Klart

Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: En snusare långt hemifrån #75810
    Klart
    Medlem

    Efter att ha läst detta, så all heder åt dig Fyrkanten! Strongt jobbat.

    som svar på: Tips och motivation! #76007
    Klart
    Medlem

    Ok Fyrkanten, gick lite hårt åt :) Jag erkänner, ber om ursäkt. Tyckte dock det var tråkigt att du håna mitt inlägg! Men har du lyckats sluta är du knappast ingen pajas, all heder åt dig!

    som svar på: Tips och motivation! #76006
    Klart
    Medlem

    Fyrkanten, din pajas, varför så bitter? Delar med mig av tips som funkade för mig, okej. Det kanske inte är nödvändigt för alla att göra det jag skrev men för mig funkade det. Och fine för mig, börja igen? Vem bryr sig.

    som svar på: Tips och motivation! #76003
    Klart
    Medlem

    Här kommer tips för dem som verkligen VILL sluta snusa.

    ..har man blivit medlem här vill man förmodligen det

    Alla som redan slutat vet ju hur de 3-4 första dagarna känns att gå igenom. Abstinensen, ilskan,hatet, inget lugn, dålig sömn/bättre sömn (varierar tydligen för alla). När man genomlidit dessa dagar, vilka alla i princip klarar med vilja, så känns det verkligen underbart. Det känns som att man får ett nytt liv, och kan klara vad man vill!

    ..Men så går dagar, veckor, och ibland månader, ja, till och med år, så börjar folk att snusa (igen). Så man ska vara medveten om att suget, kan komma när som helst, var som helst, långt efter att man slutat. Som någon skrev någonstans, minns inte var men det stämmer verkligen, ”Det svåra är inte att sluta, det är att inte börja igen”.

    Det som är nödvändigt att göra när man slutar, nästan ett måste, är att börja motionera. Eller i sämsta fall, gå ut på låååååååånga promenader. Dricka mycket vatten, och äta mycket frukt. Inte överkompensera med kaffe, vilket ofta bara gör att man blir sugen på snus igen.

    Och ta det lugnt med alkoholen i början, dumt att gå ut på krogen första gången man dricker alkohol efter att man slutat snusa, väldigt lätt att åka dit, eller att feströka, och feströker man kan jag garantera att 2-3 dagar senare kommer du vilja ha en snus. Mitt tips är att dricka alkohol hemma först för att verkligen få känna nikotinsuget, så vet man hur det känns.

    Det är dock lätt att sluta och inte börja igen, sålänge man kommer ihåg varför man slutade, men det kommer va ett KRIG! Misslyckas man första gången/gångerna, tex köper en dosa o tar en snus, kan jag nästan garantera att man kommer känna skuld. Ta då dosan, och släng den åt helvete och sluta igen. Väldigt få personer klarar av att sluta på första försöket, väldigt få.

    När man sen känner sig ”fri” från snusen, kommer man idiotförklara sig själv för att ens ha börjat med det. Lycka till! :)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)