misja

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 201 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Det Ska Gå! #88860
    misja
    Medlem

    och nufardetvaranog, tack för all pepp!!! Det har känts så bra att ha dig med på vägen.

    Så glad över att se att det går så bra för dig också. Vad bra vi är 🙂

    Kram

    som svar på: Det Ska Gå! #88859
    misja
    Medlem

    Jösses vad bra du formulerade det!

    Jag har inte heller sparat några pengar men jag tycker ändå om att räkna och tänka på att de i alla fall inte har sponsrat ett äckligt beroende.

    En stor grej är också det där du skriver att man inte tänker SNUS! så fort man råkar ut för något stressigt, ledsamt eller jobbigt.

    Hur är det med ditt knä? Kan du springa något öht? Känns det ok att inte träna lika hårt?

    Det är så härligt att höra att du njuter av livet och din smittsamma entusiasm är härlig och unik. Forumet har varit oumbärligt för mig men kanske allra mest du. Tack för det. Du är en fin vän som jag förvarar på en alldeles speciell plats i hjärtat.

    Stora kramar till dig (och barnen, mamma och hunden)

    som svar på: Äntligen! #88858
    misja
    Medlem

    Åh vad många goda nyheter! Snuset och livet och allt. Så himla härligt att höra, jag blir riktigt glad.

    Vi mår bra. Barnen är på sin årliga Sverigeturné och jag är hemma och passar djuren. Jag saknar ungarna men kanske inte lika hysteriskt och ångestladdat som tidigare.
    Snuset har blivit starten på någon slags livstilsomläggning för mig. Jag har slutat dricka alkohol (ett år sedan) och är på god väg att övergå från vegetarisk till vegansk kost.
    Hunden är ett fint sällskap och han verkar njuta av att ha mig för sig själv. Han är ett charmtroll utan dess like men också en handfull.

    Några fördelar med att ha slutat:
    Jag har sparat 24 800 kr
    Äntligen har jag blivit av med blödande tandkött
    Jag har lärt mig att jag har karaktär och klarar mer än vad jag tror
    En viktig anledning till att jag slutade var att jag aldrig kände mig nöjd. Hur mycket jag än snusade så räckte det inte på nägot sätt. Nu är jag slutligen nöjd. Så mycket tid att tänka på annat.

    Nackdelar:
    Absolut inga!

    Kämpa på alla!

    som svar på: Äntligen! #88791
    misja
    Medlem

    Jag skriver innan jag läser tillbaka i forumet. För att få det gjort. Inte för att jag inte vill men för att det blir svårt när det gått lång tid.
    Jag är mitt uppe i min andra snusfria sommar och det är underbart. Livet är så mycket bättre utan snus. Det bästa är nog att slippa beroendet. Det är förnedrande att köra nästan två mil till affären och lika långt hem för en dosa snus. Och att vara av med den gnagande olusten över att man borde sluta men inte gör det. Jag slipper allt sånt nu!!!
    Jag var så inbiten. Snusade på natten till och med. Nu kör jag bil och dricker kaffe utan att tänka på snus. Det trodde jag nog aldrig.
    Hoppas att ni har en fin och snusfri sommar. Till er som kämpar med abstinens, meningslöshet, koncentrationssvårigheter… allt sånt. Jag tror på er!

    (LinaMie, är du kvar här? Det var när jag tänkte på dig som jag kom mig för att titta förbi. Har du det bra?)

    som svar på: Det Ska Gå! #87748
    misja
    Medlem

    Jag var rätt aktiv på alla sorters sociala medier förut. Så blev jag sjuk och behövde dra mig tillbaka och klippte med allt sånt. Utom olika anonyma forum då. Det skulle vara fint att höras på annat sätt.
    Jag finns på maloblogg at gmail punkt com
    Det var länge sedan jag använde den adressen så om du har lust att höra av dig och jag inte svarar på ett tag så är det för att den liksom inte ingår i min dagliga ”runda” längre.
    Kram!

    som svar på: Äntligen! #87526
    misja
    Medlem

    Vad långt bak min tråd har hamnat. Och vad många nya nick som kämpar med det förbannade beroendet. Mitt enda råd är att hålla er kvar här. Skriv, skriv, skriv! Genom att uppmuntra andra peppar man också sig själv på något underligt sätt.

    Jag räknar inte dagar längre utan är helt fokuserad på årsdagen. Det är en fantastisk känsla att läsa tillbaka och minnas hur man kämpade de första hundra dagarna. Det är inte så ofta jag är stolt över mig själv. Inte så ofta jag är snäll mot mig själv heller. Nu har jag gett mig själv en fantastisk present som jag lovat att vara oerhört rädd om och vårda livet ut. Det löftet och den stoltheten står jag tacksam och ödmjuk inför.

    De senaste veckorna har jag för första gången på mycket lång tid känt ett starkt sug efter nikotin. Plötsligt har jag börjat snegla på snuskylen vid kassorna trots att inte lagt märke till den på många månader. Jag är på väg ur det nu men det har varit lite kämpigt faktsikt och jag har ätit alldeles för mycket choklad.

    Ta hand om er allihop och kämpa på. Det är värt det alla dagar i veckan.

    som svar på: Ödmjuk och förbannad #87525
    misja
    Medlem

    Vad roligt, Kahlo! Jag undrade förut hur det hade gått för dig. Vilken styrka, stort grattis!

    som svar på: Det Ska Gå! #87524
    misja
    Medlem

    Hej LinaMie!

    Vad glad jag bli av att läsa dina inlägg. Tänk att vi snart varit snusfria i ett helt år. Det är svårt att förstå att det är sant. Jag har tänkt så många gånger att jag ska titta in och läsa och skriva men så blir det inte av. Jag hade inte klarat av den här resan utan dig och ”gänget”. Här hittade jag mer pepp och styrka än någon annanstans i livet.
    Jag tänker på dig ofta när jag är ute med hunden. Ditt knä och din mamma och att jag undrar över hur din jycke ser ut. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du har det bra.

    Stor kram

    som svar på: Äntligen! #87152
    misja
    Medlem

    Åh, fina du. I miss you too. Jättemycket. Det har inte blivit så att jag har tittat förbi. Ibland vet man inte varför. Jag behöver det nog egentligen. Utöver att jag saknar dig och andra gamla vänner och undrar hur ni har det så stöter jag fortfarande på utmaningar. Ibland slår suget bara till och jag har några gånger arbetat med tankar som ”jag kanske bara ska prova hur det smakar nu”… Nej, det ska jag inte men det är lite skrämmande hur beroendeskallen försöker lura en.

    Jag ska till barnens skola nu. Ska läsa ikapp och skriva mer sen. Det ser jag fram emot. Kramar till alla!

    som svar på: Det var ju busenkelt #86637
    misja
    Medlem

    Så himla motiverande att tjäna pengar på att sluta. I början var det ingen drivkraft för mig men nu när summan jag inte köpt snus för börjar bli ganska ansenligt är det desto mer peppande.
    10 900 kr har jag spenderat på saker jag verkligen vill ha. Hittills.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 201 totalt)