Tiden är inne

Välkommen! Forum Dagbok Tiden är inne

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 271 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #79554
  Ziiid
  Medlem

  Då var det alltså dags (igen). Jag har nu varit utan snus i snart 21 timmar och för ca 3 timmar sedan bestämde jag mig för att denna lilla ”paus” (pga magsjuka) skulle göras om till ett (nytt) försök.

  Jag är 36 år. För ofattbara 22 år sedan tog jag min första snus. Till skillnad från många andra varken spydde jag eller mådde dåligt i övrigt. Jag började på allvar vid 16 års ålder men har slutat en gång (på riktigt). Då höll jag mig borta i 4 år men hittade tillbaka via ”vänliga kollegor”. Ensam är inte stark när det gäller att sluta snusa. Detta innebär lite snabbt summerat att jag snusat i ca 16 år. Det har tagit mig lika många år att inse en sak:

  Jag kan inte snusa längre. Min gräns var 16 år. Om jag ska kunna fortsätta så är det bara möjligt om någon av nedanstående 4 förutsättningar slår in:

  1) Jag byter till en starkare snussort.

  2) Jag stannar uppe ännu längre på natten

  3) Jag ställer en väckarklocka och tar en snus

  4) Någon bestämmer att vi numera ska ha fler timmar på ett dygn.

   

  Som sagt, det tog mig 16 år att nå taket tillräckligt många gånger för att fatta att det inte funkar längre. Jag har slutat – och börjat, slutat och börjat för många gånger för att ärligt kunna tro på orden: ”Det kommer bli annorlunda den här gången. Jag kommer bara snusa när jag verkligen är sugen.” Den taktiken fungerar nämligen jättebra – för att hitta en anledning att börja snusa igen. Sen vet jag (och många med mig) att efter en månad så lassar man in snus precis som förr eller MER. Det är det som varit mitt problem att jag bara snusar mer och mer. Min snustaktik är relativt enkel men väl uträknad och utprovad under många år. För att förstå den bör jag säga att jag snusar portion (Knox vanlig) och min ”sida” i munnen är vänster.

  1) Börja dagen med en dubbel portion på rätt sida (vänster). Känns bra eller hur?

  2) Efter ca 30 min, spotta ut och lägg en dubbel portion på fel sida (höger). Samma kick som första snusen på dagen (nästan) eftersom sidan är osnusad idag.

  3) Efter ca 30 min, spotta ut, hämta en kaffe och drick gärna snabbt så man inte förlorar dyrbar snustid och lägg en dubbel på rätt sida om möjligt lite längre bak så det bränner mer.

  4) 20 min senare har vi ett problem. Taskig smak i munnen av kaffe och snus. Hämta en frukt vid kaffemaskinen, förslagsvis päron. Päron återställer din fräshhet i munnen. Jag äter ett päron och har nu en ny smakflora i munnen. Perfekt att dundra in en enkel portion på fel sida superlångt bak (ett ställe vi inte snusat på än).

  5) Äntligen lunch. Det vet väl alla? Snusen efter lunchen är godast. Sneglar på dosan under lunchen (åtminstonte snudd på). Nu funkar det med en dubbel på rätt sida igen men det bränner lite fast på ”fel sätt”. Mer ont-bränner än skönt-bränner.

  6) 30 min senare, det bränner för mycket. Därför – släng ut och kör en dubbel portion på fel sida, det borde väl ändå funka?

  7) 30 min senare. Om det gjorde, funkade perfekt  och god var den! Kanske kan prova en dubbel på rätt sida igen efter en kaffe och om det finns en kaka? Javisst…..

  8) Osv osv osv.

  15) Dags att sova. Har borstat tänderna (ps. perfekt smak i munnen. ds.) och vad passar väl bättre än att ta en dubbel portion på fel sida, en riktig brännande avslutningssnus på dagen där man kan filosofera över dagen och morgondagen! Nice….

  16) Vaknar 3 timmar senare och snusen är kvar… ut med den.

  17) Vaknar 6-7 timmar senare och dagen ska börja på nytt och jag förbannar att jag somnade med snusen för nu kommer inte ”första” smaka lika bra.

  18) Skriver en påminnelse om att jag INTE får glömma handla en ny stock snus på ICA efter jobbet eftersom jag bara har 3 dosor kvar hemma vilket är ett på tok för lågt säkerhetslager.

   

  This is my life. Det är därför jag är här. Jag orkar inte mer. Jag har insett att jag aldrig kommer kunna snusa igen. ALDRIG. Jag kommer aldrig kunna ta en festprilla, aldrig en prilla av polaren när man fikar etc etc. Jag kan aldrig mer snusa i hela mitt liv. Jag kan också spara er andra en del tid genom följande SANNING:

   

  Det som gör att du kan hålla dig borta är antal dagar du kan säga att du varit fri. Så fort du tummar på dagarna, dvs förstör din svit av snusfria dagar – då är du körd. Det är din enda livlina. Tro mig, jag har testat ett 10-tal gånger. Så fort jag förstört min livlina så har jag börjat igen. Då har man nämligen inget att förlora längre.

