SkrufAway

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 26 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: May the force be with you #89046
    SkrufAway
    Medlem

    Ett tag sedan man var här. Det börjar lida mot 2 år, och vad ska jag säga… det känns underbart! Visst kan suget komma då och då, men jag viftar bort suget lika fort som det kommer.
    Mitt liv är annorlunda idag jämfört med för 2 år sen. Jag är inte slav under en produkt; jag mår inte illa; jag är inte dålig i magen; jag har inte problem med tandköttet; jag får inte kväljningar när jag borstar tänderna; jag lägger inte min sista krona på en prilla. Jag mår helt enkelt MYCKET bättre UTAN snus!
    Så håll ut alla ni som är i början av er slutasnusaresa – det finns ett ljus i tunneln för er alla!

    Ses & hörs!

    • Det här svaret redigerades för 7 år, 8 månader sedan av SkrufAway.
    som svar på: 20december #84567
    SkrufAway
    Medlem

    Är du kvar i matchen?

    som svar på: Sluta snusa på semestern #84453
    SkrufAway
    Medlem

    Jag känner igen mig i mycket vad du skriver och hur du resonerar inombords. Även jag sökte den perfekta tidpunkten att sluta, och även för mig var detta under semestern. Nu har jag ”sabbat” en del semestrar genom åren pga detta, men det är okej eftersom det var den enda rimliga chansen för mig att lyckas. Så, Ja – din semester kommer troligen vara utav sämre kvalite, men jag kan lova dig att det är mödan värt, men det vet du själv eftersom du gått igenom detta en gång tidigare. Dock så tycker jag att du ska utmana dig själv att köra Cold Turkey. För många är det inte så illa som man förväntat sig, och om du lyckas har du kommit en bra mycket längre väg på resan efter tre veckor än om du kör med e-cigarett.
    Nu har jag varit snusfri någon månad, och börjar se ljuset i tunneln. Jag har fortfarande tuffa dagar, där jag framförallt har ett fokusproblem och tunnelseende. Väldigt likt de symptom jag hade dag 1-3. Dock så känner jag en stolthet att lyckats sluta som överskuggar allt annat! För att dämpa abstinenskänslan på din semester så rekommenderar jag att du slutar någon dag innan, samt att du set till att hålla blodsockret på en jämn nivå… Lycka till!

    som svar på: 20december #84297
    SkrufAway
    Medlem

    Bra jobbat! Vi har kommit en lång bit på vägen. Även jag har haft influensa och förkylning (från hell)! Och influensa har jag inte haft på 25 år. Vi har kanske en felaktig bild av snus… Kanske är det helande snarare än skadligt? 😉
    Kör på! Kanske det är dags att fimpa substituten nu…? Jag har slängt ingefäran nu – det var lite småtufft ett par dagar, men inte mer än så. Det är baggis jmf med snuset!

    som svar på: Fjärde dygnet #84251
    SkrufAway
    Medlem

    Kör på bara – meningsfullheten ligger bortom hörnet!
    En riktig stor morot för mig har varit att se hur mycket pengar jag sparar på att inte snusa och hur många dosor man inte skyfflat in. Det finns en del OK appar som håller koll på detta åt dig.

    som svar på: May the force be with you #84250
    SkrufAway
    Medlem

    Dag 49:

    Är i ett stadie där abstinensen och snustankarna kan ligga i vila flera (4-5) timmar i sträck. Är en fantastiskt skön känsla när man inser att man inte tänkt på prillan när man vaknat, eller efter att man ätit sin lunch.
    Dock kan jag fortfarande uppleva fysisk abstinens. Nu tror jag egentligen inte att det är nikotinabstinens jag känner. Snarare är det så att jag kopplar många av mina fysiska besvär (ex. snurrig, illamående och problem att fokusera) till frånvaron av snus.

    Jag är inne och läser det på det här forumet flera dagar om dagen. Det finns en hel del intressant historier att läsa. En intressant resa är den som @Nybrocorner gjorde. Efter mer än 2 år så valde han att gå tillbaka till snusandet. Hans abstinens plågade honom dagligen till den grad att han inte längre stod ut. Man får ju hoppas att detta är ett sällan förekommande fenomen. Kolla gärna in hans snusblogg – det är intressant läsning och är stärkande för en själv när snustrollet knackar på dörren.

    Trevlig helg all!

    som svar på: Slut med smygandet #84249
    SkrufAway
    Medlem

    Jag känner också igen det – därför är jag ”imponerad”. Jag smög inför min fru, mina barn och mina föräldrar. När det väl uppdagades visade det sig att ALLA visste om att jag snusade igen, haha.
    Så frågan är: Är du säker på att frugan inget vet? 😉
    Det enda möjligheten för att mig att teoretiskt lyckas smyga utan att upptäckas vore att odla ett skägg och dra ner på snusandet rejält eftersom jag snusade non-stop och byte prilla ned 15-30 minuters mellanrum.


    @Issen
    – kan du fortfarande få ett sug att ta en prilla?

    som svar på: Slut med smygandet #84247
    SkrufAway
    Medlem

    Nu försvann nästan hela inlägget *suck*. Nåja – lycka till!

    som svar på: Slut med smygandet #84246
    SkrufAway
    Medlem

    Läste igenom din tråd och fastnade vid det faktum att du lyckats dölja snusandet för din fru i 15 år. Imponerande på något sätt måste jag säga

    som svar på: May the force be with you #84171
    SkrufAway
    Medlem

    Dag 34:

    Känns relativa bra nu…

    Positiva effekter hittills:
    + Morgonklökningar borta
    + Bättre luktsinne
    + Bättre smaksinne
    + Bättre munkänsla
    + Större känslospann – känner mig mer ”levande”

    Negativa effekter:
    – Kortare stubin
    – Stundtal utanför-kroppen-känsla

    Jag kommer aldrig gå tillbaka till missbruket! Fy fan!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 26 totalt)