kan vara viktigt för andra att skriva även när man gjort misstag..

    Kort och gott så provade jag att snusa på en fest för ungefär två veckor sedan. Mitt sug var i stort sett borta och jag skulle bara testa en. Tyvärr blev det i och med detta lättare att ta emot en snus några dagar senare och Pang så var allt igång igen…

    På något vis känns det som all karaktär är borta igen och det krävs en rejäl uppoffring att bryta igen, något som jag innerst inne tror att inte kommer att ske denna gång..

    Så kort och gott är man som en nykter alkoholist. Även om allt känns lugnt så kan man ALDRIG mer snusa igen om man en gång för alla lyckats sluta!

    Ser mitt tidigare inlägg samtidigt som jag skriver detta och jag har redan känt av bröstet och andningen igen…

    Tror ni att det tar kortare tid att bli av med nikotindemonerna om man bara snusat och rökt i två veckor efter ett uppehåll på typ fem månader eller tror ni det är lika jäkligt igen som det var i oktober i fjol??

    som svar på: Nu har jag bestämt mig! #76385
    bcc
    Medlem

    Jag körde sugtabletter med nikotin i typ en månad. Så länge man är införstådd i att det är en nedtrappning det handlar om och att det gör ont att avbryta ett nikotinbruk så är det inga problem! För mig var nedtrappningen perfekt i och med att det gav mig ro att ta mig an vanan att ha något under läppen först! Började med hela tabletter och bröt sedan av mindre och mindre bitar tills dess att det gick ganska skonsamt att byta ut dem mot starka halstabletter!

    som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #74360
    bcc
    Medlem

    Cirka 133 dagar idag! Egentligen känns det inte så jobbigt längre förutom att jag saknar själva grejen att röka och snusa! 20 års användande är ju lite hatkärlek som jag ändå har uppskattat genom åren! Känns lite coolt att jag klarade av det..

    som svar på: Quitter #76381
    bcc
    Medlem

    Fanns tyvärr inte till Android men uppskattningsvis 5500:- är sparat hittills! Snusfri sen någon gång i oktober..;)

    som svar på: Försök nr 4724572….. #76320
    bcc
    Medlem

    3:e dagen är väl bland de värsta! Från och med idag blir det bara bättre!! Lycka till, hoppas du klarar det den här gången..:)

    som svar på: Så yr!! #76310
    bcc
    Medlem

    Ha ha! Krya på dig!!

    som svar på: Kanske har jag klarat det nu? #75904
    bcc
    Medlem

    Provade igår att inte köpa halstabletter.. Fånigt, javisst men man kan tydligen flytta sitt beroende på andra ting..;)

    Det är en känsla som växt fram ett litet tag som jag idag kan säga tydligt och det är att suget är enkelt att hantera nu efter typ fyra månader, även utan hjälpmedel som halstabletter.

    På den positiva sidan kan jag säga att jag idag aldrig eller väldigt sällan känner att jag har ett hjärta, vilket jag ibland kände när jag rökte och snusade. Det har på något vis gett en känsla av att jag är lite lugnare i kroppen och knoppen! Samtidigt känner jag i möten och dylikt att jag kan känna mig lite vassare mentalt. Piggare på något vis!

    Kul att äntligen känna sig fri från tobak, verkligen kul!

    som svar på: En snusare långt hemifrån #75818
    bcc
    Medlem

    Idag läste jag hela din tråd för första gången och jag kan känna att jag blir lite imponerad av din resa samtidigt som jag känner igen mig i mycket av det du skriver!

    Jag var dålig med att anteckna vilken dag jag slutade vilket så här när man fortfarande räknar i veckor känns det som man har dålig koll, men i och med att det var i oktober så gissar jag att man snart kommer att börja räkna i månader och då är problemet löst..;) Borde väl vara snart fyra månader utan snus eller cigg nu..:D

    Jag uppfattade aldrig om känslan av otillfredsställelse hade gått över för dig. Det var hur som helst skönt att läsa om någon som satte ord på känslan jag har. Nikotinsuget är väl helt bort. Något sug återkommer ibland men det går snabbare och snabbare över igen. Däremot har jag väldigt ofta en känsla av att jag är otillfredsställd, gissar att det är som när bebisar skall sluta med napp.. Hade jag tagit en onico eller något annat att stoppa under läppen kanske känslan hade försvunnit. Dock kommer jag aldrig får veta annat än om den försvinner av sig själv då jag inte längre vill vara sponsor av tobaksbolag eller dessa bolag som tillverkar liknande produkter som ex. Onico!

    Något som också har förändrats är min relation till kaffe och alkohol. Vet inte om det är beständigt eller om jag dragit ner på alkoholen enbart därför att det triggar nikotinsuget men det återstår väl att se. Kaffe dricker jag ungefär lika mycket som förut men betydelsen av ex. morgonkaffet har förändrats i och med att den tillhörande cigaretten saknas. Nikotinet var ju liksom det starkaste gemensamma kittet för de flesta laster i mitt liv och utan detta blir det liksom enklare att prioritera eller analysera vad som är viktigt i det dagliga livet när man talar om laster!

    Mitt nästa projekt blir också att tappa några kilon..

    som svar på: 9 januari slutsnusat #75994
    bcc
    Medlem

    Ja, jag känner också igen det! Efter några veckor var jag en riktigt oempatisk typ med kort stubin, men det gick över det också! Jag tror att det var efter den perioden som jag kände att jag kom in i en annan fas då det gick lättare!

    För mig kom det en till sån period efter ytterligare några veckor men det verkar som varje gång man kommer in i en sån blir de enklare att ta sig igenom!

    Lycka till!

    som svar på: Kanske har jag klarat det nu? #75901
    bcc
    Medlem

    9 månader, starkt jobbat! Ni som hållit upp ett längre tag nu – Upplever ni det fortfarande som jobbigt? I så fall hur och om inte.. När och hur förändrades beroendet under ert tid som snusfria?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)