40 dagar utan snus, dags för en dagbok!

Välkommen! Forum Dagbok 40 dagar utan snus, dags för en dagbok!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 53 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83938

    42 dagar utan snus idag. Känns helt ok i dag. jag har haft rejäla abstinens besvär sen i fredags, känns som det släppt en hel del hitintills i dag. Jag har gjort 3 försök i mitt liv att sluta med snuset.Men snuset har då hittat en väg tillbaka till mig. Man kan kalla snuset för en vän efter 25 år men helt ärligt så vet jag att jag mår bättre utan snuset! Skriver för de dagar som abstinensen kan vara ett rent helvete, snuset är inte värt detta för mig, jag väljer att vara nikotinfri då jag vet att detta ger mig ett bättre välmående m.m. KÄMPA PÅ !!! DU KAN…

    #83966

    Julafton 2014. 45 dagen blir det utan snus när denna dagen är slut. Nikotin abstinensen har varit hög den senaste vecka. Känner mig stark att vara konsekvent (säga nej!) Just nu känns det bra. 😉

    #83967
    Perseus
    Medlem

    Du är inne i den andra prövningsperioden där många faller ur. Var på din vakt!

    Kämpa på ett par dagar till så är du igenom. Det är värt det!

    #83973

    Jag började snus 2014 2 januari efter 8 månader utan snus. Jag var i Helsingborg hade varit och fiskat som är ett av mina stora intressen. Det blev inte alls som det brukade bli, vanligen gick man förbi OJ nere i Helsingborgs centrum. denna gången gick man inte förbi utan plötsligt stod man i kön för att köpa snus ett par minuter senare fanns det en prilla snus under läppen. Man försökte intala sig själv att man Bara skulle snusa den dosan och att en prilla snus inte gör så mycket (Tsss). Tack Perseus för stötande ord, jag vet så väl vad det innebär att inte vara på sin vakt, en blixt från klar himmel så ligger det en fin prilla snus under läppen igen(Nej Tack). Inne på 47 dagen idag… 🙂

    #83974

    47 dagar utan snus när dagen gått till ända…

    #83976

    Lagt märke till att jag har börjat konsumera större mängder kaffe om dagen! En tanke slog mig att jag skulle sluta med kaffe när jag kommit upp till 100 dagar utan snus…!?!? ”men varför jag undrar”? Är jag beroende av koffein med? Eller är faktumet att jag slutar med snuset, för att jag är beroende av nikotinet och vill inte ha något beroende ( slutar av många olika anledningar att jag är beroende av nikotinet är ett av dem),menar då min hjärna att koffein är ett beroende framkallande medel och jag bör då sluta med detta beroende (koffein) med!. Eller är det faktumet att jag har så mycket tid över just nu (utan snus) att min hjärna överarbeta och vill hitta lösningar på problem som inte existera (sluta med koffeinet,kaffe)?.

    #83977

    Talesättet ”Summan av lasterna är konstant” är kanske inte helt taget ur tomma luften… Eller så är det som du tänker någon slags kompletteringsdjävul som börjar surra i en nikotindepriverad hjärna… Jag kan konstatera att efter att totalnolla mig från både kaffe och alkohol de senaste 57 dagarna, så har det hänt mycket som varit enbart positivt.

    Att hålla sig helt borta från nikotin och Onico och andra lömska substitut… Att ta det väldigt försiktigt med, eller att helt skippa, kaffe, alkohol, socker och andra snabba kolhydrater. Att sova mycket, dra ner på stress, öka mängden frisk luft och motion… Allt detta har många som lyckats med att vara snusfria en längre period skrivit mycket om.

    Det finns väl bara ett sätt att ta reda på vilken roll kaffe har i ditt liv. Testa att vara utan i två-tre månader och jämför sedan.

    • Det här svaret redigerades för 9 år, 4 månader sedan av cumulusnimbus.
    • Det här svaret redigerades för 9 år, 4 månader sedan av cumulusnimbus.
    #84002

    I dag är det fisketur på havet. Jag har varit fri från snuset 49 dagar i dag. Jag har varit koffein fri 2 dygn kl .11;00 idag.. Jag föll efter 8 månader 2014 just efter en fisketur. För mig innebär detta en konfrontation idag mot snuset. Tack för rådet cumulusnimbus! Angående kaffet! ( koffein)

    #84012

    I dag känns det som man kommit en bit på vägen! Det känns som man inte är snusare längre, men jag är på min vakt 😉 jag har varit fri nu snart 51 dagar. Den konfrontation jag hade igår mot snuset fick mig att växa som människa, jag förstår att jag kanske inte är i mål än, men man kommer aldrig i mål som före detta snusare, för håller man inte uppe garden så ligger det en fin prilla snus under läppen igen. Men detta betyder inte att jag inte kan genomföra mitt/mina mål som i detta fall är att vara en ikke snusare. Kämpa på en dag imorgon med, allt behöver inte göras idag, eller imorgon, eller övermorgon. Lev i nuet!

    #84026

    8 veckor utan snus/nikotin på söndag 😉

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 53 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.