Jajo

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 98 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Ett år utan nikotin! :D #91912
    Jajo
    Medlem

    Hej igen alla glada frihetskämpar! Nu närmar jag mig raskt SJU ÅR som nikotinfri (24/3) och är lika lycklig över beslutet att sluta som när jag startade denna tråd.

    Jag ville bara skicka ett hej och ett heja till alla som kämpar! 😊

    som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #90568
    Jajo
    Medlem

    Jag firar fem år om två veckor! Känslan är underbar, speciellt med tanke på att jag är en riktig beroendekänslig person. Sug: aldrig någonsin!

    som svar på: Revolutionerande insikt om snus. #89450
    Jajo
    Medlem

    Stress driver även ut nikotinet snabbare, varför abstinensen kommer snabbare. Det gäller även sura drycker.

    Men helt rätt att inga nikotinmissbrukare är lugna, snarare irrar det runt med mer stress än alla andra och tror att de lugnar sig med mer tobak – borde inte pulshöjningen som sker när en lägger in snusen vara en ledtråd? 😉

    som svar på: Hur många dagar har DU klarat? #89449
    Jajo
    Medlem

    Kvinna, 28 år

    Snusade och rökte i sju år

    Har varit nikotinfri i fyra år den 24 mars – och har aldrig mått bättre!

    KÄMPA PÅ ALLA! 😀

    som svar på: Ett varv… #83362
    Jajo
    Medlem

    Grattis till året Martin! Sjukt bra jobbat!!! 😀

    som svar på: Ett år utan nikotin! :D #83328
    Jajo
    Medlem

    Tack Motivation! 😀 Detsamma och grattis till snart 1,5-år, det är magiskt fantastiskt! 😀

    En stor kram tillbaka!

    som svar på: Onico bakslag #83313
    Jajo
    Medlem

    Härligt jobbat, Martin! Det är läskigt hur fort de där ”vanorna” (som de så oskyldigt kallas) griper tag i en. Jag lyckades bli ”beroende” av Fisherman’s friend för några månader sen, vilket resulterade i ett tandläkarbesök förra veckan (trots sockerfria tabletter). En ska helt enkelt låta bli att ha saker i munnen, varför är det så svårt? 🙂

    Och lite gladare nyheter: imorgon har jag inte lagt 20 000 kronor på nikotin. Det är SJUKT mycket pengar! 😀

    som svar på: Dag 1 #83274
    Jajo
    Medlem

    Grattis till halvåret! 🙂

    som svar på: Onico bakslag #83266
    Jajo
    Medlem

    Martin, kämpa på! Släng ut Onicon och distrahera dig med roliga saker (börja följ en serie varje ledig minut, motionera, vad du kommer på) och ge inte upp när det snart gått ett år!

    Frågor från min egen sluta-dagbok som du kan svara på (min egna svar i kursiv, om de kan hjälpa nåt):

    Varför slutade jag röka och snusa?

    – Ingen mer huvudvärk, inga fler tupplurar! Jag slutade för att jag inte längre orkade med att känna mig jagad, att det kändes som att hela mitt liv var på hold tills jag slutat röka och snusa. Varje dag med nikotin var ännu en dag som jag såg som ”misslyckad” eller ”den sista dagen med nikotin, så det gör inget att det var en skitdag”. Men ärligt talat, hur många skitdagar kan jag tillåta mig själv att ha? Hur många dagar kan jag använda till att skjuta upp väldigt viktiga saker som jag måste göra för att jag snusar eller röker?

    Anledningarna till att det är underbart att jag har slutat:

    – Jag behöver aldrig mer känna mig jagad av att ”jag snart måste sluta” eller skam för alla återfall.
    – Jag kan känna stolthet över mig själv igen, att jag gjorde det en gång för alla, och mitt självförtroende förstärks något enormt: klarade jag av det trots alla mina nederlag så är det kanske den största segern i mitt liv.
    – Min hälsa blir så himla mycket bättre: inga fler tupplurar, träning och bra kost och vitaminer hamnar faktiskt på plussidan. Jag orkar mer, blir starkare och friskare för var dag.
    – Jag blir vackrare! Inga mer påsar under ögonen friskare hud, friskare, starkare och vackrare kropp.
    – Jag slutade lägga pengar jag absolut inte hade på GIFT.
    – ENERGI! ENERGI! ENERGI!
    – Jag får känna den underbara tillfredsställelsen över att inte handla cigg eller snus, varje gång jag befinner mig i kassan på Pressbyrån eller macken eller affären.
    – Jag kan se på andra rökare och snusare, hur de kastar bort sitt liv, sina pengar, sin hälsa, sin tid, sin ro, för ett gift. Och tycka synd om dem.
    – Jag kommer snart att minnas hur det är att vara etthundraprocent AVSLAPPNAD. Inget nikotinmonster jagar mig, bara ligga i sängen/vara ute på stan/vara på tåget/vara i bilen/överallt, utan att behöva röka eller snusa. Såklart. 😀

    Hur länge rökte och snusade jag?

    Jag rökte och snusade i drygt sju och ett halvt år. Sju och ett halvt år som jag förgiftade min kropp och lade mina pengar på ett gift, snarare än på saker som kunde förbättra min hälsa och mitt liv.

    Hur länge har jag varit rök- och snusfri?

    Hur lång tid tar det att bli fri från beroendet?

    Jag tror inte längre att det är så enkelt som att få ur nikotinet ur kroppen för att lyckas, men jag tror inte heller det är så svårt som att behöva vänta tills nikotinet är ute ur kroppen. Jag tror helt enkelt det handlar om att TA BESLUTET. Vilket jag gjort. Och sen gråta de bittra, bittra tårarna när de kommer, istället för att fara och köpa cigg som en jävla knarkare. (FACIT: efter tre dagar var det chill.)

    Om jag började röka, skulle jag vilja sluta igen?

    Ja. Ja. Ja. Ja. Jag vill inte vara en rökare eller snusare. Cigaretter äcklar mig, beroendet äcklar mig, att vara en äcklig liten knarkare som ger bort sitt liv åt lite snuskig tobak äcklar mig.

    Hur lång tid skulle det ta innan jag slutade? Veckor? Månader? År..? När jag blev allvarligt sjuk?

    Precis. Jag vill inte vara där.

    Kommer det bli enklare att sluta nästa gång?

    Nej. Det blir bara svårare och svårare för var dag som går. Ärligt talat, det blir bara svårare.

    På vilket sätt tror jag att rökning är positivt för mig?

    På NOLL sätt. Jag blir tröttare, sjukare, fattigare, förlorar självrespekten, skadar min kropp, orkar inget av det jag verkligen vill göra… Det finns INGA fördelar.

    Är det värt att börja igen och kasta bort allt jag kämpat för?

    Nej. Nej, nej, nej, nej. Och jag ska aldrig göra det igen. Det lovar jag mig själv! Den 25 mars klockan 05:40 kommer jag att ha haft det första rök- och snusfria dynget för resten av mitt liv. 🙂

    som svar på: Tredje gången gillt #83227
    Jajo
    Medlem

    Det blir bättre och bättre för varje dag som går, kirreb! Vissa dagar känns eländiga, men på det stora hela så blir du friare, friskare, piggare och med mer pengar i plånboken för varje snusfritt dygn!

    När det känns eländigt, kom ihåg att allt du behöver göra är att vara snusfri dagen ut – en dag i taget. Och bra jobbat! Detta klarar du galant! 🙂

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 98 totalt)