   

   

  #79556

  Jepp, så är det… Tyvärr verkar de flesta behöva upptäcka det dyrköpt på egen hand… Det är ju egentligen väldigt enkelt… Spotta ut, skölj och sen ta inte något med nikotin igen så länge du lever… Klart…

  #79557
  Ziiid
  Medlem

  Snart är första dagen klar (intalar jag mig). Blir att lägga sig tidigt. Av erfarenhet vet jag att det tuffaste jobbet väntar runt dag 12-16… Orkar inte ens tänka på första natten dock. Sista gången jag slutade hade jag såna svettningar så det fanns inte. Ser inte fram emot det här men det måste ske.

   

  #79558
  Ziiid
  Medlem

  Det är så sjukt sorgligt att jag redan funderar på att snusa upp den stock som finns hemma som någon form av avslutning på min ”snuskarriär”… Fan vad många fällor det finns nu. Jag känner dock att jag måste ha snus hemma. Då vet jag att jag kan om jag måste och det håller paniken borta. Shit….

  #79559
  kicka
  Medlem

  Tack för din härliga beskrivning av din dag. Du fick mig att komma ihåg varför jag slutade o varför jag hänger på detta forum. 🙂

  Välkommen hit. Jag hoppas att det går bra för dig! 🙂

  #79560
  Perseus
  Medlem

  Känner igen mig i mycket du beskriver i ditt första inlägg. Det blev ca 23 år innan jag tröttnade för gott.

  Första 3 dagarna klart jobbigast. Ha kortsiktiga mål och ta ut nya vartefter du når dom.

  #79561
  Ziiid
  Medlem

  29 timmar och snart väntar första riktiga natten där dagen inte innehållit något snus. Jag minns förra gången. Någon form av ”nära-döden-light-upplevelse”. Visste knappt om jag var vaken eller sov, svetten dröp ur pannan och drömmarna avlöste varandra. Samtidigt vet jag att det är EN natt. Sen ljusnar det…

  #79562
  Perseus
  Medlem

  Japp, gör nästan vad som helst, förutom att vika ner dig för nikotinet, bara du fixar natten. Därefter fixar du morgonen, sedan eftermiddagen, kvällen osv.
  Prioritera sömn, ha ett jämnt matintag och motionera.

  Andnöd fick jag uppleva ett par ggr. Riktigt otäckt men man tar sig förbi detta också. Upp och drick vatten och på´t igen.
  Bit ihop. Det är utan tvekan värt det!!

  #79568
  Ziiid
  Medlem

  Natten var ok – förvånansvärt ok. Inte alls som förra gången. Kanske är Knox svagare än Granit? Eller är det bara en myt att vissa snussorter är starkare (om det nu inte uttalat är tex ”General extra stark” man köper)? Hur som helst, abstinensen är inte toksvår än och det har nu gått nästan 42 timmar utan snus. Det svåra är ju alla tillfällen man ska gå igenom utan snus (minst en gång) för att nästa gång inte tänka på snus vid tillfället. Själv hade jag flera hundra tillfällen där en snus var gjuten, tex

  * När jag slår upp ögonen efter natten

  * Efter frukost

  * Efter kaffe, efter frukt, efter ett glas vatten, ett glas juice, under en öl, under vindrickande – sammanfattat efter ALLT som man kunde stoppa i munnen i form av mat, dryck och godis.

  * Innan bio, under bio, efter bio.

  * Innan bilfärden börjar, när bilfärden slutar.

  * Efter träningen, efter duschen.

  * När något var extra kul, extra tråkigt, extra komplicerat

  * Innan man ska berätta om något kul som hände på jobbet

  * Innan man ska göra något som gör en nervös

  * När man ska läsa tidningen, när man ska på muggen, när man ska göra något tråkigt som tex städa

   

  Förresten… jag tar tillbaka allt och vänder på steken. Jag har ingen period eller situation då det inte passar med snus. Så jävla sjukt är det. Den vakna tiden går ut på att söka kicken man får av första dagens snus i resten av snusarna med det funkar inte. Egentligen är det bara första som är god (om man inte råkat somna kvällen innan med snus för då är inte ens den god.)

  Vilket liv egentligen.

   

   

  #79572
  nybrocorner
  Medlem

  Tack för din berättelse – jag känner igen mig till 100%…

  nu vet jag varför jag slutat snusa… – jag vill aldrig uppleva detta igen – i det du berättar…

   

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 271 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.