MichaelB

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 105 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #98488
    MichaelB
    Medlem

    Det går hyggligt! I början av veckan hade jag ett par dagar nästan utan abstinens. Men igår kväll slog den till så inihelvete! Kändes som att jag var tillbaka på dag tre. Irriterad och rastlös och konstig. Försökte komma på en anledning, men hittade ingen.
    Idag är det bättre igen.
    Tack för tips om avsnittet om plasticitet. Mycket intressant. I ett annat avsnitt diskuteras just beroende och njutning. Det var också intressant. Handlar bland annat om hjärnans strävan efter att hålla dopaminnivåerna i hjärnan i balans. När vi tillför en drog som ger ett kraftigt dopaminpåslag upphör hjärnans egen produktion av dopamin. Så inte så konstigt att vi känner oss låga när vi plockar bort drogen. Men fint att hjärnan kan ändra sig och börja fungera normalt igen. Fast också läskigt att vi alltid minns ruset som drogen gav oss och längtar tillbaka dit. Så det gäller fan att passa sig.
    Sex veckor på måndag. Snart helg och minimal risk för min del att falla tillbaka.
    Trevlig helg till alla!

    som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #98472
    MichaelB
    Medlem

    Ja. Och till slut är det svårt att veta vad som är abstinens och vad som är missbrukar-hjärna. Som längst har jag varit utan i sju veckor, tror jag. Då är ju inte abstinensen överjävlig ändå. Men när man är van vid att möta alla känslor med snus är det lätt att fortsätta att göra det. Den som aldrig har snusat tänker ju inte att en motgång/stress/dålig dag/regnigt väder/elaka människor eller vad det nu är måste tacklas med snus. De tänker bara att ”idag var det jävligt pissigt, men imorgon blir det kanske bättre.” De tänker inte heller att härliga stunder skulle bli ännu härligare med snus.
    På så vis liknar väl alla missbruk varandra, antar jag. Den som är alkoholist har svårt att tänka att livet är värt att leva utan alkohol.
    Det verkar inte vara helt ovanligt att före detta snusare börjar igen efter mer än ett års uppehåll. Då måste det vara längtan efter en viss känsla/ett visst rus som lockar. Men som jag skrev nån annan gång: snus är ju en rätt klen drog när det kommer till ruset (i alla fall jämfört med andra droger).
    Så min förhoppning är att jag ska lyckas hålla ut tills all fysisk abstinens är över och sedan vara klok nog att förstå att massa människor klarar sig alldeles utmärkt utan snus.
    Just idag känns det rätt okej. Tycker att jag har svårare att fokusera fortfarande, men fan vet om det är abstinensen eller om jag bara har en dålig dag. Som sagt.

    som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #98468
    MichaelB
    Medlem

    Fem veckor idag! Det är måndag och januari men känns ändå hyggligt. Haft ett konstant men svagt sug hela dagen och noll funderingar på att börja igen. Har slutat och börjat många gånger tidigare och nu ger jag mig själv en liten utskällning när jag funderar på att börja igen. För det är ju jävligt tröttsamt att göra en förändring och sedan falla i samma jävla fälla gång på gång. ”Gå en annan väg nu då, dumskalle!!”.
    Så jag försöker göra det för det är ju inte kul att få utskällningar.

    som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #98463
    MichaelB
    Medlem

    Idag är en sån där dag då jag har störst risk att åka dit igen. Regn och mörker. Tråkigt på jobbet. Inga roliga grejer att se fram emot. Abstinensbesvär som inte riktigt försvinner. Halvfet och blek.

    Då är det lätt att dra igång tankarna: ”Är det verkligen värt det?” ”Livet är roligare med snus.” ”Man behöver nåt för att stå ut i det här jävla landet.” ”Jag kommer ändå inte klara det så jag kan lika gärna börja nu.” ”Andra blir av med abstinensen, men inte jag.”

    I den stilen. Men just nu känns det ändå som att jag kommer klara dagen. Och imorgon är det i alla fall fredag. Fem veckor snusfri på måndag. Vore synd att kasta bort ansträngningen. Men inte så jävla muntert just nu.

    som svar på: Tiden är inne #98462
    MichaelB
    Medlem

    Grymt jobbat!

    Och 27 000 är ju faktiskt mycket pengar.

    som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #98440
    MichaelB
    Medlem

    Tack för pepp himmelstrutz!
    Har känts lite bättre de senaste två dagarna, så jag kämpar på!

    som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #98437
    MichaelB
    Medlem

    Fast det får fan bli bättre de kommande två veckorna. Tror inte att jag orkar så mycket mer.

    som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #98436
    MichaelB
    Medlem

    Eller ”en jävla abstinens” är kanske fel uttryck. Framförallt känner jag mig omotiverat jävla irriterad. Och lite låg. Och sugen på något som lyfter mig.

    som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #98435
    MichaelB
    Medlem

    Har haft en jävla abstinens idag och igår. Då kommer tankar i stil med ”jag kan nog inte sluta, jag kommer må dåligt för alltid om jag inte snusar, lika bra att börja igen.” Men vet ju innerst inne att det handlar om tid. Hjärnan måste få tid att ställa om, nollställas. Och fyra veckor är inte mycket tid efter 30 års missbruk. Så jag kämpar på ett tag till. Och litar på er andra när ni säger att det till slut blir bättre.

    som svar på: Om att kräkas och att vänja sig #98433
    MichaelB
    Medlem

    Snart fyra veckor. Vissa dagar är förjävliga fortfarande. Andra dagar tänker jag knappt på snus. Vissa dagar är jag övertygad om att jag aldrig kommer att falla. Andra dagar tänker jag att det inte är värt att må skit.

    Några fördelar så här långt:

    Långsammare puls
    Mindre oro och ångest, större lugn
    Mindre avtrubbad, mer närvarande, starkare känslor
    Mindre stressad – slipper planera snusinköp
    Mer pengar
    Fräschare mun och tänder
    Bättre sömn
    Frihetskänsla

    Av abstinens känner jag fortfarande:

    Irritation och humörsvängningar
    Hunger
    Malande sug
    Saknad efter något som lyfter mig tunga/stressiga/tråkiga dagar
    Muskelstelhet

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 105 totalt)