Kanske har jag klarat det nu?

Välkommen! Forum Allmänt Kanske har jag klarat det nu?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68756
    bcc
    Medlem

    Började snusa för cirka 18 år sedan och har med åren även börjat röka. I mitten av oktober bestämde jag mig för att ge det ett seriöst försök med att sluta med nikotinet. Främst var det pengarna som gjorde att ville försöka sluta i och med att jag räknade ut jag kommer att nikotinera bort mellan 60 och 70 tusen kronor de följande fem åren av mitt liv!

    Att sluta visade sig dock vara jäkligt tufft och jag provade faktiskt flera olika metoder men bestämde mig för att det inte gjorde något så länge jag ALDRIG tog någon cigarett eller snus mer!

    Det första jag gjorde var att försöka sluta tvärt med allt nikotin… Det gick skitdåligt och var superjobbigt. Jag fick problem med synrubbningar och yrsel och livet var fruktansvärt. Jag provade då att köpa en dosa Onico. Dessa fungerade faktiskt jättebra och på bara några dagar hade jag vant min kropp att leva med Onico istället för Ettan. Men i och med att jag förstått att det innefattar avtrappning att sluta med tobak så provade jag ganska snart att lämna onicodosan hemma då jag åkte på jobbet.. Hur gick det då? Jo, jag fick åka hem på lunchen i och med att mitt nikoninsug slagit tillbaka med full kraft..

    I detta tillstånd tog jag då kontakt med en släkting som arbetar inom sjukvården och bad denne att skriva ut något läkemedel mot nikotinabstinens..;) Denne berättade för mig att jag skulle åka till närmaste mack och köpa vanliga nicotinelltabletter i första hand.

    Sagt och gjort blev nu planen att försöka arbeta bort vanan att ha något i munnen, både snus och cigg med hjälp av nikotintabletter. Köpte de svagaste, 2 mg tror jag att det var och började knapra.. Livet var åter enkelt igen!

    Men som sagt. Att sluta måste ju innefatta avtrappning även av dessa sugtabletter och jag gick ganska snart ner till en halv tablett när suget blev för stort. (Jag tog tabletterna när suget kändes skarpt och snålade inte!) En halv tablett fungerade väl och gjorde sitt jobb och jag försökte efter en stund gå ner till 1/4 dels tablett! Detta gick inte första gången utan jag gick upp till en halv direkt igen! Efter någon vecka gick det dock bra att minska dosen!

    Efter en period med 1/4 dels tablett började jag byta ut nicotinells tabletter mot halstabletter från Fishermans friend. Efter någon vecka gick detta och nikotinet var helt utfasat från mitt liv! Ganska skonsamt faktiskt!

    Idag är det förmodligen några veckor sen jag helst slutat med tabletterna. Kanske så länge som en månad faktiskt och cirka 10 veckor sedan jag rökte och snusade senast!

    Suget kommer väl fortfarande titt som tätt. Vissa mornar känner jag som ett filter i huvudet av yrsel som hade botats med en cigarett eller en snus men samtidigt försöker jag påminna mig själv om jag vet hur det känns att vara snusare – men jag vet faktiskt inte hur det känns att inte vara det!

    Lycka till allihopa inklusive mig!

    Gott nytt år!// Martin.

    #75895
    Strid
    Medlem

    Lyckatill! Detta klarar du!

    #75896
    Jarre
    Medlem

    Snyggt jobbat Martin, lycka till i fortsättningen också.

    #75897
    Fyrkanten
    Medlem

    Du är hemma nu. GRATTIS

    #75898
    bcc
    Medlem

    Ja, i morgon fyller jag år och det borde väl vara ungefär tre månader sen jag sist tog snus eller cigaretter! Sist jag fyllde år utan snus borde jag väl varit i 17-18 års åldern och i morgon fyller jag 37..

    Det känns som om jag haft en sämre period igen nu. Jag hade hoppats på att efter så här pass lång tid skulle man vara utan sug men så blev det tyvärr inte, men suget har i alla fall ändrat karaktär. Det går liksom att leva med det och jag måste väl säga att jag vant mig vid det! Egentligen är det väl ganska många timmar om dagen som går utan att man tänker på att röka eller snusa men det hade varit skönt om det gick över helt!

    Jag brukar vara in en sväng här på forumet på kvällen och jag har lagt märke till att många trådar startas upp utan egentlig uppföljning och jag gissar att dessa försök att sluta gått åt skogen. Det känns så jäkla skönt att jag inte är en av dem i och med att jag tidigare försökt sluta flera gånger!

    Men jag gissar att man är som en nykter alkoholist. Även om det känns självklart idag så vet man ju inte vilka faror morgondagen kan medföra..

    Finns det någon här på forumet som varit snusfri längre än mig nu?

    Lycka till allihopa!

    #75899
    Fyrkanten
    Medlem

    Jag håller med dig. Det känns som många bara försvinner efter ett tag. Ett misslyckande är inte hela världen. Jag vill gärna läsa om det med. Men det är tråkigt att folk inte berättar hur det går/gick. Sen är det väl så att i början följer man med i allt som skrivs och man skriver mer själv. Själv börjar jag närma mig 5 veckor. Suget kommer och går. Men jag ser mig själv som en före detta snusare.

    Kör på

    #75900
    Jarre
    Medlem

    ”Finns det någon här på forumet som varit snusfri längre än mig nu?”

    Nikotinfri sen jag impulsslutade 14/4 2011, vilket blir idag 9 månader och 10 dagar :)

    #75901
    bcc
    Medlem

    9 månader, starkt jobbat! Ni som hållit upp ett längre tag nu – Upplever ni det fortfarande som jobbigt? I så fall hur och om inte.. När och hur förändrades beroendet under ert tid som snusfria?

    #75902
    Jarre
    Medlem

    Det kommer ett snussug ibland, men det är ganska lätt att vifta bort nuförtiden :)

    För mig var det så att jag bytte snusberoendet mot annat, först fake snus och sen mot vanliga tuggummin. Har nog gått igenom alla smaker dom har på hyllorna :)

    Nu klarar jag mig utan något substitut sen en liten tid tillbaka.

    Men jag tror nog att det är så att har man en gång börjat så blir man aldrig helt fri från det.

    #75903
    issen
    Medlem

    Jag har hållit upp i ca två månader nu, den sista månaden helt utan nikotin. Har missbrukat snus i ca 30 år och ser/såg mig själv som jätteberoende. Jag var aldrig utan snus och hade även med mig nikotintuggummin om snuset skulle ta slut eller nåt. Sjukt.

    Jag tycker att det går ganska bra men är ofta jätteyr i huvudet, nån annan som har samma symptom? Ringde ”sluta röka linjen” och frågade vad det här berodde på och det beror tydligen på att blodtrycket blir lägre. Förutom yrseln är jag ganska deppig och det är väl det värsta för mig hur jag ska tackla.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.