Sluta snusa på semestern

Välkommen! Forum Tips och metoder Sluta snusa på semestern

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #84451
  Nufan
  Medlem

  Hej!

  Jag tänkte sluta snusa på nu på min tre-veckorssemester i April. Efter mycket om och men har jag insett att jag verkligen inte kan sluta snusa när jag jobbar. Det är helt omöjligt. Mår riktigt dåligt när jag trappar ner eller när jag slutat helt där med alla krav på en (ett jobb med hög kundfokus, man måste alltid vara pigg, alert och social). På semestern har jag distraktioner som bad, sol, fester, dykning och annat roligt, plus, inga som helst krav på mig.

  Cold-turkey vågar jag, som skrivet tidigare, inte mig på just nu. Jag kommer att använda mig av en elcigarett med rent nikotin (ingen tobak; likvärdigt med nikotintuggummin/plåster/nässpray osv) för att sluta. Nikotinet är för mig inget egentligt problem, utöver det faktum att effekten från snus är långsam och byggs upp alldeles för mycket under dagen när man snusar så mycket som jag gör. Jag mår riktigt jävla pissdåligt ofta på grund av snusen. Hjärtklappning, yrsel, förvirring, hjärndimma, blodsockerkrascher (jag tror jag har hypoglykemi), skakande, stelhet, katastrofal sömn och en känsla av att vara känslomässigt avtrubbad är vad jag lever med varje dag, och har gjort sen dag ett jag slutade röka och började snusa. Jag är helt säker på att detta beror på snuset. Vad exakt i snuset det är vet jag inte, men jag tror min kropp helt enkelt inte pallar med den höga nikotinmängden som stannar i blodet under så lång tid. Cigaretter hade jag inga problem med när jag rökte för flera år sedan. Då mådde jag kalas (utöver rökningens horribla effekter, men inte så illa som nu). Cigaretters nikotinnivå peakar snabbt och dalar i princip lika snabbt, vilket inte får samma malande effekt på mig som med snusen.

  Så det jävliga har varit att jag suttit i en riktig catch-22-sits; snusa och må dåligt eller sluta snusa och må sämre (ett tag) tills jag mår bättre. Jag vill såklart sluta snusa, men jag har inte klarat av det pga. att jag vet att jag kommer må så kasst.

  Varför jag väljer att sluta med el-cigaretten är helt enkelt för att den tar udden av abstinensbesvären och levererar nikotin på ett extremt mycket mildare sätt vilket jag inte mår dåligt av. Jag slutade med denna metod i två månader för ett år sedan vilket fungerade alldeles utmärkt. Misstaget jag gjorde då var att köra på alldeles för hög nikotinhalt (den starkaste som fanns att tillgå). Trots detta dock mådde jag fantastiskt mycket bättre än på snus – mycket lugnare, sov som en kung, hade aldrig hjärtklappning och kände mig mycket friskare i kroppen, som jag bör göra som 23-åring. Varför jag började igen? Mycket bra fråga, och ett ofattbart korkat ”beslut”.

  Så! Semester! Perfekt tillfälle att sluta och få tre veckor (och lite till) på sin mätare!

  Det jävliga är ju dock att man börjar tänka ”fan, nu har du tagit ut i princip hela årssemstern, ska du verkligen lida för detta och sitta där nere i abstinens?”. Jag tänker dock i ett långt perspektiv, och ser jag hur jag vill vara som person så vill jag fan inte vara snusare. Jag vill inte gå runt med den äckliga dosan i min ficka och portionen under min läpp 24/7. Jag vill verkligen inte det. Kroppen och hjärnan börjar dock skrika så fort jag känner att jag är nära beslutet: ”NEJ FÖR FAN, tänk vad gött du har med polarna och alla som snusar, och visst är det gott till öl och kaffe? Bla bla bla…”.

  Har ni lite peppning att ge? Några möjliga tips och råd? Någon som gjort samma sak?

  Hur ska jag göra, ska jag ta med en dosa ner utifall att, eller slänga skiten på flygplatsen här i Sverige, och bara köra på nikotintuggummi på planet och elcigaretten restrerande resan?

  Jag känner att vill jag sluta snusa så är det här den perfekta tiden att göra det. Annars kommer det dröja minst ett år till, och då kommer jag behöva gå igenom samma sak. Jag VILL verkligen sluta snusa. Jag är så fruktansvärt jävla trött på skiten så det finns inte. Känner mig som en sönderarbetad 80-åring i kroppen trots att jag borde vara i mitt livs esse!

  Tack på förhand!

  #84452
  Nufan
  Medlem

  Tog precis en kik på mitt tandkött förresten. Fy fan. Tandhalsen vid tanden där jag lägger snusen är nästan helt blottlagd, och ovanför är det vitt och blekt. Det är inte bra alltså… ännu en motivation till att lägga ner med skiten för gott!

  #84453
  SkrufAway
  Medlem

  Jag känner igen mig i mycket vad du skriver och hur du resonerar inombords. Även jag sökte den perfekta tidpunkten att sluta, och även för mig var detta under semestern. Nu har jag ”sabbat” en del semestrar genom åren pga detta, men det är okej eftersom det var den enda rimliga chansen för mig att lyckas. Så, Ja – din semester kommer troligen vara utav sämre kvalite, men jag kan lova dig att det är mödan värt, men det vet du själv eftersom du gått igenom detta en gång tidigare. Dock så tycker jag att du ska utmana dig själv att köra Cold Turkey. För många är det inte så illa som man förväntat sig, och om du lyckas har du kommit en bra mycket längre väg på resan efter tre veckor än om du kör med e-cigarett.
  Nu har jag varit snusfri någon månad, och börjar se ljuset i tunneln. Jag har fortfarande tuffa dagar, där jag framförallt har ett fokusproblem och tunnelseende. Väldigt likt de symptom jag hade dag 1-3. Dock så känner jag en stolthet att lyckats sluta som överskuggar allt annat! För att dämpa abstinenskänslan på din semester så rekommenderar jag att du slutar någon dag innan, samt att du set till att hålla blodsockret på en jämn nivå… Lycka till!

  #84454
  messi
  Medlem

  Det krävs en jävla vilja, men det går… Och det är absolut värt det! Lycka till

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.