lillavilja

Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Hälsosammare liv på g? #87554
    lillavilja
    Medlem

    Tack! Känns bättre idag. Dessa vågor! Igår kväll brast det till slut: satt och stirrade ut på ingenting, allt var menlöst, och sen började jag storgråta. ÖVER VAD? Jo bara fan och hans moster vet!! Satt där länge, märkligt beteende. Försökte komma på något konstruktivt men allt berörde mig lika mycket som bleka klyschor folk pimplar med när de inte har något att säga.

    Men den här dagen har lite mer färg. Kommer man sådär lågt så bara måste det ju kunna kännas bättre! Det är sant Anders, såhär snabbt kan man inte ge upp. Det bara måste kännas bättre efter varje kamp. Men Sorgen, 50-60 dagar av nedstämdhet och dimsyn – det är rätt dystert att tänka på.. jag borde väl förbereda mig på det men kan bara inte acceptera den långa tiden. Jag har ett delmål. Nästa vecka är en gräns. När jag passerar den tiden så är de fysiska besvären mindre, eller så är jag starkare, men min förhoppning är att då känns det lättare.

    som svar på: Erfarenheter av att sluta med fysiska krämpor? Tips? #87545
    lillavilja
    Medlem

    Jag sitter i nästan samma sits: 10 års beroende, kedjesnusande med dubbla prillor och/eller extra starkt snus, har haft flera kortare avbrott (ca 2-3 veckor).
    Nu kör jag igen. Tuggummin till hjälp denna gång. Några fysiska knep jag använder är:
    – Lägga något under läppen. Det lindrar faktiskt (skäms över att göra det, det är så löjligt, men det har viss verkan). I värsta fall blir det papper men annars tuggummi, läkerol m.m. Det funkar en stund.
    – Dricka vatten med citron i.
    – Ta några djupa andetag med öppen mun.
    – Göra några träningsövningar (inte så svetten dryper men så att det är med viss ansträngning)
    – ÄTA! Ja man kan lätt gå upp i vikt om man inte kontrat med träning men faktum kvarstår – äta hjälper, framförallt sötsaker!

    som svar på: Nikotinplåster? #87544
    lillavilja
    Medlem

    Jag har använt plåster vid några sluta-snusa-perioder och blir besviken och ruinerad varje gång.
    1. De fäster dåligt på huden = lossnar lätt.
    2. De är svåra att dosera så man får testa sig fram. De resulterar lätt i över- eller underdosering. Nikotinberoendet går ju lite i vågor medan plåstrena sitter på hela dagen.
    3. Bivärkningar: sömnsvårigheter, hjärtklappning, illamående m.m.

    När jag använt plåster så har jag lätt överdoserat med t.ex. tuggummin efter att känt mig ”underdoserad”.

    De är inte värda pengarna.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)