May the force be with you

Välkommen! Forum Dagbok May the force be with you

Etiketter: 

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83975
    SkrufAway
    Medlem

    Har så joinat forumet som har varit min no1-support sedan jag lämnade trygga nikotinlandet och begav mig upp på min livs tuffaste resa.
    Jag har snusat i 15 år. Dessvärre har jag inte lyckats hålla mitt intag på en rimlig nivå – på senare år har jag snittat 2-3 dosor per dag, vilket givetvis påverkat både hälsa och ekonomi.
    Jag ser fram emot att göra denna resa tillsammans med er!

    #83980
    hoppfull78
    Medlem

    Härligt. Ser att du precis som jag varit snusfri en vecka nu :).. keep strong

    #83982
    SkrufAway
    Medlem

    Tackar! Känns bra att ha med någon som är i fas med en själv.

    #83984
    SkrufAway
    Medlem

    Den första positiva hälsoeffekten är att mitt morgonillamående har försvunnit. Det senaste året har jag haft ständiga kväljningar innan jag fått i mig frukost.

    #84000
    SkrufAway
    Medlem

    Det har snart gått 9 dagar sen jag spolade den sista prillan. Det har gått helt okej, men givetvis inte smärtfritt. Abstinensvågorna sköljer in när man minst anar det, men de är allt som oftast kortvariga.
    Jag har gjort den här resan ett antal gånger förrut, och jan anser mig nu ha den erfarenhet som krävs för att faktiskt lyckas sluta förr gått. Mitt längsta uppehåll var på 6 månader. Liksom alla andra uppehåll så blev det just bara ett uppehåll pga att jag bara skulle ta den där sista prillan till sommarens första bira… Det tog ett par gånger att inse fakta – det går INTE att bara ta en prilla och sen fortsätta uppehållet som om inget hänt.
    Förrutom tidigare erfarnheter så är mer motiverad den här gången. Dels snnusar jag upp ca 36000 (TRETTIOSEXTUSEN) om året. Utöver detta så finns det en än viktigare hälsoaspekt – jag har blivit trött, lat, ofokuserad, dummare och tråkigare av snuset. Dessutom ser tandköttet inget vidare ut och en del tänder har börjat vandra.
    Nä, det är verkligen dags! Jag kommer att sakna snusen, men sanningen är att jag kommer att sakna illusionen av den. Verklighetens snus var bara av ondo…

    #84001
    messi
    Medlem

    Verkar som du har rätt attityd… Det gör inte processen smärtfri, men möjlig 🙂 kämpa på och låt inte snusdjävulen få tag på dig 😉 lycka till!

    #84003
    hoppfull78
    Medlem

    Kämpa på och unna dig något gott istället för prillan. Tänk på de 36lök du spenderat per år (gjorde en analys av mitt eget snusande och konstaterade att det låg på ca 30 om året)…

    Det är riktigt skönt att lägga undan ”snuspengar” så ser man hur mycket man sparat på att inte snusa 🙂

    #84011
    SkrufAway
    Medlem

    10 dagar:
    Sista dygnet har varit det mest kämpiga på resan, bortsett från dag 1-3. Min abstinens yttrar sig framförallt i ”fladdrande” ögonbryn och därmed problem att fokusera blicken.

    Familjen har haft inneboende senaste veckan. En inneboende snusar, så det har blivit så att jag köpt snus till denne. Har dock inte varit några större problem. Jag har även luktat på snuset. Det luktade ganska illa måste jag säga. Det känns verkligen som att mitt luktsinne förändrats (förbättrats) kraftigt under de här 10 dagarna. Någon som känner igen detta?.

    Snart är ledigheten slut och det är då den riktiga prövningen kommer för min del. Jag har ett, i mitt tycke, stressigt jobb (precis som alla andra nuförtiden) och tidigare har jag bemästrat stressen m.h.a. snusen. Hur ska jag göra nu?

    Nåja, tiden får utvisa. Jag har förberett min återkomst till vardagen med att ladda hem lite avkopplingsprogram (mindfulness). Det har hjälpt en del tycker jag.

    Gott nytt År på eder alla!

    #84014
    hoppfull78
    Medlem

    Hmm verkar lite som att vi ligger på samma nivå nu med abstinensen just att det gått upp något nu.
    Även jag börjar jobba på fredag. Blir spännande att se hur man kommer ta diskussionerna på jobbet *haha*…
    Gott nytt snusfritt år

    #84021
    SkrufAway
    Medlem

    Attans va det känns bra att ha övervunnit nyårsfirandet utan snus! Går det att misslyckas nu?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.